Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Καυσ(φ)ωνικος Αύγουστος...

 Ξέρω ξέρω, το φονικός δεν γράφεται με ωμέγα, αλλά σημασία εδώ δεν έχει η γραμματική μα το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο είναι; 4 του μήνα του Αυγούστου λέει το ημερολόγιο και ο καύσωνας έχει εδραιωθεί εδώ και περίπου μιση εβδομάδα στη χώρα μας. Και όχι μόνο.

Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμόι συμβαίνουν σε ολόκληρή την Υφήλιο. Και αυτό εντάξει, δεν είναι καν για να το σατιρίζουμε. Γιατί όταν βλέπεις ταράνδους να πεθαίνουν μαζικά στην Αρκτική λόγω ζέστης (!!!!!) ή πείνας (!!!!!), όταν βλέπεις εκατομμύρια εκτάρια δάσους να καίγονται απο πυρκαγιές στην Γροιλανδία και την Σιβηρία, όταν στον Βόρειο Πόλο καταγράφηκαν 21 βαθμοί Κελσίου (!!!!)  και στις περισσότερες χώρες του κόσμου να συμβαίνουν μαζεμένα πρωτοφανή (;) φυσικά φαινόμενα, τότε πραγματικά κάτι δεν πάει καλά... Ας ελπίσουμε να αλλάξουν τα πράγματα.


Επιστροφή στα δικά μας φυσικά και... παραφυσικά φαινόμενα. Κυβέρνηση Νεας Δημοκρατίας και αντιπολίτευση Σύριζα εδώ και λίγο καιρό. Μάλιστα. Το ζήτω που καήκαμε εδώ κολλάει. Κα μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ετοιμαστείτε για μεγάλα σόου απο φθινόπωρο δικοί μου και δικές μου.

Μιας και περί σόου ο λόγος, στις παραλίες να δείτε τι γίνεται. Εγώ προσπαθώ, αλλά να ξέρετε παλιά λέγανε ότι από την πολύ... μακακία τυφλώνεται ο κόσμος. Ε, εγώ θα το πάθω από το οφθαλμόλουτρο φέτος. Αλλά χαλάλι. Τέτοιο οφθαλμολουτρικό καλοκαίρι χρόνια είχα να ζήσω. Μιλάμε για πλήρη απουσία μαγιό και εσωρούχων.


Παντελής έλλειψη ευαισθησίας. Παντελής όμως. Κυκλοφορούν και... πυροβολούν. Και μετά εσύ πρέπει που λέει ο λόγος, να βγαίνεις με την κοπέλα-γυναίκα σου, να την έχεις πείσει να είναι σεμνή γιατί δεν σου αρέσουν τα ξεκωλέ ολέ, και ξάφνου να έρχονται να αράζουν δίπλα σας τα κανόνια του Βυζαρόνε και ο πάτος  ο τορνευτός Νο2.

Και να έχεις και την δικιά σου δίπλα να ρίχνει άμεσα τα μούτρα μέχρι τα βότσαλα. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, τίποτα αυτή. Και εκεί που πήγες μάγκας και καραμπουζουκλής στην παραλία, φεύγεις εν δυνάμει παντοφλάτος και γεμάτος γκρίνια. Ε πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, είναι δυνατόν να μην θεωρείσαι τουλάχιστον άτυχος και κατατρεγμένος όπως ο Νίκος ο Ξανθόπουλος στις παλιές ελληνικές ταινίες;

Ας προσπεράσω τα πάθη μου όμως, γιατί θέλω να σας ευχηθώ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, να κάνετε τις βουτιές σας, τους περιπάτους σας, να φάτε τα καρπουζάκια και τα πεπονάκια σας, να πιείτε τα ουζάκια και τις μπυρίτσες σας οι ποιο...μερακλαντάν και όλα θα πάνε καλά.

Ααααα μην το ξεχάσω, αντηλιακό να βάζετε παιδιά γιατί δεν είμαστε για εγκαύματα καλοκαιριάτικα. Αυτά τα ολίγα,τραγικά spicy και σοβαροφανή από την πλευρά μου. Και όπως έλεγε και ο Νίκος Ρίζος... "Φέρτε μου την Μαρίνα να την σκίσωωωωω". Σας φιλώ, καλό μας μήνα!


4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μάκαρε φίλε!
    να ήξερες πως σε ...νιώθω και πως σε ...συμμερίζομαι! Και τι ...φταίμε οι έρμοι;
    Δηλαδή θεωρώ ότι απαντες, αρσενικά-θηλυκά-διαφορετικά-ιδιαίτερα, ένα δικαίωμα στο οφθαλμόλουτρο έπρεπε να το είχαμε κατακτήσει δικαιωματικά και με το ...νόμο.
    Γιατί αλλιώς δεν είναι υποκρισία και μάλιστα χειρίστου είδους;
    Τα ...μούτρα δηλαδή σε τι ωφελούν; εκατέρωθεν μιλάω. Αφού ξέρουμε ότι από μέσα μας, όλοι και όλες, κοιτάμε και ...απολαμβάνουμε. Προς τι το κακόγουστο θέατρο;

    Όσον αφορά το πολιτικό μας δράμα, δυστυχώς ο λαός μας Μάκη, καλλιεργεί διαχρονικά αυταπάτες. Και κάνει άσχημα πισωγυρίσματα που στοιχίζουν. Δεν ξέρω πόσο και σε τι βάθος θα τα έχουμε αλλά οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.
    Γενικά η κοινωνία βαδίζει προς τα πίσω δυστυχώς.

    Φιλαράκι, να ευχηθώ όμορφες μέρες και στιγμές. Καλά ....θεάματα και όχι μόνο χαχαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι ο συντονισμός μας είναι δεδομένος και πως εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος Γιάννη μου1 Τα θηλυκα δηλάδή εδώ που τα λέμε όσο ναναι μια ιδεά δύσκολη την ζωή μας την κάνουνε!χαχα!

      Αλλα΄οκ τις αγαπάμε κιολας!

      Αυτό με τις αυταπάτες Γιάννη είναι μια κολώνια που κρατάει και θα κρατάει χρόνια φίλε.

      Καλό υπολοιπο καλοκαιριού, αντεύχομαι!

      Διαγραφή
  2. καλο Δεκαπενταυγουστο Μακη μου
    ελπιζω με λιγοτερες καταστροφες αυτος ο μηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κική μου, εύχομαι το ίδιο και σε σένα, καλό Δεκαπενταύγουστο με Υγεία!

      ΥΓ. Και γω το ελπίζω. Κάπου έλεος δηλαδή...

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation