Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Φαρμάκι τον έκανες τον καφέ...

 Ρε δεν είστε στα καλά σας εκεί στη Κουμουντούρου (που λέει και ένας φίλος). Που να το πω και ποιός να με πιστέψει. Ντάξει, το 24 τοις εκατό στο φουπουά να το καταπιώ... 

  Τον φόρο στην συνδρομητική τηλεόραση να το προσπεράσω, την αύξηση σε είδη πρώτης ανάγκης να το αντέξω, την μείωση μισθών και συντάξεων... την συνήθισα ήδη, αλλά όχι και τον καφέ ρε Αλέξη.Τι σόι cool είσαι ρε συ???

 Μα είναι δυνατόν? Ένα πράγμα έμεινε να μας θυμίζει ότι είμαστε Έλληνες (... αμέ ο καφές περικαλώ προς τι το μειδίαμα???) και βαλθήκατε να μας το πάρετε και αυτό. Τι ακρίβεια είναι αυτή ρε παιδίι μου. Γαμώ, εεε μπιπ τα φρεντοτσίνα μου δηλαδή μέσα. Καλοκαιράκι προ των πυλών (τι προ δηλαδή που μπήκε και μας τσουρουφλάει κιόλας) και πως θα την βγάλουμε χωρίς μπύρα και καφέ?? Μου λέτε?

 Οι μισοί από εμας θα κουτουλάμε μεταξύ μας τα πρωινά και οι άλλοι μισοί θα κουτουλάμε τα βράδια από την έλλειψη των παραπάνω αγαθών... 
 Δεν κοροιδεύω, μιλάω σοβαρά. Αυτό που παραδέχομαι όμως στην αρμάδα του Σύριζα και των λοιπών αντιπολιτευτικών δυνάμεων είναι η... φερεγγυότητα των λόγων τους. Ότι και να λένε, το εντελώς αντίθετο γίνεται. Έχουν πρόγραμμα τα παιδιά όχι αστεία. 

 Και σιγά δηλαδή που θα κάτσουν να σκάσουν με την πάρτη μας. Και τι έγινε δηλαδή που οι Γάλλοι... καίνε το Παρίσι και οι Βενεζουελανέζοι δεν έχουν να φάνε και κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ?  Δεν μας ακουμπάνε αυτά. Εδώ δε μας ακούμπανε τα δικά μας. Και ποιον νοιάζει που οι συνταξιούχοι συνωστίζονται για ένα πιάτο φαί στα συσσίτια και οι νέοι μας μεταναστεύουν? Σιγά τα λάχανα, η μάλλον τα καρπούζια μιάς και είναι και φρούτο της εποχής.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε ως Έλληνες που τιμούμε την ιστορία μας, είναι πως ο καφές είναι ένα αγαθό που κατακτήσαμε με αίμα, δάκρυα,ιδρώτα και... ζάχαρη (ενίοτε και ζαχαρίνη).

 Και πως οι παρελάσεις και τα χαιδευτικά επιφωνήματα (πριγκιπισσά μου, βασίλισσα μου, ζωή μου, ερωτά μου, μωρό μου, ξεκωλάκι μου, κερατούκλη μου, κλπ κλπ), είναι δεύτερη φύση μας, γιαυτό θα πρέπει να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή από δαύτα και να βάζουμε τον κάθε... Φίλη στην θέση του.

 Άντε συγχύστηκα πάλι και είναι και αρχές του μήνα και έχω και τα γυναικεία πόδια να με περικυκλώνουν ολοένα και περισσότερο τώρα που σφίγγουν οι ζέστες και τι θα γίνει δε ξέρω. Πως θα βγει αυτό το καλοκαίρι απορία το έχω. Δε πάμε στον Άδωνι για καφέ λέω εγώ...

"Όπου κι αν πας θα 'σαι πάντα εδώ, θα 'χεις κλειδί και θ' ανοίγεις την πόρτα, 
όμως φοβάμαι μωρό μου μη φύγω εγώ, έλα να πάμε οι δυο μας μια βόλτα..."



Στίχοι-Μουσική: Στ. Κραουνάκης-Τραγούδι: Αλ. Πρωτοψάλτη


Υ.Γ. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε...

12 σχόλια:

  1. χαμός με τον καφέ!
    σεικερακι, παραλια, καφε και παγκακι απο δω και περα
    μια χαρα!!!!

    καλο μηνα και καλο καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ε ναι βρε Κική αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση! Όπως παλιά!

      Καλό μήνα και σε σένα καλή μου!

      Διαγραφή
  2. Δεν τη δέχομαι την αύξηση στον καφέ. Δεν τη δέχομαι. Δεν τη δέχομαι. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή.. Δεν τη δέχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην την δέχεσαι, όχι μην την δέχεσαι λέω, δεν ξέρω αν το κάνω λιανά, αλλά μην την δέχεσαι παιδί μου! χαχα!

      Φιλιααααά Γιώτα!

      Διαγραφή
  3. Πλάκα κάνεις; Δεν είχα πάρει είδηση ότι πήρε η μπάλα και τον καφέ (με το ζόρι προλαβαίνω κι όσα προλαβαίνω εδώ που τα λέμε τελευταία!)
    εσύ πήρες είδηση πουλάκι μου το Συμπόσιο ; ( με καλόμαθες βλέπεις!)
    Καλό μήνα και πολλά φιλιά Μάκη μου!

    υγ: κι ο ελληνικός θα ακριβύνει;Πόσο θα πάει δηλαδής το μαλλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέ ναι θα ακριβύνει και ο καφές! Αφού παιδί μου εσύ δημιουργείς σε παρακολουθώ, που ώρα για τις τρέλες του Αλέξη!

      Υ.Γ. Αμέ το είδα το Συμπόσιο και θα προσπαθήσω να συμμετάσχω γιατί ξέρεις πως το λατρεύω! Ο ελληνικός θα θυμίζει το τραγούδι του Μάκη..."Φτιάξε μου έναν καφέ και μη βάζεις ζάχαρη να ναι οπως η ζωή μου η πικρή και η άχαρη"! χαχαχα! Σε φιλώ Αριστέα μου. Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα...ευτυχώς που δεν πίνω πολλούς καφέδες δηλαδή!!! Με λες και τυχερή!! Τη μπύρα είπα να την κόψω έτσι και αλλιώς...καλοκαιράκι και μπυροκοίλι δε λέει!! Ντούρου ντούρου και βουρ στη Κουμουντούρου! Καλό μήνα Μάκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα ε ναι καλοκαίρι και μπυροκοίλι δεν γίνεται! Για μένα εύκολα αλλά για σας τις γυναίκες είναι ένα θέμα!

      Υ.Γ. Ευτυχώς έχω κόψει και γω τους καφέδες, αλλά οι μπύρες το καλοκαίρι με...τραβάνε ρε παιδί μου! Βούρρρρρρ και καλό μας μήνα Εύη μου!

      Έτσι ντε μην χάνεσαι!

      Διαγραφή
  5. Ρε τι αχάριστοι άνθρωποι που είστε πανάθεμα σας!
    Σας προσέχουν την υγεία, να μη πάθετε τίποτα από την πολύ καφεϊνη κι εσείς εκεί να σχολιάζετε πικρόχολα.. τς τς τς

    Καλό μήνααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα βρε Κατερινα δεν το είχα σκεφτει έτσι παιδι μου! Εντάξει πάσο, απο δω και πέρα θα φροντίσω την υγεία μου! Τέρμα οι καφέδες! Μια φορά κάθε 6μηνο! χαχα!

      Καλό μήναααααααα

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation