Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Όταν πιστέψεις πως μπορείς...

 Και ξαφνικά εκεί που κάθεσαι αρχίζεις και πιστεύεις... Εκεί που ξαφνικά όλα ήταν μαύρα αρχίζουν και γίνονται πολύχρωμα. Εκεί που λες "πάει αυτό ήτανε" κάτι γίνεται και όλα αλλάζουν. Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που σου συμβαίνει, που μας συμβαίνει.  
 Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ανήμπορος, αδύναμος, άβουλος και άλλες που νιώθεις πως μπορείς να μετακινήσεις ολόκληρα... βουνά, να αλλάξεις τις ισσοροπίες, να νικήσεις... Εκεί είναι που πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να αλλάξουμε την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα. 
 Είναι κυρίως η εσωτερική δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και μας ωθεί να σηκωθούμε από τις λάσπες και τα χώματα για να περπατήσουμε στον δρόμο που θα μας οδηγήσει στον απόλυτο προορισμό ενός ανθρωπου, που είναι η κατανόηση του εαυτού μας μέσα από την οποία έρχεται η απόλυτη ευτυχία!  
 Θεωρητικά και πολύ περισσότερο στην πράξη τα λόγια μου ίσως φαίνονται ουτοπικά αλλά τελικά μήπως τόσο καιρό.. κυνηγάμε πραγματοποιήσημα όνειρα??? Δεν θα ήτσν προτιμότερο να αφοσιωθούμε στις πραγματικές αξίες που θα μας δώσουν περισσότερες πιθανότητες να πλησιάσουμε το ιδεατό?
  Εκεί είναι το κλειδί λοιπόν στο να πιστέψουμε. Όσο πιο σκληρά δουλεύουμε, προσπαθούμε τόσο πιο δύσκολα παραδινόμαστε. Αρκεί αυτή η πίστη να είναι ατόφια και να έχει έντονο το στοιχείο του ρίσκου. Αν δεν ρισκάρουμε δεν αλλάζουν οι καταστάσεις.
 Αν εμείς δεν πιστέψουμε πως μπορούμε, δεν θα το κάνει κανείς για εμάς... Ο Έντμοντ Χίλαρι, ένας Νεοζηλανδός εξερευνητής το είπε όταν κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ: "Δε νικήσαμε το βουνό, αλλά τους εαυτούς μας..."  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν με την πίστη να ξεκινήσουμε τις υπερβάσεις μας. Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι. Αρκεί να πιστέψουμε...

6 σχόλια:

 1. Δε νικήσαμε το βουνό, αλλά τους εαυτούς μας...
  Κρατάω αυτά τα υπέροχα λόγια και πάω για ύπνο για να κάνει δουλειά το υποσυνείδητο. ( Το καλό που του θέλω δηλαδή)!
  Καλό ξημέρωμα Μάκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θα την κάνει την δουλειά του Αριστεα μου δεν γίνεται να μη την κάνει! Ευχαριστώ για το σχόλιο! Καλό ξημέρωμα!

   Διαγραφή
 2. εντάξει, εννοείται πως συμφωνώ σε όσα έγραψες. θεωρώ κι εγώ πως η δύναμη έρχεται από μέσα μας.. από τις στάχτες ξαναγεννιόμαστε αν θέλουμε. μόνο όμως τότε! φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε μου λες Εύη τώρα τελευταία πολύ συμφωνςίς και με ανησυχείς!χαχαχα! Ετσι είναι πάντως γλυκιά μου! Αν θέλουμε... Σε φιλώ!

   Διαγραφή
 3. E μα δεν το ξέρεις ότι όλα είναι στο μυαλό μας και ότι εμείς καθορίζουμε την κατάσταση?
  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω θαλασσένια μου το ξέρω...Απλά ως άνθρωποι μερικές φορές ξεφεύγουμε, εθελοτυφλούμε, γινόμαστε εγωιστές...Φιλια!

   Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation