Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Να είχα, λέει, μιαν αγάπη σαν αλάνα...

 “Να είχα, λέει, μιαν αγάπη σαν αλάνα... Να κυλιόμουνα μέσα της, να ‘κανα τούμπες, να ‘πλωνα την αρίδα μου να λιαζόμουνα... 

  Να ‘ρχόντανε τα όνειρά μου σαν τις κάργιες να φτεροκοπούν πάνω από το κεφάλι μου. Βαρέθηκα να χώνω τη ρημάδα την ψυχή μου στα ντουλάπια και να της κρεμώ αρωματικά σακουλάκια να μην τη φάει ο σκόρος... 

  Βαρέθηκα να περπατώ με την πλάτη κολλημένη στα ντουβάρια, γιατί νιώθω γύρω μου το θόρυβο από τα μαχαίρια που ακονίζονται. Είναι πολύ, ρε σεις, αυτό που ονειρεύτηκα; Μιαν αγάπη λέω, σαν αλάνα. Ν’ απλώσω την αρίδα μου να λιαστώ...” 


Αλκυόνη Παπαδάκη


9 σχόλια:

  1. Τρελή αδυναμία η Αλκυόνη!! Και τι ωραία που το συνδύασες με Σπανουδάκη..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μαρέσει πολύ η Αλκυόνη Κατερίνα μου (έχει ένα καταδικό της ύφος). Αλλά και ο Σπανουδάκης είναι υπέροχος!

      Διαγραφή
  2. Αν έχεις ήδη αυτή την αγάπη ρομαντικέ μου Μάκη, να την κρατήσεις, μην τυχόν και τη χάσεις από τα χέρια σου. Αν πάλι δεν την έχεις, σου εύχομαι ολόψυχα να τη βρεις! :) καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τι καταλαβαίνω Εύη? Ότι οι ρομαντικοί σε αυτή την εποχή θεωρούνται διαφορετικοι, "τρελοι", ξεπερασμένοι, παρείσακτοι και ενίοτε στιγματισμενοι..Ειδικά οι άντρες...Άντε τώρα να να τους αποδείξουμε ότι είμαστε κανονικοί άνθρωποι! Δηλαδή επειδή είμαι αντρας και Σκπρπιος δεν έχω δικαίωμα να είμαι και ρομαντικός οταν πρέπει???... Αν και δεν έχω θέμα μιας έχω μάθει να λέω και να γράφω πάντα. και να εκφράζω με οποιονδήποτε τρόπο. αυτό που αισθάνομαι... Ψάχνω που θα πάει! Θα βρεθεί κάποια να με αντέχει!χαχα! Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό καλή μου! το κρατάω! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. η καλή ισορροπία ρομαντισμού, χιούμορ και τσαμπουκά είναι η καλύτερη συνταγή. δε φταις εσύ που είσαι και Σκορπιός και ρομαντικός, αλλά οι γυναίκες που αντιθέτως έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους! συνήθως βρίσκεις κάτι όταν δεν το περιμένεις. δεν σου έχει τύχει να ψάχνεις σπίτι για ένα αντικείμενο απεγνωσμένα και να είναι μπροστά στα μάτια σου και να μην το βλέπεις? και όταν ηρεμήσεις και το ψάξεις με πιο καθαρό μάτι το βρίσκεις ενώ το θεωρούσες χαμένο? έτσι πιστεύω είναι και με την αναζήτηση του αντίθετου φύλου.. να είσαι ο εαυτός σου Μάκη, να παραμείνεις έτσι, κανείς καλός δε χάνεται!

      Διαγραφή
    3. επίσης για αυτό το "να με αντέχει" δεν ισχύει, τους άλλους πρέπει να τους δεχόμαστε κυρίως για τα ελαττώματά τους και εκείνοι σαφώς για τα δικά μας, αυτό είναι το μεγαλείο!

      Διαγραφή
    4. Καλά τα λές...θα δείχνω τις απαντήσεις σου σε εκείνες που με λένε δύσκολο, εγωιστή κλπκλπ..."Ορίστε άπιστες...Διαβάστε"....Η μαλλον όζι το άπιστες δεν κάνει...Είναι βαρύ...Θα κάνουν συνειρμό και δεν κάνει!

      Πάντως αυτό με το αντικείμενο μου έχει τύχει...Αν πιάσει και με τις γυναίκες τι να πω... Εννοείται πως οταν είσαι πιο ήρεμος διακρίνεις και πιο ξεκάθαρα...Αν και οι σχέσεις τη σήμερον ημέρα δεν είναι απλά δύσκολες αλλά πραγματικά μερικές φορές μη διαχειρίσιμες....Απαιτούν μεγάλες υποχωρήσεις και αλλαγές που ο εγωσιμός δεν τις αφήνει να γίνουν...Το μεγαλείο είναι αυτό...αλλά πόσοι μπορούν να τον πλησιάσουν??? Ευχαριστώ Εύη μου.

      Διαγραφή
    5. σωστά τα λες!! αυτός ο εγωισμός είναι που μας έχει καταστρέψει σαν ανθρώπους γενικότερα! καλό μήνα και καλή σου νύχτα Μάκη

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation