Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Με το καλό να μας μπει...

Μη μπερδεύεστε. Για τον μήνα λέω... Τα άλλα μακριά από μας και όπου θέλουν ας... μπαίνουν! Απρίλης λοιπόν. Και μάλιστα 3 του μήνα λέει το ημερολόγιο.

 Σημαδιακή μέρα η σημερινή. Σαν σήμερα το 1882 στην Άγρια Δύση (ναι, ναι αυτή των γουέστερν), δολοφονείται ο διαβόητος Τζέσε Τζέιμς από τον Ρόμπερτ Φορντ. Την ίδια μέρα το 1895 καταδικάζεται ο Όσκαρ Γουάιλντ για ομοφυλοφιλία, ενώ το 1922 ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό το όνομα), αναλαμβάνει την θέση του γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (το πρότυπο της Παπαρήγα).

  Το 1948 υπογράφεται από τον Χάρι Τρούμαν το σχέδιο Μάρσαλ, ενω το 1956 ο Έλβις τραγουδάει το Heartbreak Hotel σε εκπομπή της Αμερικάνικης τηλεόρασης με το 25% του πληθυσμού να μένει καρφωμένο στα διαβολικά λικνίσματα του...

 Οι άνεργοι την ίδια ημέρα του 1959, φτάνουν τις 110.000 στα αστικά κέντρα της χώρας μας (μακάρι να είχαμε 1959...) και το 1974 το Αμέρικα σαρώνεται από τυφώνες (148 λένε οι πληροφορίες), μέσα σε μόλις 26 ώρες (ένα πράγμα σαν απανωτές παντοφλιές της γυναίκας σας φανταστείτε...). 

Το 1996 η Πανάθα κερδίζει τον μεγάλο Άγιαξ μέ 1-0 μέσα στην έδρα του, ο γραφών μένει με το στόμα ανοιχτό και....αυτό ήτανε, τέλος η αναδρομή. Πάμε για άλλα μελλοντικά και καλύτερα (λέμε τώρα...). 

 Πάσχα προ των πυλών, η Βελκουλέσκου (αυτος ο Δράκουλας των Καρπαθίων) το παίζει τρελίτσα με τον Τόμσεν, η αξιολόγηση (ο Θεος να την κάνει) δε λέει να κλείσει,οι συντάξεις κόβονται, οι μετανάστες πεινάνε και αγριεύουν και... όλα καλα. 
 Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται στην κατερρέουσα ελληνική κοινωνία, αλλά έχουμε και την πρεμιέρα του X-Factor αυτό τον μήνα ρε παιδιά. 
Α νομίζω και το your face sounds familiar. Ε εντάξει. Τι άλλο θέλουμε. Πόσες ευτυχίες να αντέξουμε πιά. Πλεονέκτες. Ε πλεονέκτες... 


Υ.Γ. Καλό μας μήνα...


Πια το τρένο απο δω δεν περνά
μα στο ρολόι ανάποδα ο δείχτης γυρίζει
και τα φώτα των φρένων ανάβουν εκεί
βαθιά μες τη νύχτα μια σειρήνα σφυρίζει...

Δευτερόλεπτα πριν, χρόνια μετά
Ξαφνικά είμαστε μόνοι σε μια άγνωστη ερημιά
μια φωτεινή επιγραφή
εδώ χάθηκε κάποτε του μύθου η κλωστή...

Ό,τι ζήσαμε πια είναι σχήμα κλειστό
Ό,τι χτίζουμε σκορπάει στον άνεμο
Έτσι είναι γραφτό η ευτυχία είναι αυτό
που περιμένουμε να `ρθει...

Στίχοι-Μουσική: Μανώλης Φάμελλος

7 σχόλια:

  1. Τις αγαπώ βρε Μάκη τέτοιου είδους αναρτήσεις που ανεβάζεις!
    Τώρα για τα "X-Factor" & το "your face sounds familiar", αν σου πω ότι δεν με νοιάζει καθόλου, θα φανώ κακιά; Πλέον η tv εκτός αν έχει καμιά καλή ξένη ή και ελληνική ταινία, μένει κλειστή. Την σιχάθηκα! Sorry but it's true! Άντε και ΚΑΛΟ μας ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω την σιχάθηκα την tv Μαρία μου. Και μένα πλέον οι επιλογές μου είναι συγκεκριμένες! Τώρα οσον αφορά στις εκπομπές ανάδειξης ταλέντων κλπ κλπ, η αλήθεια είναι πως ο λόγος ύπαρξης τους είναιπρωτίστως η τηλεθέαση και έπειτα η ανάγκη νέων παιδιών να βρεθούν στην επικαιρότητα ή επίσης η ανάδειξη άκοπα η με κόπο κάποιες φορες του ταλέντο τους (ειδικά σε αυτή την κοινωνία οι φορες που σου δίνεται αυτή η ευκαιρία είναι ελάχιστες...). Θα συμφωνήσω εν μέρει λοιπον και σε αυτό. Είμαι της άποψης πως οτιδήποτε γίνεται με ουσιαστικο λόγο και όχι για το κέρδος, αξίζει της προσοχής μας. Τώρα τι και πως αυτό ειναι μια άλλη κουβέντα!

      Υ.Γ.Μου ανοίγεις μεγάλες κουβέντες με τις απαντήσεις σου και τι θα κάνω με σένα πες μου! Καλο μήνα!

      Διαγραφή
    2. Μωρέ Μάκη μου συμφωνώ μαζί σου, το ξέρεις! Για το Υ.Γ. αχαχα είναι ενα από τα "ταλέντα" μου!

      Διαγραφή
  2. Αυτό σου έλειπε φίλε μου να έψηνες κι εσύ το ψάρι.. (αυτό για την εισαγωγή σου)
    Καλό μήναααα! Να περιμένεις mail μου ε;; :) :)

    ΥΓ: Έτσι για αλλαγή αυτή την ρημάδα την ευτυχία που περιμένουμε να ρθει, ας την φέρουμε μόνοι μας! Μπορούμε κι ας διαλύονται όλα.. Στιγμές είναι άλλωστε.. Και να κρατάμε δίπλα μας τους αγαπημένους μας, να γινόμαστε καλύτεροι, αν εκτιμάμε.. Μόνο έτσι θα έχουμε καθαρή ματιά για να γευτούμε την ευτυχία.
    ΥΓ2: Και ναι γυρίσαμε στις παλιές καλές εποχές που τα ΥΓ καταλήγουν μεγαλύτερα από το.. κυρίως κείμενο!

    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνααααα απο δω το φερες απο κει το φερες (ή απο δω το πήγες απο κει το φερες έχω μπερδευτεί δεν ξέρω...), πάλι μας έκανες μάθημα θετικης ενέργειας! Το μάθημα με την καλή έννοια ε... Άλλωστε δεν δασκαλίζεις εσυ! Συμφωνώ και επαυξάνω σε οτι έγραψες!

      Υ.Γ. Τα Υ.Γ. πολλές φορές είναι τα ουσιαστικότερα.

      Υ.Γ.2 Ναι, περιμένω mail σου!

      Διαγραφή
  3. Χαχα...πόσο γέλασα με την εισαγωγή!! Αμέσως έκανα συνειρμό με τα παλλόμενα!! Είμαστε στην Ελλάδα μια ωραία ατμόσφαιρα πάντως!!! Καλό σου βράδυ με κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ε μα και γω το έγραψα για να γίνουν οι γνωστοί... συνειρμοί βρε Εύη μου!

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation