Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Όπου αφθονούν οι... γυπαετοί

 Την ταινία "Όπου τολμούν οι αετοί" την έχετε δει? Είναι μιά ταινία-έπος με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Κλιντ Ίστγουντ, όπου μιά ομάδα αλεξιπτωτιστών προσπαθεί να σώσει έναν αξιωματικό εν μέσω του 2ου παγκοσμίου πολέμου. 

 Σας λέει κάτι? Αν δε σας λέει, τότε θα σας δώσω μια σημερινή, αντίστοιχη εικόνα στην ελληνική κοινωνία. Οι δικοί μας ... αλεξιπτωτιστές  λοιπόν (με την μεταφορική έννοια βεβαίως βεβαίως), οι δικοί μας αετοί... ή μάλλον γυπαετοί που προσπαθούν να μας σώσουν, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα τολμήσω να αναλύσω παρακάτω (αν και ένας ποταπός τύπος δίχως μούσι αλά ISIS, δίχως κοιλιακούς φέτες και με γυαλιά ντεκαβλέ τύπου).Are you ready? Φύγαμεεε...

Οι γυπαετοί είναι η νέα τάση της μοδός αυτό το διάστημα στην, πάντα ανοιχτή σε νέες τάσεις, ελληνική κοινωνία. Είναι οι τύποι που κάθε γυναίκα ονειρεύεται. Ειναί αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν ένα θηλυκό να νιώθει ασφάλεια μέσα στην άτριχη (ξυρισμένη θαρρώ) αγκαλιά τους.

 Αυτοί που λιώνουν στο γυμναστήριο και  ανεβάζουν κάθε λίγο και λιγάκι φωτογραφίες από τον αγώνα τους για ένα σώμα σμιλεμένο και λαξευμένο με τέτοιο τρόπο, που καμιά γυναίκα δε θα μπορεί να του αντισταθεί.

"Εδώ με τα φιλαράκια μου λιώνουμε στον διάδρομο". "Εδώ σηκώνω 150 κιλά αρασέ και άλλα 300 ζετέ" (ποιός Πύρρος Δήμας, τώρα, ποιά Amstel???), "εδώ βλέπετε τα μεγάλα μου μπράτσα που κοντεύουν να σκίσουν το φανελάκι", "εδώ σε ένα διάλλειμα της προπόνησης βοηθάω μια κοπέλα και της δείχνω πως να γυμναστεί σωστά χουφτώνοντας την".   

"Εδώ χτυπάω ενέσιμο αναβολικό με 500 γραμμάρια μορφίνη, άλλα 300 γρ. κλενβουτερόλη, 200 γρ. μεθανδροστενολόνη (αυτά... πόσο να χωρέσει μια ένεση?), είναι μερικές από τις ατάκες των γυμνασμένων αγοριών του φου μπου, του instagram, του twitter και όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 Αυτοί οι τύποι, οι τυπάρες κατά το life style, που είναι οι μέγιστοι δάσκαλοι του φλερτ. Τιτάνες του σεξ, θεοί του "μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα" ά(χ)ριστοι μεταξύ... αχρήστων, είναι ανάμεσα μας για να κάνουν την διαφορά. 
Μούσι κοντό, μέτριο ή μακρύ (σαν τον Μουστάκα στον Πάτερ Γκομένιο) ή και καθόλου, λάτρεις της ξένης μουσικής (ντάμπα ντούπα να είναι και όλα καλά), μποέμ εμφάνιση, ομιλία εξωγήϊνου που έχει συναναστραφεί πρόσφατα με Καλομοίρα, Ζαμπούνη και Αλέφαντο μαζί, αλλά πάνω απ΄όλα συμπεριφορά τόσο αντρουά,που φοβάσαι να πλησιάσεις κοντά μήπως και μείνεις έγκυος (είτε είσαι γυναίκα, είτε είσαι άντρας).

 Άλλο δυνατό τους σημείο η...ατσαλακωσιά. Πως είναι οι αναλώσιμοι? Έ αυτοί είναι οι ατσαλάκωτοι. Είτε δουλεύουν 16 ώρες την μέρα (λέμε τώρα), είτε κοιμούνται με τα ρούχα, είτε τρεχουν 5 ώρες στο γυμναστήριο, είναι λές και έχουν μόνιμα μιά ...Stirella επάνω τους. 

 Ποιος Τζέημς Μποντ τώρα και πράσσειν άλογα. Αμ το άλλο? Χρήμααα να δει το μάτι σας. Η Ferrari του μπαμπά, το ντύσιμο των εκατοντάδων ευρώ, τα πανάκριβα ρολόγια, δίνουν όσο να΄ναι ένα πρεστιζ, ένα στάτους ρε παιδί μου. Τους βλέπει το γκομενάκι και τους ερωτεύεται παράφορα για τον... χαρακτήρα τους. 

 Και επειδή όσο σκέφτομαι τόσο περισσότερα προτερήματα θα βρίσκω για αυτούς τους εθνοσωτήρες που θα μας βγάλουν από την κρίση, για αυτά τα φωτεινά μυαλά, για αυτή τη νέα τάση που δεν λέει να... σκάσει (και να πλαντάξει), λέω να σταματήσω εδώ γιατί ήδη αρχίζω και ερεθίζομαι (χοντροκομμένο χούμορ).

 Βέβαια για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, αν δεν ήταν αυτά τα πανέξυπνα και καθόλου επηρρεασμένα από τις ξενόφερτες μόδες, θηλυκά μας, οι γυπαετοί θα ήταν ακόμη... τσίχλες!  
 Δε πειράζει ρε παιδιά που θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός θα... βρει άκρη και ο φτωχός (σας την έσκασα, περιμένατε να πω "πηδήξει") και τότε η μόδα θα αλλάξει και θα έρθουν τα πάνω κάτω. Οι γυπαετοί θα εκλείψουν, τα γκομενάκια θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ και η βιομηχανία των ξυραφιών θα ανθίσει ξανά. 
 Ααααα και που'στε, εγώ να ξέρετε, θα μειδιάζω χαιρέκακα πίνοντας τζιν με τόνικ, χαζεύοντας  και χουφτώνοντας τα γκομενάκια που θα χορεύουν επάνω μου, μπροστά και πίσω μου το άσμα ασμάτων του Νόταρου "Ο αετός πεθαίνει στον αέρα". Έτσι για σπάσιμο...

10 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με την 4η εικόνα
    (◔/‿\◔)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έλιωσα... έχω κι εγώ ένα παρόμοιο αν θες να το βρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα είσαι δικός μου και συ Γιάννη ε? Αμέ βρες το και στείλε να διαβάσω!

      Διαγραφή
  3. Ενταξει δεν υπαρχεις!!!!
    Θα γυρισει βρε ο τροχος για ολους μας που θα παει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να γυρίσει και για μας τους...ανύπαρκτους ο τροχός ρε παιδί μου! χαχαχα!

      Διαγραφή
  4. "Την χούφτωσες; Χούφτωστην χούφτωστην"!!!
    Πάλι κέφια είχες, ευτυχώς για μας Μάκη μας! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έιχα, πως το λέει και το τραγούδι, α ναι..."'Εμπνευση, πρέπει να είχα έμπνευση, μεγάλη έμπνευση...!!!"

    Υ.Γ. Χουφτώνω, χουφτώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ξέρεις φαντάζομαι και τι γκομενάκια "κρύβονται" πίσω από τους γυπαετούς! Καθείς στο είδος του! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χχαχαχα πως δεν ξέρω ξέρω και παραξέρω και πραγματικά απορώ μερικές φορές! Έτσι είναι όπως το λες Εύη, έκαστος στο είδος του!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation