Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί οι γυναίκες γλυκαίνουν τα Χριστούγεννα?

 Δε ξέρω γιατί, δε ξέρω πως, αλλά τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που περιτριγυριζόμαστε από γλυκά. Όλων των ειδών. Του κουταλιού, του ταψιού και πάει λέγοντας. Μέσα σε αυτά, τσουπ, να σου και οι γυναίκες.
 Εεεε γλυκά και γυναίκες έννοια ταυτόσημη. Απορία το΄χω όμως πως τα καταφέρνουν και γλυκαίνουν τα Χριστούγεννα. Τον υπόλοιπο χρόνο στην γκρίνια και με μούτρα μέχρι το πάτωμα και ξαφνικά το μοχθηρό τσιτάχ μεταμορφώνεται σε γλυκιά γατούλα. Πάντα με προυποθέσεις όμως....

Ποιες είναι αυτές? Σκέφτηκα τους λόγους, έστυψα το αντρικό μυαλό μου και κατέληξα...

1) Δώρα, δώρα, δώρα


 Ε ναι είναι η εποχή τους. Αν και για τις γυναίκες όλες οι εποχές έχουν το σχήμα του φιόγκου στο μυαλό τους.
 Δώρα μικρά (ακριβά να είναι και το μέγεθος δεν μετράει-στην μόνη περίπτωση που το μέγεθος δεν μετράει), δώρα μεγάλα και φανταχτερά, ρούχα, εσώρουχα, ταξίδια απ΄ όλα έχει ο μπαξές. 

 Τι και αν έχουμε οικονομική κρίση? Την προσωπική στη σχέση μας να γλιτώσουμε και έχει ο Θεός...

 Αυτή η προσμονή λοιπόν είναι που κάνει το σαρδόνιο χαμόγελο, αισθησιακό μειδίαμα και το θανατηφόρο βλέμμα το μετατρέπει σε λάγνες ματιές. Το νου σας όμως ε. Μη τυχόν και δεν κάνετε δώρο μαντράχαλοι. Γιατί μετά εύκολα έρχονται τα πάνω κάτω και τα αγγελούδια έσονται διαόλια...



2) Γιορτές ίσον πιθανότητα επισημοποίησης της σχέσης

 Έτσι πάει. Βρήκαμε παπά, να θάψουμε δυό-τρεις που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. "Δε μπορεί", σου λέει το πονηρό θηλυκό. "Τώρα τα Χριστούγεννα θα με γνωρίσει στους δικούς του. Ίσως μου κάνει και πρόταση για να αρραβωνιαστούμε ή ακόμα και να παντρευτούμε..." 

 Ντύνεται καλά, βάφεται ακόμη καλύτερα και αναμένει στο διάστημα των εορτών (είναι και πολλές οι ευκαιρίες πανάθεμα τες), να έρθει ο καλός της καβάλα πανω στο άλογο και την Άγια νύχτα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, ή των Φώτων, ή του Αγίου Νικολάου, ή  του Αϊ Γιαννιου (τελευταία ευκαιρία), να σκάσει μύτη με το μονόπετρο και να την κάνει βασίλλισα του. 

 Αν η πρόταση δε γίνει, αναμένουμε το Πάσχα. Και μέχρι τότε αγόραρε μου θα σε έχει στη νηστεία... Αααα, αφού την έχεις μάθει στις εκπλήξεις δε φταίει. Και οκ να συμφωνήσω πως δεν ήξερες. Δεν ρώταγες όμως?


3) Διαγωνισμός ομορφιάς


  Ενώ οι περισσότεροι άντρες γουστάρουμε τα Χριστούγεννα γιατί μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία και επειδή κραιπαλιάζουμε, οι γυναίκες το έχουν πάει ένα βήμα παραπάνω.

  Οι γιορτές είναι μαζί με όλα τα άλλα και ένας διαγωνισμός ματαιοδοξίας, εεεε ομορφιάς ήθελα να πω. Δηλαδή τι παραπάνω έχει η κακάσχημη γειτόνισσα από το μωρό μας το μπαμπάτσικο? Είναι μήπως πιό όμορφη?Ντύνεται καλύτερα? Η μήπως έχει πιό ωραία τακούνια του λόγου της? Όχι δα.

 Γιάυτό και τα κορίτσια μας τα δίνουν όλα. Ανανεώνονται στα κομμωτήρια, δοκιμάζουν όλα τα ρούχα που έχουν στην ντουλάπα τους και ακόμα και όταν κοιμούνται προσέχουν μη σπάσουν κανά νύχι η χαλάσουν το μαλλί. Και οι άντρες οι σκληροί μένουν με την απορία. Με άλλη γυναίκα ξυπνάνε το πρωί, με άλλη κοιμούνται το βράδυ, τρομάζουν να αναγνωρίσουν τa κορίτσια τους, αλλά τι να κάνεις, ας όψεται ο διαγωνισμός κάλλους (ενίοτε και με ένα λάμδα παρακαλώ)...

4) Δε... νιώθω ενοχές


 Παραφράζω το τραγούδι των Μπλε και σκεφτείτε την Θεοδόσία Τσάτσου να το λέει και να χλαπακιάζει γλυκά, γαλοπούλες και  βασιλόπιτες. Ε κάπως έτσι τα μωρά μας, που από την μία θέλουν να κρατήσουν την σιλούετα τους για να δείχνουν λαμπερές στα ρεβεγιόν και από την άλλη να τρώνε τον αγλέορα μιας και το... επιτάσσουν οι ημέρες.
 Σαν δε ντρεπομαστε λέω εγώ. Μου θυμίζει τον Παπά σε μιά ταινία με τον Σωτήρη Μουστάκα που είχε διπλή προσωπικότητα (οποία ομοιότης με την περίπτωση): "Ωωω κεφτεδάκια" λέει ο Πάτερ. "Μααα σήμερα είναι μέρα νηστείας", απαντάει ο Μουστάκας. "Μη σε νοιάζει θα τα βαφτίσω", συνεχίζει ο Πάτερ. "Εεε τι τα βαφτίσατε?" ρωτάει αποσβωλομένος ο Μουστάκας." Φασόλια!!!" λέει ο παπάς και τον αποτελειώνει...


 Περίπτωση τα φαγανά μωρά μας. Ντιπ για ντιπ ντροπή δεν έχουν. Τα φέρνουν όλα στα μέτρα τους και... κατεβάζουν αμάσητα όλα τα καλούδια των γιορτών. Καλά το λεγε η Μαλβίνα: "Απενοχοποιηθείτε μωρά μου..."


Υ.Γ. Τυχόν υπερβολές θέλουν να καταδείξουν τα προβλήματα και τίποτε παραπάνω. Λυπηθείτε με, μέρες που'ναι!χαχα! That's all folks!

6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα...ωραία τα λες Μάκη!! Πραγματικά κάπως έτσι είναι για τις περισσότερες γυναίκες..τι; ψέματα να λέμε;; φιλιά και καλή υπομονή!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομένω αιωνίως Εύη μου! Και ένα credit παρακαλώ απο μενα για σένα για την ειλικρίνεια!χαχα! Φιλιααα!

      Διαγραφή
  2. Μάκη, αυτό που υπάρχουν ακόμα γυναίκες που κάνουν κρα για να επισημοποιήσουν την σχέση τους (ανεξαρτήτως εποχής κλπ) με ξεπερνάει! Οι συνέπειες γνωστές, ωστόσο αυτή η ιστορία με τον πρίγκηπα και το άλογο, πάντα θα γοητεύει τα -εν αγνοία(;)- "θύματα"... Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν ούτε πρίγκηπες, ούτε άλογα (μόνο γαϊδούρια! αχαχα!) Είδες πόσο γλυκιά μπορώ να γίνω, μέρες που έρχονται; Ας είναι καλά το ξανθό δηλητήριο!! Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως υπάρχουν Πέτρα! Και ζουν και βασιλεύουν και... κυβερνούν έναν μεγάλο αριθμό αντρών (?)! Τώρα όσον αφορά στα γαϊδούρια έχεις ένα δίκιο! Γιατί για να μπλέκουν με τέτοιες τύπισσες σημαίνει πως έχουν γαϊδουρινή υπομονή!χαχα είδες πως το γύρισα ε?

      Υ.Γ. Το ξανθό σου δηλητήριο μου θυμίζει το τραγούδι του Καρρά και της Κωνσταντίνας, μιά φορά και έναν καιρό..."Δώσε μουυυ τώρα να πιωωωω πλάϊ σου να σκοτωθώ, το δηλητήριο που κράτησες για μέναααα!!!" χαχα! Καλόβράδυ και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Πέρα από την τελευταία κατηγορία και με προτροπή της λατρεμένης μου Μαλβίνας στο ''απενεχοποιηθείτε μωρά μου'', τσακίζω τα γλυκά των ημερών, δεν ξέρω αν με γλυκαίνει αυτό τόσο ή τα λακκάκια στο χαμόγελό μου, χαχαχαχα :p Οι δύο πρώτες κατηγορίες δε με αφορούν, αλλά τις συναντώ συνέχεια σε γνωστές γύρω μου και ένα δίκιο το έχεις. Προσωπικά, το καλύτερο δώρο για μένα, είναι το βιβλίο. Είδες? Δε ζητάω λούσα και στολίδια πλουμιστά και πανάκριβα, άσε που απεχθάνομαι τα χρυσαφικά, να με προτιμήσεις, χαχαχα :p :p :p
    Να σοβαρευτώ τώρα, δε νομίζω ότι φταίει το κλίμα των ημερών για τη γλύκα ή τη γκρίνια. Είναι να το έχει ο άνθρωπος. Αν είναι η άλλη γενικώς στη γκρίνια, θα είναι και πριν και μετά τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ισχύει και για τη γλύκα!
    Σε φιλώ γλυκά λοιπόν σήμερα... σμουάαατς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χχαχαχα ξέρεις πόσο ωραία νιώθω όταν οι γυναίκες σιγοντάρουν αυτά τα (ολόσωστα) που γραφω??? Εσυ απ'ότι έχω καταλάβει αρκείσαι στα λίγα. Δε μπορεί κάποιο λάκκο (ουχί λακκάκια που λες και όντως είναι πιο γλυκά αυτά απο τα...γλυκά των ημερών), έχει η φάβα! Θα το βρω που θα μου πάει!

      Υ.Γ. Η αλήθεια είναι αυτή. Ο άνθρωπος είναι αυτός που ορίζει τις καταστάσεις και οχι οι καταστάσεις τον άνθρωπο! Οι γκρινιάρες πάντως δεν παλεύονται! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation