Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Οι «Βυσσινί άγγελοι» του θεσσαλικού κάμπου


5 Απριλίου 1965. Πεθαίνει ύστερα από λανθασμένες διαγνώσεις γιατρών και αιμορραγία στα νεφρά ο 18χρονος τερματοφύλακας τερματοφύλακας της Λάρισας Θοδωρής Πασσίας, που δέχθηκε χτύπημα από συμπαίκτη του σε μια προπόνηση της ομάδας.
 6 Σεπτεμβρίου 1979. Κάστρο Βοιωτίας. Στον δρόμο προς την Αθήνα, σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα οι Δημήτρης Μουσιάρης και Δημήτρης Κουκουλίτσιος, νεαροί παίχτες της τοπικής ομάδας της Λάρισας και μέλη της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων της εποχής. Σοβαρά τραυματισμένος από το τροχαίο βγαίνει, ο μετέπειτα αρχηγός και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΛ, Γιάννης Βαλαώρας. Οι Μουσιάρης και Κουκουλίτσιος θεωρούνταν από τους ειδικούς του ποδοσφαίρου δύο από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της εποχής και η κοινωνία της Λάρισας συγκλονίστηκε από τον χαμό των δύο νέων...
26 Οκτωβρίου 1986. Λάρισα-ΠΑΟΚ. Στάδιο Αλκαζάρ. Η φωτοβολίδα που εκτοξεύεται από την πλευρά των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκει τον καθηγητή μαθηματικών από το Λουτρό Ελασσόνας  Χαράλαμπο Μπλιώνα (που καθότανε απομακρυσμένος από τους άλλους φιλάθλους της ΑΕΛ) στην καρωτίδα και ο θάνατος τους επέρχεται ακαριαία.
13 Σεπτεμβρίου 1997. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών, λίγο έξω από την Λάρισα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Λαρισαίος αμυντικός ήταν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ΑΕΛ και ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους αμυντικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην καριέρα του αγωνίστηκε επίσης στον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
8 Μαρτίου 1997.  Άλλο ένα χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια της ΑΕΛ. Ο Βορειοηπειρώτης Λευτέρης Μήλος σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στην Λάρισα σε ηλικία 31 ετών. Ο, από τους πολύ αγαπητούς ποδοσφαιριστές της εξέδρας, μέσος ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας.
16 Νοεμβρίου 2009. Ο «Ελ Τάνο», Αντόνιο Ντε Νίγκρις είναι το τελευταίο θύμα της κατάρας του θεσσαλικού κάμπου, καθώς αφήνει την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λάρισας, έπειτα από ανακοπή καρδιάς και  δυσφορία που αισθάνθηκε στον ύπνο του. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής ήταν διεθνής με την ομάδα της χώρας του και ένας πολύ ταλαντούχος επιθετικός.
Και όμως οι παραπάνω άνθρωποι δεν ήταν τα μοναδικά θύματα της απίστευτης κακοτυχίας που τριγυρνάει την ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ 17 άτομα έχασαν την ζωή τους  από την ημέρα ίδρυσης του ιστορικού συλλόγου το 1964.
Μια πόλη, η Λάρισα, που είναι από τις ομορφότερες της Ελλάδος, μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς με επιφανείςκαιμοναδικούς ανθρώπους... κρύβει μέσα της μια πονεμένη ιστορία για τα παιδιά της που έφυγαν τόσο νωρίς αλλά και τόσο άδικα... Τους «βυσσινί αγγέλους» του θεσσαλικού κάμπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Page translation