Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μια σκέψη για τη νέα χρονιά...

 Ήταν πολύ δύσκολη η χρονιά που φεύγει. Μιά χρονιά γεμάτη, άγχη, προβλήματα, λύπες αλλά και χαρές. Για την πατρίδα μας το 2012 ήταν ένα έτος σημαδιακό. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάμε μας έχουν αλλάξει ως ανθρώπους. Η μήπως όχι? Ρίξτε μια ματιά στους δίπλα σας. Σε όσους έχουν ανάγκη μια αγκαλιά, μια κουβέντα, λίγη στοργή...
 Όσοι από εμάς έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο ας το κάνουμε. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε και τη νέα χρονιά. Μια νέα χρονιά που αν και δεν έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς, μας υπενθυμίζει πως είμαστε ακόμα εδώ. Ταλαιπωρημένοι, σκασμένοι, απηυδησμένοι, κουρασμένοι αλλά εδώ...Ζωντανοί και έτοιμοι να δώσουμε κάθε ικμάδα δύναμης και προσπάθειας που μας έχει απομείνει.

 Ας είμαστε ανεκτικοί όσο μπορούμε με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Ας προσπαθούμε να νευριάζουμε λιγότερο, να τσακωνόμαστε λιγότερο και να αγαπάμε περισσότερο. Για μας και για τα παιδιά του κόσμου. Για αυτά. Γιατί αυτά είναι το μέλλον. Ας ευχηθούμε λοιπόν λιγότερα δάκρυα στα μάτια των παιδιών του κόσμου. Ας ευχηθούμε το 2013 να μας κάνει σοφότερους και πιο ανθρώπινους. Το έχουμε ανάγκη. Αδειάστε το μυαλό σας από τις σκοτούρες σκεφτόμενοι πως μπορείτε να κάνετε καλύτερο τον κόσμο σας...Τον κόσμο μας... Καλή χρονιά ρε παιδιά...Με Υγεία και Αγάπη... Πολύ Αγάπη...


11 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά!!

    Νομίζω για κανέναν το 2012 δεν ήταν μια καλή χρονιά, αλλά όπως είπε και ο πατέρας μου σήμερα πάνω στην καθιερωμένη κουβέντα περί χειρότερων και καλύτερων στιγμών της χρονιάς που φεύγει, παρόλες τις απογοητεύσεις και τις δύσκολες στιγμές δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια άσχημη χρονιά όταν είμαστε πολύ καλύτερα από συνανθρώπους μας που υποφέρουν πραγματικά. Για όλους όσοι έχασαν την υγεία τους ή αγαπημένα τους πρόσωπα ή τη δουλειά τους, για αυτούς ήταν άσχημο το 2012. Όλοι οι υπόλοιποι (εφόσον βέβαια δεν ανήκουμε σε αυτούς) ας γκρινιάζουμε -ανθρώπινο είναι- αλλά ας κρατάμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας ένα ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Αλεξιάννα μου. Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους γίνονται οι κρίσεις. Πρέπει πάντοτε να είμαστε ευγνώμονες, παρατηρώντας την ζωή και την καθημερινότητα...Καλή Χρονιά με Υγεία γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά Μάκη, με υγεία αγάπη και δύναμη.
    Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Πρώτη φορά χαίρομαι τόσο που έφυγε ένα έτος, ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες. Ας γίνουμε περισσότερο άνθρωποι. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Road επίσης καλή μου! Καλή χρονιά με Υγεία πανω απ'ολα! Ναι όντως ένας χρόνος που δεν θέλουμε να θυμόμαστε οι περισσότεροι..! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά Μάκη μου, με υγεία και πολύ πολύ αγάπη! Εύχομαι το 2013 να είναι το πιο γούρικο έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έυηηηηηη Καλή Χρονιά γλυκιά μου εύχομαι ότι καλύτερο! Μαζί σου για το γούρι! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Αλεξιάνα τα λέει πολύ σωστά.
    Ας είμαστε ευγνώμονες, αισιόδοξοι, αλληλέγγυοι.

    Καλή Χρονιά Μάκη, καλύτερη για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ξέρω Θαλασσένια μου. Το αλληλέγγυοι είναι μια πολύ δυνατή και όμορφη λέξη! Καλή χρονιά με Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά γλυκέ μου!Κουράγιο και καλή δύναμη..Όλα θα τα περάσουμε,θα τα καταφέρουμε!Να μην χάνουμε την πίστη στους εαυτούς μας και στις αξίες μας!!Ανθρωπιά πάνω απ'ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκιιιιιι Καλή χρονιά με Υγεία γλυκιά μου! Ότι επιθυμείς! Ανθρωπιά σωστά! Για να αλλάξουν τα πράγματα επιτέλους!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Λίλα! Καλή Χρονιά με Αγάπη και Ευτυχία καλή μου! Αντεύχομαι και για τις αναρτήσεις να και εσύ δεν το έχεις ανάγκη! το χεις, το χεις! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation