Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

May... God be with us

 Το ριξα στο αγγλικό αλλά...το φταίξιμο στο Power of love παρακαλώ. Αυτό το... Συμπόσιο (συγνώμη Αριστέα μου) αγάπης ντε, με τα ταίρια και τα... ξεφτέρια που δείχνει ο Σκάι.

 Δηλαδή δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά με το που μπήκε ο Μάης (και λέει και 2 του μήνα το ημερολόγιο παρεπιπτόντως), να σου οι ζέστες, να σου τα λουλουδάκια να μοσχοβολούν, να και οι μαϊμουδίτσες με τους μαϊμουδίτσους, οι κάμπιες με τους... πεταλουδίτσους, έχουμε και την Αθηνά, τον Δώρο, την Μιζεράκη, τον Ανδρέα, την Κλαούντια και τους υπόλοιπους, να μας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι.
 Δεν είναι όμως μόνο το power of love που... κλέβει τις εντυπώσεις! Αλλά και οι κάθε είδους κλέφτες που μπαινοβγαίνουν στα σπίτια του κόσμου, μέρα νύχτα, με τον Τόσκα να ανταπαντάει στις εισβολές με νούμερα επί τοις εκατό. Και ας είναι απών το... εκατό.

 Εφόσον τα νούμερα λένε πτώση της εγκληματικότητας, ουδεμία ληστεία η κλοπή αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο!

 Αμ το άλλο; Το Survivor το είδατε;  Έπαθλα φαγητού, έπαθλά άνεσης. έπαθλα επικοινωνίας. Όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από τα έπαθλα. Βλέποντας τους πάντως, δε λες ότι τρώνε, επικοινωνιακούς δεν τους κόβω καθώς οι περισσότεροι μουγκρίζουν και τσακώνονται και από άνεση άλλο τίποτα. Μούσια, μπαντάνες στα μαλλιά από την απλυσιά, ύπνος - στρωματσάδα κλπ κλπ. Ώρες ώρες αυτό το παιχνίδι μου θυμίζει το... Survivor της πολιτικής.

 Εκεί οι Τούρκοι συνεχίζουν τον χαβά τους, η υπόλοιπη Ευρώπη είναι μαζί μας (γιαυτό και μεις...ανταποδίδουμε και θα τους... χαρίζουμε 3 δις για εξοπλιστικά προγράμματα), ο Κούλης πάει σε μετωπική με τον Αλέξη, ξεκινήσαν και οι δηλώσεις της εφορίας και μέχρι και τα μπάνια του λαού που ξεκινάνε οσονούπω, όλα θ έχουν φτιάξει! Λέμε τώρα...

 Τίποτα, μιά έξτρα βοήθεια από τον Θεό θα την χρειαστούμε πιστεύω. Γιατί πέρα από τα παραπάνω έχουμε και τα σορτσάκια, τα brazilian, από αυτά τα... ασούτιενα και ακύλοτα πλάσματα που τριγυρνάνε στους δρόμους, στον ηλεκτρικό, στο μετρό, στα λεωφορεία και δε νιώθουν τίποτα. Προχωράνε με το κεφάλι ψηλά, αγέρωχες, αδιαφορώντας για το κεφάλι των αντρών. Και δεν μιλάω για το πάνω κεφάλι φανταστικοί μου αναγνώστες...

 Ουφφφφ, πιστεύω να την βγάλουμε καθαρή και φέτος το καλοκαίρι. Με ότι συμβαίνει γύρω μας είναι αμφίβολο, αλλά θα προσπαθήσουμε.

 Άλλωστε τι να φοβηθούμε; Μερικές αναποδιές που εμφανίζονται στο διάβα μας; Η πιστεύετε πως... νιώθουμε από μερικά στητά στήθη και τορνευτά οπίσθια; Η μήπως τρέμουμε τους Τούρκους και τον Ερντογάν που μας απειλεί σε καθημερινή βάση; Η αλήθεια είναι βέβαια πως... με ανησυχούν λίγο τα κορίτσια των τηλεοπτικών παιχνιδιών, αλλά οκ το πολύ πολύ άμα μου το ζητήσουν τους... κάθομαι! 
Προς το παρόν  σας προτρέπω. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μυρίστε τα γιασεμιά της Άνοιξης, που έχει πλέον εδραιωθεί για τα καλά στην δύσκολη καθημερινότητα μας...


Υ.Γ. Καλό μας μήνα!



"Τώρα τι να σου πω; Φταίω, που σ’ αγαπώ
 Τ’ άστρα χίλιοι καημοί κι η νύχτα μυρίζει γιασεμί..."



Στίχοι: Σ. Αλιβιζάτος-Μουσική: Μ. Τόκας-Ερμηνεία: Θ. Αδαμαντίδης

14 σχόλια:

  1. Αυτή η σύνοψη των γεγονότων στην Ελλάδα στα νέα του Μακη στις 8 και μισή πολύ μου άρεσαν
    Η κατάσταση φιλε μου ειναι κουκουρούκου αλλα δεν πρέπει να τρελλαθουμε!!!οοοχι δεν θα μας τρελανουν αυτοι εμεις θα τους τρελάνουμε!!!! Οποτε βαθιές ανάσες και μακροβούτι να περάσει κι αυτό το καλοκαίρι1!! Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία μου! Αυτό ακριβώς όπως το πες! Κουκουρούκου! Μαθημένοι είμαστε οπότε με μιά βαθιά ανάσα και μακροβούτια για αν δροσιζόμαστε θα περάσουμε και αυτό το καλοκαίρι! Πολλά φιλιά!

      Υ.Γ. Σου έρχομαι για το κείμενο σου, μόλις το διάβασα!

      Διαγραφή
  2. καλό μας μήνα αγαπητέ και με πολύ όμορφο τραγουδάκι. μυριζει γιασεμί το μπλοκάκι σου σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να δώσω μιά ανοιξιάτικη νότα στο blog μου Κική! Χαίρομαι που σάρεσε! Καλό μήνα, αντεύχομαι παιδί μου!

      Διαγραφή
  3. "Τίποτα, μιά έξτρα βοήθεια από τον Θεό θα την χρειαστούμε πιστεύω. Γιατί πέρα από τα παραπάνω έχουμε και τα σορτσάκια, τα brazilian, από αυτά τα... ασούτιενα και ακύλοτα πλάσματα που τριγυρνάνε στους δρόμους, στον ηλεκτρικό, στο μετρό, στα λεωφορεία και δε νιώθουν τίποτα. Προχωράνε με το κεφάλι ψηλά, αγέρωχες, αδιαφορώντας για το κεφάλι των αντρών. Και δεν μιλάω για το πάνω κεφάλι φανταστικοί μου αναγνώστες..."

    Αχ Μάκη μου, εγώ προτιμώ, από τη λοιπή γκρίζα ειδησεογραφία, να μείνω στο παραπάνω ...απόσπασμα....!
    Θα μου πεις, στα χρόνια μου, με την πίεση να κάνει limit up πως θα τα αντέξω ; Ε εντάξει, 1-2 παραπάνω χαπάκια κάτι θα καταφέρουμε....χαχαχαχαχαχα

    Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη....!
    Την καλησπέρα μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα Γιάννη πραγματικά χάρηκα πολύ το σχόλιο σου! Αντρική αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο! Ααααα και που σαι, η ηλικία δεν παίζει ρόλο με τα θηλυκά! Το ξέρεις αυτό!

      Τι θα ήταν η ζωή μας χωρις τις γυναίκες ε;;; Γιαυτό σωστά το είπες, δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη! Και τι να κάνουμε οκ... με η χωρίς χάπια θα αντέξουμε!

      Υ.Γ. Φάτε μας λυσσάρες!

      Διαγραφή
  4. Εντάξει, με το που τελείωνα και έπεσα στα στήθη και τα οπίσθια, λέω στο σωστό μέρος μπήκα!
    Έπιασαν οι ζέστες και άνοιξε το μάτι σου βλέπω! χαχα

    Έξτρα βοήθεια δεν βλέπω, και η ελπίδα νομίζω πέθανε νωρίτερα από τον υπολογιζόμενο χρόνο.
    Αλλά είναι νύχτα, και αυτή την εποχή όντως μυρίζει γιασεμί.
    Ας το απολαύσουμε!

    Καλό μήνα και καλή δύναμη με τους επίγειους πειρασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, και πριν τις ζέστες εμένα πάλι ανοιχτό ήταν το μάτι μου!χαχαχα! Απλά ο καιρος βοηθάει!

      Λες πως δεν θαχουμε βοήθεια ε;;; Ελπίζω να κάνεις λάθος Νικολέτα μου, γιατί αλλιώς την... βάψαμε!

      Καλο μήνα, επίσης!

      Διαγραφή
  5. Είμαι σίγουρη ότι θα το αντέξουμε και το φετινό καλοκαίρι, αλλά μόνο όσοι αντέξαμε (όπως αντέξαμε, τέσπα) μέχρι τώρα, γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει το παιχνίδι εδώ και χρόνια. Είναι αυτό που λένε "και οι φτωχοί, φτωχότεροι".. Προς τα εκεί βαδίζει όλος ο πλανήτης. Πως θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση μια χώρα χρεοκοπημένη εδώ και χρόνια, από κάθε άποψη; Πάντως, με το που θα ξεκινήσουν τα μπάνια για τα καλά, ποιος Ερντογάν και ποια εξοπλιστικά; Τα brazilian θα είναι το ένα και μοναδικό θέμα τής επικαιρότητας :) Καλό μήνα Μάκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω στο κομμάτι για τα μπάνια του λαού, που κάθε χρόνο έρχονται πάντα την κατάλληλη στιγμή για τους... πολιτκούς μας! Περνάνε μέτρα, αλλάζουν νόμοι και μεις... βουτάμε!

      Από κει και πέρα όντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, γιατί εκτός του ότι χάσαμε το παιχνίδι εδώ και χρόνια, έχουμε αποχαυνωθεί κιόλας... Τι να πω. Ελπίζω για καλύτερες μέρες.

      Καλό μήνα Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  6. Γεια σου χαρούμενε Μάκη!
    Πέρασα μια βόλτα για να σου φέρω λίγο απ' το αψέντι που φυλάω για ώρα ανάγκης. Απ' ό,τι βλέπω εδώ, αυτή η ώρα έφτασε. Μην χολοσκάς για τα στραβά γιατί τελειωμό δεν έχουν. Άλλωστε εμείς είμαστε μόνο οι Πράσινοι και οι Βένετοι του ιπποδρόμου. Έριξα μια γρήγορη ματιά στις αναρτήσεις σου και αποφάσισα πως πρέπει να σε πάρω μαζί μου στις διακοπές. Έχουν ψωμί και εκεί θα τις διαβάσω με την ησυχία μου.
    Όνειρα καλά και να ξυπνήσεις όμορφα.
    Χάρηκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναιιι πάρε με μαζί σου στις διακοπες!χαχα! Εχεις δίκιο πάντως. Μερικές φορές λίγο αψέντι κάνει καλό ,σε κάνει να ξεχνας και να αναθεωρείς πράγματα και καταστάσεις! Μια πράσινη νεράϊδα που... κάνει δουλίτσα!

      Καλό Σ/κ εύχομαι Μαρία! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  7. Μάκη, η γύμνια της κοινωνίας, οφείλει να φανεί και στο ντύσιμο.
    Κι ενόσω τα εσώρουχα και τα μαγιώ στυλάρουν σε 3/4, η χώρα χορεύει σε 9/8 βαρύ σκοπό, ζειμπέκικο. Με σεκλέτι!
    Τι τα θες και που θα έρθουν τα μπάνια του λαού; Δε θα πάμε όλοι "Μύ-κο-νοοοοοος"!
    Τουλάχιστον, εμείς στη blogoγειτονιά μας, πάμε καλά! Αλλού έχουν ξεφύγει. Στο youtube έχουν πέσει ασφαλιστικά μέτρα και στο twitter όλο σκοτώνονται. Στο facebook θα σκοτωθούν όταν αρχίσει το dating app. Εκεί θα κλείσουν σπίτια χαχα
    Anyway, πάλι είπα πολλά. Καλό απόγευμα Μάκη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα η σφαιρική σου άποψη με βρίσκει σύμφωνο! Καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικά γίνεται σκοτωμός!

      Τα ρούχα τώρα και το... γδύσιμο είναι άλλο κομμάτι!χαχα! Θυμάσαι την διαφήμιση με την Τασούλα και τον Κίτσο;;; Έουν ξεφύιιιγγγ!χαχαχαχα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation