Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Αύγουστε, καλέ μου μήνα...

  Και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμέναμε (κορωνοϊος- επικείμενη πολεμική σύρραξη με τους Τούρκους-σεισμοί, φωτιές, λιμοί και καταποντισμοί), το ημερολόγιο έδειξε 1η του μήνα του Αυγούστου και... είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα που λέει και το άσμα. 

Τα καταφέραμε και αυτόν τον Αύγουστο λοιπόν. Εντάξει, την αρχή του τουλάχιστον την προλάβαμε αλλά ευελπιστώ να βγάλουμε και τον μήνα!

 Αυτός ο Αύγουστος προβλέπεται διαφορετικός. Σιγά το νέο θα μου πείτε. Φλερτάρουμε θερμά με την καραντίνα πάλι. Και με τους Τούρκους. Η μάλλον οι Τούρκοι με μας. Θα καούμε, δεν θα καούμε, υπάρχει και αυτό το ερώτημα. Λεφτά;  Πως θα μπούμε στο φθινόπωρο; 


Απο πάρτι όμως σκίζουμε. Ειδικά στην Μύκονο τα κορίτσια και τα αγόρια, συνουσιάζονται εεε συνωστίζονται ήθελα να γράψω η αυτό το συγχρωτίζονται (γαμώ τα ελληνικά μου και τα σκαμπό μου μέσα) που είναι και της μοδός και γίνεται του μπαλαμουτιάσματος το κάγκελο.

  Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τα ΜΜΤ-μέσα μαζικής ταλαιπωρίας ντε- τον χαβά τους. Αν το θυμηθούν, λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, περνάνε στο 20λεπτο, αν όχι παρατηρούμε όλες τις λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής των σταθμών και άμα είμαστε και πολύ τυχεροί μας... λερώνουν και  τα περιστέρια. Και ξεκινάει η μέρα... σούπερ!


 Ο Ερντογάν από την άλλη έχει τον δικό του χαβά. Από την Αγιά Σοφιά μέχρι την Παναγία Σουμελά, μία κρίση δρόμος. Μαστίγιο και καρότο ο... Σουλτάνος. Τον τρώει ο ποπός του εν αντιθέσει με μας που δεν... πολυνοιαζόμαστε. 
 Μπαίνεις στα χωρικα μας ύδατα χανουμάκι; Σουλατσάρεις στα νησάκια μας; Καταλαμβάνεις ελληνικό έδαφος;  Κάτσε να δεις τι θα σου κάνω. Θα τα πω όλα... στην Μέρκελ και θα δεις εσύ. Έχουν να πέσουν οι... κυρώσεις σύννεφο.

 Και βέβαια για να μην το ξεχάσω, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν, πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, αρκετοί συνάνθρωποι μας απολύονται, ο Κούλης με τον Αλέξη κοντράρονται κλασσικά στο ποιος θα πει την μεγαλύτερη μπαρούφα. Ετσι ειναι εδώ στο Ελλάντα.  Όσο μεγαλύτερη μαλακία πεις και κάνεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να γίνεις πολιτικός, πλούσιος και εξέχων μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

 Last but not least που λένε και στα μέρη μου, αφηνω τα κορίτσα. Τα γεμάτα ερωτισμό, μαυρισμένα, με ανύπαρκτα μαγιώ και σορτσάκια, κορίτσα. Δε πα να γίνεται χαμός τριγύρω, δε πα να έρχεται το τέλος του κόσμου; Για αυτές κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. Μια νέα τυραννία. 

 Πφφφφφ ελπίζω  ο Αύγουστος ο καλός μου μήνας να μου δώσει-και σε σας βεβαίως βεβάιως-δύναμη. Σύνεση (νταξ όχι πάντα γαμήστε τα όλα και καμιά φορά) και ζωντάνια. 

 Και να θυμάστε. Όχι ρακέτες σε θάλλασες και ακτές. Αρκετά τραβήξαμε την Άνοιξη, δεν χρειάζεται να έχουμε και τους Φέντερερς  απο πάνω, τάκα-τούκα, τάκα-τούκα όλη την ώρα.

Σας φιλώ. 


ΥΓ. Καλό μας μήνα!

2 σχόλια:

  1. Μάκη φίλε ξέρεις ότι εκτός από την έκφραση της πένας σου είμαι φαν και στο χιούμορ σου! Το οποίο, καλό, φρέσκο, είναι δυσεύρετο στην εποχή μας. Τι μας έχει βρει βρε Μάκη αλήθεια! Σε όλα τα επίπεδα! Ανάκατα όλα. Καλά, κακά, ανάποδα, ίσια, χαμογελαστά, λυπηρά, στριμωγμένα, ελεύθερα. Ερωτικά, στενάχωρα.
    Ας κρατήσουμε μια μικρή φλόγα στην καρδιά μας, ελπίδα, καλή διάθεση και έχει ο ...Θεός που λέμε.
    Μάκη. Να περνάς καλά αγαπητέ φίλε. Άφησε τις χαρές της ζωής να σε αγκαλιάσουν.
    Καλή συνέχεια καλοκαιριού και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάω τα λόγια σου Γιάννη για την καλή διάθεση και την ελπίδα! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε φίλε!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation