Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα καλοκαίρια που βιάζονται να φύγουν...

 Είμαστε αρχές Αυγούστου. Έχω την άδεια μου και είμαι εδώ. Στην Αθήνα ντε... Και μάλλον θα παραμείνω εδω. Διακοπές σου λέει μετά. Βέβαια αν μιλήσουμε κυριολεκτικά η λέξη διακοπή σημαίνει να σταματάς απο κάτι, να διακόπτεις κάτι...
 Οπότε οκ ναι έχω σταματήσει για 15 μέρες να εργάζομαι. Αλλά συχρόνως εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω σταματήσει να πηγαίνω και...διακοπές. Διακοπή από διακοπή έχει διαφορά.
 Εντάξει το παραδέχομαι. Μια άδεια Αθήνα είναι πολύ πιο γοητευτική από μια γεμάτη. Περπατάς ελεύθερα, δεν ακούς κορναρίσματα, διαβαίνεις τα στενά σοκάκια της πόλης χωρίς να συνωστίζεσαι, πας μαι βόλτα στον Λυκαβηττό να δεις την πανσέληνο (καλή ώρα χτες...), η παραλιά είναι μισή ώρα πιο κοντά...αλλά???  Αλλά κάτι λείπει. Ξέρω, ξέρω σας φαίνεται πως μεμψιμοιρώ. Αλλά δεν είναι αυτό. Απλά γκρινιάζω. Σκορπιός γαρ, να μην ενισχύσω όσα λένε για το ζώδιο μου???
 Καθε καλοκαίρι που περνάει έχω την εντύπωση ότι βιάζεται να φύγει. Και δεν το λέω με την κυριολεκτική έννοια. Αλλά με την μεταφορική. Τα καλοκαίρια μας έχουν γίνει άοσμα, δίχως το συναίσθημα των παλιών χρόνων. Μια εποχή που χάνει την αίγλη της, μια πόλη που βυθίζεται στα προβλήματα της.
 Ας μην γκρινιάζω όμως. Δεν αλλάζει και κάτι. Κι ας μένω εδώ... Πιστός στρατιώτης σε μια πόλη μπουχτισμένη από καλοκαίρια που προσπερνάνε...Η αγάπη για ότι ζήσαμε μας κάνει να κρατάμε ακόμη...Έτσι είναι γλυκιά μου Αθήνα...



11 σχόλια:

  1. Κατ' αρχήν είσαι τυχερός που εργάζεσαι. Κατά δεύτερον 15 μερες είναι αρκετές για να αλλάξεις έστω και λίγο παραστάσεις. Έστω ένα τριήμερο, μπορείς και με ελάχιστα χρήματα. Πήγαινε σε ένα νησί, εκεί τα πάντα κυλάνε διαφορετικά και εκεί τα καλοκαίρια έχουν άρωμα. Αν τελικά μείνεις εδώ, να περάσεις όμορφα πάλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διακοπές μπορεί να είναι και εκεί που βρίσκεσαι. Με μια διαφορετική καθημερινότητα και μικρές αποδράσεις είναι δυνατόν να έχεις ανάσα διακοπών.
    Έχει η Αθήνα άλλη όψη τον Αύγουστο, να την χαρείς λοιπόν.

    Ωραίος τίτλος ανάρτησης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ τα δύο εκλεκτά μέλη της παρέας μου για τις συμβουλές! Road όντως ειμαι τυχερός που εργάζομαι στα άλλα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...Thallaseniaaaa θα προσπαθήσω να περάσω όσο πιο όμορφα μπορώ....

    Υ.Γ. Τελικά εσείς οι γυναίκες είστε πρακτικά μυαλά!Πάνω απ όλα! Φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα υπάρχει κάτι καλλίτερο καί κάτι χειρότερο. Έχεις τουλάχιστον μερικούς μήνες καλοκαίρι. Σκέψου κι αυτούς που έχουν ηλιοφάνεια μερικές ημέρες μόνο. Το δικό μου καλοκαίρι πάντως το επιμηκύνω μέχρι τέλος του Οκτώβρη. Άσε που ο Αύγουστος είναι διπλός βεβαίως βεβαίως. Ο ένας τής δουλειάς κι ο άλλος τής ανάπαυσης. Εξ ού καί τό "Αύγουστε καλέ μου μήνα νάσουν δυό φορές τό χρόνο". χαχα Όπως θέλω τά λέω γιά νά μακρύνω το καλοκαίριιιιιιιιι "and the living is easy".
    Περνάω υπέροχα στήν αυλή μου, άν έχω καί κανά δυό φίλους, υπεροχ..ότερα, δίχως φασαρίες ταξιδιού, βαλίτσες, κρατήσεις συνωστισμό.Ως τόν χειμώνα, έεεεεεχουμε καιρό. Καλό καλοκαίρι! Από εμάς εξαρτάται..
    Δέλτα πχ (όχι η Πηνελόπη, μία άλλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για την συμβουληηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://vagelisstories.blogspot.gr/

    καλησπερα κ απο μενα...καλες διακοπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάκη καλησπέρα! Είμαστε πολλοί που μένουμε Αθήνα όλο το καλοκαίρι.. Σε αρκετούς που έχω πει πως δεν θα πάω διακοπές φέτος με κοιτάνε σαν να είμαι εξωγήινη..Και αναρωτιέμαι..σε άλλη χώρα ζουν; Είναι τόσο τραγικό να μην πας κάπου το καλοκαίρι; Αν απλώς έχεις άλλες προτεραιότητες και άλλες υποχρεώσεις;Όπως πολύ σωστά είπες διακοπές σημαίνει να διακόψεις από κάτι..Γιατί να μην περνάμε όλο τον χρόνο πιο ευχάριστα, ζωή δεν είναι μόνο το καλοκαίρι.. :-) Να περάσεις ωραία και να ξεχαστείς και γιατί όχι να κάνεις πιο ήρεμος τα σχέδιά σου για τον χειμώνα!

    ΥΓ: Δεν γνώριζα ότι οι άντρες σκορπιοί είστε γκρινιάριδες..Ο αρραβωνιαστικός μου είναι σκορπιός και καθόλου γκρινιάρης!Χμμ μάλλον κάποιοι πλανήτες θα ευθύνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Positive thinking έχεις απόλυτο δίκιο. Απόλυτο όμως...Νιώθεις και άσχημα δηλαδή και πρέπει να δικαιολογείσαι... Προσπαθώ όσο μπορώνα περνάω καλα! Ευχαριστώ για την σμβουλή! Αααααασίγουρα οι κορπιοί είναι γκρινιάριδες...Ψάξτο!αχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάκη μου, ποτέ δεν ξέρεις πόσο ευτυχισμένος είσαι παρά μόνον όταν περάσει αυτό..άρα, απόλαυσε αυτές τις θερινές βόλτες, σαν να τις έκανες στην ..Τοσκάνη, και ανέβα στο Λυκαβηττό, σαν ν ανέβαινες στις..Άλπεις! Κι απόλαυσε το φεγγάρι σαν να τ έβλεπες από την πιο μαγευτική γωνιά του κόσμου, γιατί εμείς μέσα στην ψυχή μας διαμορφώνουμε τα πράγματα ανάλογα με τα.. γυαλιά μας.. Φόρα τ "άλλα" σου γυαλιά.. και για να σε παρηγορήσω: κι εγώ δεν πάω διακοπές, αλλά λέω μέσα μου ότι είμαι σ ένα τόπο που άλλοι έρχονται για διακοπές. Άρα είμαι..τυχερή! Και κάποιοι δεν έχουν δουλειά κι εγώ έχω. Είμαι τυχερή! Και κάποιοι δεν έχουνε δυό πόδια κι εγώ έχω..Είμαι τυχερή! Μάκη, αν το καλοσκεφτείς, είσαι τυχερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Regginaaaaaaaaaaa to kserw paidi mou oti eimai tyxeros se sxesi me allous...apla kai se sxesi me kapoious allous den eimai....xaxaxa...esy eisai se ena apo ta wraiotera mera tou kosmou...kai as min pas diakopes....se filw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation