Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ζήσε Μάη μου, να φας... κοψίδι

 Γειά χαραντάν δικοί μου και δικές μου... 3 του Μάη λέει το ημερολόγιο μα το στομάχι αναγνωρίζει την μέρα όχι ως τρίτη του Πάσχα, αλλά ως τρίτη Μου Κου., που σημαίνει τρίτη μέτα κοψιδίου (όπως λέμε μετά Χριστόν...). 
 Φάγαμε, σκάσαμε και οσονούπω θα πλαντάξουμε! Όλη η χώρα του δωσε και κατάλαβε! Τι αρνιά, τι κοκορέτσα (sic), τι κοντοσούβλια, τι μπύρες, τι σαλάτες και εν τέλει τι...κοιλάρες (ανακατεύτηκα γμτ...). Τα σουπερμάρκετ στέναξαν, οι σούβλες... ζαλίστηκαν από το γύρισμα, αλλά οκ στο τέλος ήπιαμε μια σόδα και...στρώσαμε. 
 Και τώρα τι, αγαπημένοι μου εν κρεατικώ αδερφοί??? Τώρα τα κεφάλια μέσα. Αφού φάγαμε, ήπιαμε ήρθε η ώρα να τον...πιούμε! Έρχονται φόροι, ΦίΠιΑδες 24 τοις εκατό, αυξήσεις σε τιμολόγια, μειώσεις στους μισθούς και πάει λέγοντας.
 Άμεσα και γρήγορα πριν...σφίξουν οι ζέστες!  Γιατί μετά θα κάνει τα μπάνια του ο λαός ρε παιδάκι μου. Μην έχουμε τέτοιου είδους ποταπά θέματα να μας απασχολούν.
 Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, μη μου αγχώνεστε... Οι γυναίκες θα βγάλουν έξω τα κάλλη τους, οι άτριχοι νεανίες τα γεροδεμένα κορμιά τους, ο Καμμένος θα συνεχίσει να φοράει την παραλλαγή του και ο Τσίπρας με τον Κυριάκο θα τσακώνονται σαν γάϊδαροι σε ξένο αχυρώνα.
 Και επειδή είναι αργά και έχω και ανοιχτό το φως (ευτυχώς που τίθεται σε εφαρμογή το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ-σωθήκαμε-πέσαμε από την Ακρόπολη και βρήκαμε και πορτοφόλι-κερδίσαμε το Τζοκερ), λέω να σας αφήσω. Και μην ξεχνάτε.... Μέχρι την επόμενη φορά, γειά σας και τα δέοντα στη κυρία μαμά σας...

Υ.Γ. Αγάπη μόνο...

11 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη Μάκη. Με υγεία, αγάπη και γαλήνη!
    Εγώ δεν έσκασα , δεν έφαγα αρνιά κοκορέτσια και λοιπά πασχαλινά εδέσματα! Δεν μου αρέσουν μα και δεν μπορώ λόγω διατροφικών αλλεργιών ! Οπότε και η χοιρινή που έφαγα στην Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα πολύ μου έπεσαν!
    Την καλημέρα μου και καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι ξέρω τις διατροφικές σου συνήθειες Αριστέα! Λίγα, καλά και...ελαφριά!χαχα! Αληθώς παιδί μου με Υγεία και Αγάπη! Σε φιλώ! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  2. Μα ταιριάζει η εργατική (λέμε τώρα) πρωτομαγιά και "απεργία" (ξανά λέμε τώρα), αμέσως μετά τα κοψίδια;; Όχι, πες κι εσύ! Να 'μαστε και σοβαροί, ως λαός (σωθήκαμε..χαχα) Καλό μήνα και εύχομαι του χρόνου μια από τα ίδια Μάκη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και δεν ταιριάζει! Αλλά εμείς το κάνουμε να ταιριάζει! Ως λαός όχι απλά σωθήκαμε, χτυπήσαμε τον πρωτο λαχνό του λαχείου (έπεται το κεφάλι μας στον τοίχο)... Φιλιά Πέτρα μου καλό μήνα!

      Διαγραφή
  3. Μάκη αγαπημένε μου την αγάπη,την εκτίμηση και την αδυναμία που σου έχω την έχω δηλώσει και την ξαναματαδηλώνω δημοσίως...Σήμερις όμως σε ( ψιλο)μίσησα...:P
    Όχι κοκορέτσι,όχι πετσούλα,όχι αρνάκι,ούτε ένα αυγό κόκκινο δεν δοκίμασα...( το γιατί,άστο,κάποια στιγμή κατ'ιδίαν ) ...Μην κοιτάς τί έγραψα παραπάνω,εξακολουθώ να σ'αγαπάω...Χρόνια Πολλά και Καλά...♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα και γω σάγαπαώ βρε Βιβούλα και επειδή δεν τα γεύτηκες όποτε θες βάζουμε φωτιά στα κάρβουνα! Χρόνια πολλά καλή μου με υγεία και δύναμη.

      Υ.Γ. Ελπίζω όλα να είναι καλά. Ότι χρειάστείς ξέρεις... Κάνε μου νέύμα...

      Διαγραφή
  4. χρονια πολλα
    Χριστός Ανέστη
    με υγεία και χαρά
    καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μετα-πασχαλιάτικη σου έμπνευση ήταν -όπως πάντα- άκρως απολαυστική.
    Δεν μπορώ παρά να την αναδημοσιεύσω αύριο στο yannidakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη χρόνια πολλά με Υγεία! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για τα λόγια και για την τιμή που μου κάνεις να αναδημοσιεύσεις το κείμενο στην σελίδα σου!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation