Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Γενάρη;;; Έμπααα...

 Καλά όχι ότι χρειαζότανε και την... άδεια για να εισέλθει ο Γενάρης του 2021. Κανονισμένο ήταν και ας αφήσω τα μελοδραματικά στην άκρη. Φυσική συνέχεια που λένε.

 Εφόσον φτάσαμε στον Δεκέμβριο του 2020 (μπρρρρ και μόνο που το λέω μου σηκώνεται η τρίχα), ήταν λογικό ότι θα επακολουθούσε ο πρώτος μήνας του νέου έτους. Το ημερολόγιο δείχνει 7 λοιπόν και καλώς μας... μπήκε!

 Βασικά το καλώς είναι σχετικό. Όταν συνεχίζουμε ακάθεκτοι με lockdown (απαγορευτικό κατά τον Μπαμπινιώτη-λέμε τώρα γιατί τα πάρκα, οι δρόμοι και τα σουπερ μάρκετ ασφυκτιούν από λαό και... Κολωνάκι), όταν στην Αμερική γίνεται της Μελάνιας το κάγκελο, με τον Τραμπ να μην θέλει να κουνήσει τον... πισινό του από την καρέκλα του Πλανητάρχη (άλλο πλανηταρχίδι και αυτό), όταν οι Τούρκοι με πρόφαση την τσιπούρα παίζουν τα συγκρουόμενα με τα σκάφη μας... 

 Ή ακόμα καλύτερα όταν η Εκκλησία σηκώνει... μπαϊράκι και πετάει τους σταυρούς στην θάλλασα για τα Θεοφάνεια σε φάση "αααα μας πως στο καλό βρέθηκε αυτός ο σταυρός στην θάλλασα, δεν είμασταν εμείς που το κάναμε κάποιοι άλλοι σωσίες μας ήταν", όταν ο Ευαγγελάτος μεταμορφώνεται στη στιγμή από "δημοσιογραφάρα" σε "γιατράρα" απτυχίωτο (sic), όταν δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι ξημερώνει αύριο, ε τότε δεν το λές και καλή αρχή το όλο σκηνικό.

 Το γέλιο είναι ότι σε αυτή την χώρα και γενικότερα σε αυτό τον πλανήτη, επαναστατούμε πάντα για πράγματα που δεν χρειάζονται επανάσταση. Για αυτά που πρέπει να εξεγερθούμε κάνουμε τις... πάπιες! Βασικά όλα γίνονται λάθος και για τους λάθος λόγους. Δε μπορεί, η ανθρώπινη φύση θα είναι έτσι. Δεν εξηγείται αλλιώς δηλαδή. Τόσα χρόνια, τόσους αιώνες και μένουμε πάντα μετεξεταστέοι στα βασικά.

Πάνω απ'όλα ο άνθρωπος αγάπες. Η ζωή, η αξιοπρέπεια, τα παιδιά, η αγάπη, η φιλία, η ανθρωπιά. Αααα και το Survivor.  Άντε και οι Μέλισσες (ούτε ένα επεισόδιο έχω δει αλλά είμαι γατόνι και προσπαθώ να προσελκύσω κοινό για το μπλογκ μου, αμέ τι νομίζατε χαζός ειμαι;).

Τα άλλα έπονται. Νταξ θα μπορούσα βέβαια του λόγου μου να χωρέσω και τις γυναίκες ανάμεσα στα ύψιστα χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας, αλλά θα με πείτε ποταπό και "εδώ ο κόσμος καίγεται κα ο Μακούλης χτενίζεται"¨, και άδικο δεν θα έχετε. Απλά να, έχω μια αδυναμία και γω.

Γι'αυτό λοιπόν συγχωρέστε με αν ώρες ώρες γίνομαι τσιλιμπουρδάκιας. Είναι η φτιασά μου τέτοια!

 Προχωράμε. Έχουμε και λέμε. Να έχουμε έναν καλό μήνα, έναν Ιανουάριο που θα γίνει εφαλτήριο για καλύτερες μέρες και γιατί όχι για καλύτερη χρονιά. Εσεις κορίτσια να ντύνεστε καλά να μην πουντιάσετε και άμα λάχει να γδύνεστε όπου γουστάρει η ψυχή σας (να και οι παραινέσεις από τον Μάκαρο)! Σας φιλώ και σας σκέφτομαι. Τα ξαναλέμε!

 

ΥΓ. Δίνω λίγο πόνο με Τζώρτζια... Πονέστε και σεις μαζί μουυυυ!

ΥΓ2. Εγώ να ξέρετε τον νιώθω τον Τριαντάφυλλο. Βλέπω κάτι όνειρα δεν έλεγε το άσμα του; Ε τι όνειρα είδε το παλικάρι για να δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι ένας Θεός ξέρει. Μαζί του όμως. Μέχρι τέλους πήγαινε τους αγόρι μου. όπως ο Άδωνις!

ΥΓ3. Ταραμπάνκο τρέλανε μας!




Μ'αυτό το στιλ το μπλαζέ 
 Τελείως μπαναλιτέ 
 Μ'αυτό το στιλ το ξένο  
Θα υποφέρεις μικρέ 
 
 Στα λέω αυτά φιλικά
  Να τα θυμάσαι μετά
  Σ'αγάπησα λιγάκι  
Μα σε βαρέθηκα ποια
 
  Δε θέλω να μιλάς
 Δε θέλω να κοιτάς 
 Δε θέλω να σε ξέρω 
 Δε θέλω να μ'αγαπάς

10 σχόλια:

  1. Εμ καλά τα λες Μάκη μου! Ο Γενάρης δεν λέει να μπει. Μήτε ο χειμώνας λέει να μπει βρε φίλε! Δεν το βλέπεις; Κόλλησε ο καιρός σε κάτι μεταξύ Άνοιξη και Φθινόπωρο. Αλλοπροσαλα πράγματα και καταστάσεις.
    Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια γιατί πολλά μας έχουν ζώσει και άκρη δεν βρίσκουμε.
    Φίλτατε καλησπέρα, ξέρεις ότι το χιούμορ σου είναι καταλυτικό σε όσα περνάμε και πολύ αναγκαίο για να αντέξουμε.
    Στέλνω την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη!

      Αλλοπρόσαλλα δε λές τίποτα! Και τώρα που έρχονται τα κρύα να δω. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πέσει όλα μαζεμένα! Ήταν στραβό το κλήμα που λένε το φαγε και ο γάϊδαρος...

      Δεν σταματάμε να ελπίζουμε όμως! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε!

      Διαγραφή
  2. Έχω πολλές άγνωστες λέξεις, αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σ' αυτό με το εφαλτήριο. Φτάνει να ξεκολήσουμε εγκαίρως απ' τον βατήρα εκκίνησης και να οργανώσουμε τις προσωπικές μας αντιστάσεις. Για επαναστάσεις, χλωμό το κόβω...
    Εκτός από αγαπημένη Τζώρτζια και την τραγουδάρα που έβαλες, τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω. Θα 'πρεπε;
    Να συνευχηθώ να έχουμε έναν καλό μήνα, Μάκη αρχηγέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίααααα, η αλήθεια είναι ότι οι άγνωστες λέξεις, είναι άγνωστες και για μένα! Είπα λίγο να δημιουργήσω νεωτερισμούς, τρομάρα μου! χαχα!


      Ιιιιιιιι δεν τους ξέρεις; Ξέρεις τι ιστορία κουβαλάνε αυτά τα παιδιά; Ταλέντο στις μαλακίες (μπιππππππ), μεγαλομανία, ιδεοληψίες! Τα παιδιά αυτά εκπροσωπούν όλα όσα είμαστε ως χώρα τη σήμερον ημέρα! Την κακία μας μοίρα!

      ΥΓ. Η Τζώρτζια καταπληκτική!

      Διαγραφή
  3. Μάκη θέλω να πιστεύω κι αυτό εύχομαι, πως το '21 θα 'ναι το αντίθετο του '20.
    Το '20 ξεκίνησε καλά κι από Φλεβάρη χάλασε. Ε εύχομαι το '21 από Φλεβάρη να φτιάξει, γιατί δε ξεκίνησε κι ωραία.
    Μια ελπίδα μας μένει άλλωστε.
    Με το survivor θα ταυτιστεί πολύς κόσμος φέτος. Survivors είμαστε όλοι άλλωστε, που αντέξαμε το '20 και αντέχουμε ακόμα.
    Κάθε καλό και κάθε επιτυχία σε κάθε επίπεδο της ζωής σου θα ευχηθώ.
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, μ΄αρέσει πολύ το σκεπτικό σου! Μακάρι τα πράγματα να πάνε... αντιστρόφως καλά σε σχέση με πέρσι, αλλά χωρίς να έχουμε κακή αρχή και κακό... τελείώμα!

      Νομίζω πως μας αξίζει λίγη ψυχική ηρεμία και ξένοιαστες στιγμές! Έστώ όπως των προηγούμενων χρόνων.

      Καλή χρονιά γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ γέλασα με το κείμενο σου! Γενικά είμαστε ολίγον τι αποσυντονισμένοι, ο καθένας στον κόσμο του, κι όλοι να τσακωνόμαστε πίσω από μια οθόνη. Ας βγούμε για ένα 6 μπας και καθαρίσει λίγο το μυαλό...
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άλκηστη! Καλώς ήρθες!

      Η προτροπή σου καλή αλλά με βάζει σε σκέψεις! Τόσα 6άρια στέλνονται ρε παιδί μου, πόσο θέλει το μυαλό για να καθαρίσει;

      Καλή Χρονιά με Υγεία!

      Διαγραφή
  5. καλή χρονιά Μάκη μου, με υγεία και κάθε καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Κική μου, αντεύχομαι με Υγεία και δημιουργία!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation