Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Μπαγιόκο γιοκ... (μαγκιόρικη version)

 Αυτό ήτανε μόρτηδες. Τέρμα τα δίφραγκα. Μόκο και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Οι νταήδες της Ευρώπης διέταξαν και αποφάσισαν. Κανένας Έλληνας δε δικαιούται δια να ομιλεί...

 Όλος ο ντουνιάς το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Μπαγιόκο γιοκ λοιπόν. Και τωρα τι? Έρμαια των πεζεβέγκηδων καταλήξαμε μάγκες μου. Πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και λοιπές υποχρεώσεις? Τσίμα-τσίμα μας βγάζει το ταμειάκι μας μέχρι τέλος του μήνα. Ο σερέτης ο Σόιμπλε μας θεωρεί τεκέ... 
 Εμείς πάλι για να του αποδείξουμε οτι έχει δίκιο τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το που θα κάνουν την... ανάγκη τους τα ΜΑΤ και γιατί η Ζωίτσα η Κωνσταντοπούλου έχει λέει τάσεις ρεβανσισμού απέναντι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Γιατί ο Βαρουφάκης από αιχμή του δόρατος εξαφανίστηκε και γιατί ο Τσίπρας έχει αλλάξει δέκα φορές την ομάδα διαπραγμάτευσης? Της ποιας? (εδώ γελάνε...).

 Ρε εδώ εμείς έχουμε τον σεβντά μας και τα ντέρτιά μας τι μας νοιαζει η ταμπακιέρα? Και τι δηλαδή αν δεν πληρωθούν οι συνταξιούχοι ή αν θα ανέβει ο ΦΠΑ? Και σιγά τα αυγά δηλαδή αν φτάσει η κατώτατη σύνταξη στα 250 ευρώ. Ποιος νοιάζεται? 
 Αμ το άλλο? Ξεπούλημα λέει της φυσικής μας κληρονομιάς. Έλα ρε μην ακούω χαζά! Και τι έγινε δηλαδής άμα δώσουμε 5-6 νησάκια στο τζάμπα στον μερακλή τον Σόιμπλε και στην μπελαλίδική την Μέρκελ? Καλά ναναι τα παιδιά να τα χαίρονται!

 Τι ξεφτέρια που είμαστε του λόγου μας βρε αδερφάκι μου... Το πετσί μας έχει μείνει μόνο με φραγκοδίφραγκα μέσα του και εμείς διαρρέουμε στην πιάτσα ότι όλα θα πάνε καλά. Άντε νας μας δω.  

 Εγώ απορώ πάντως. Η λύση είναι εύκολη αλλά εμείς εκεί συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε! Ρε σεις, ένα σας λέω και βάλτε το καλά στο νιονιό σας. Έτσι και πετάξουμε δίπλα στην γιαβουκλού την Μέρκελ έναν εραστή τύπου Βαρουφάκη, όλα θα πάνε πρίμα! 

 Άντρα θέλει η γυναίκα δεν το έχετε καταλάβει? Άσε να την πλευρίσει ο μέγας Έλληνας σταρ, άσε να της σπικάρει δύο τρία φωνήνεντα παραμυθένια (σαν και αυτά που λέει την Τρίτη και τα παίρνει πίσω την Τετάρτη), να δεις για πότε θα υπάρξει έντιμη συμφωνία. Ε και τι δηλαδή κάποιος δεν πρέπει να θυσιαστεί για την πατρίδα?
 Μάγκες μου, αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα μας. Αν θέλετε να μην έχουμε ντράβαλα, αν θέλετε να αρχίσουμε ξανά να τρώμε τον άμπακο χωρίς συνέπειες (βλέπε Τσοχατζόπουλος γκέιτ), πρέπει, το οφείλουμε στην αρκουδομαγκιά μας να προτάξουμε μπροστά τα δασύτριχα στήθη μας. 
 Ας γίνουμε καμάκια για μια τελευταία φορά. Και εκεί να δείτε αλαμπουρνέζικα που θα τους φαίνονται τα όσα λέμε. Δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε, αν τώρα τους μιλάμε και μας κοιτούν σαν χάνοι εκεί θα χάσουν πάσα ιδέα.
 Αντρίκια και αντάμικα ρε. Και όχι μολων λαβέ και αηδίες στα γομάρια τους Γερμανοτσολιάδες. Ένα είναι το σύνθημα. Μάλε βράσε. Αυτό. Και αν σας βαστάει κοπιάστε...


* Το χιούμορ σώζει...

9 σχόλια:

  1. Εάν ξανακάνεις ανάρτηση Tρίτη αργά και δεν την προλάβω να την ανακοινώσω στην εκπομπή ( ίδε ριφιφί ) θα φάμε τα μουστάκια μας...Κι επειδή έγώ δεν έχω ,θα φάμε τα δικά σου...
    ( έκανα πιπί επάνω μου απ'τα γέλια με την vercion )...♥

    ( υγ.Θα απαντήσω με την ρήση του Ζουράρι στο πόστ,για να παραμείνω ευγενής...Μας έχουν πρήξει τα μέζεα ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα λατρεύω Ζουράρι! Έχεις δίκιο Βιβούλα άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτικος! Χαίρομαι που σάρεσε! Την επόμενη φορά κείμενο Δευτέρα βράδυ, έκλεισε!

      Διαγραφή
  2. Οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι ...μεγαλοφυής!
    Εύγε Μάκη!
    Καλό ξημέρωμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε Αριστέα μου τι να πω τώρα εγώ... Τα παραλές! Αλλά επειδή είσαι μια Θεά, δικαιολογείται (εγώ δεν τα παραλέω)!χαχα! Σε φιλω!

      Διαγραφή
  3. Να δηλώσω πως μόλις σήμερα έμαθα ότι το ζεύγος Πιτ-Τζολί ψήνονται να αγοράσουν ελληνικό νησί. Στον Σόιμπλε και στη Μέρκελ δε δίνουμε τίποτα!! Το ζεύγος τουλάχιστον θα χρυσοπληρώσει..
    Κατά τ' άλλα, προσκυνώ τον τρόπο που γράφεις!
    Και νύχτεεεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμαθα και γω τα νέα για Τζολί και ΠΙτ! Ας το πάρουν μωρε! Νησιά έχουμε να φαν και οι Αραβες... οι Ρώσοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και πάει λέγοντας... Ευχαριστώ για το κοπλιμάν Γιώτα και επειδή δε σε πρόλαβα χτες... Καλημέρεςςςςςς

      Διαγραφή
  4. χαχαχα
    συγκλονιστικος!

    ευχομαι ενα ομορφο σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ μαντμαζελ!χαχαχα! Επίσης Κική μου! Καλο Σ/κ.

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation