Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Γένεσις...



"Ενα άλλο βράδυ τον άκουσα να κλαίει δίπλα. 
Χτύπησα την πόρτα και μπήκα. 
Μου 'δειξε πάνω στο κομοδίνο ένα μικρό ξύλινο σταυρό.
-Είδες - μου λέει - γεννήθηκε η ευσπλαχνία-.

Έσκυψα τότε το κεφάλι κι έκλαψα κι εγώ.

Γιατί θα περνούσαν αιώνες και αιώνες 
και δε θα 'χαμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ' αυτό..."

Τάσος Λειβαδίτης


 Μέρες γιορτινές, μέρες περισυλλογής, αγάπης και προσφοράς. Έτσι θα πρέπει να είναι. Πάντοτε. Όχι μόνο τώρα. Η λύτρωση που όλοι περιμένουμε να'ρθει, δε θα βρεθεί στο δρόμο μας καθώς περπατάμε. Θα γεννηθεί εκ των έσω. Θα βγει απ' τα σωθικά μας, όπως η δυνατότερη κραυγή. Και όταν αυτό γίνει, θα κάνει τόσο θόρυβο που η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Αρκεί να το θελήσουμε. Να το θελήσουμε πραγματικά και να αφήσουμε στην άκρη μίση και πάθη. 

 Το επόμενο βήμα της ανθρώπότητας και ουσιαστικά της ίδιας της ύπαρξης μας, θα πρέπει να έχει ποιοτικά και όχι ποσοτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να επικεντρώνει στον Άνθρωπο και όχι στα υλικά αγαθά. Δύσκολο ε; Και έτσι να είναι, η ζωή, για ένα μυστήριο και ανεξήγητο λόγο, κάνει κύκλους. Κάποια στιγμή θα αναθεωρησουμε. Ελπίζω πριν είναι πολύ αργά. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες με Υγεία, Αγάπη και Ανθρωπιά... 



8 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις σου Μάκη μου. Πολύ ζεστές και ανθρώπινες. Παραινέσεις σε κάθε σκέψη να αναζητήσει τα πραγματικά γνήσια και αληθινά.
    Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ φίλε με κάθε μου ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σου και ειλικρινά κάθε φορά με τιμάει ο τρόπος που εκφράζεσαι!

      Μακάρι ο καθένας από την πλευρά του, να ακολουθήσουμε τον δρόμο που θα οδηγήσει στην αλήθεια και τελικά στην προσωπική κι κοινωνική ευτυχία!

      Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στους ανθρώπους που αγαπάς, με Υγεία εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Μύχιες σκέψεις κι επιθυμίες!...
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μύχιες σκέψεις που εξωτερικεύονται. Σχόλια απο ανθρώπους που πάνε ότι γράφω ένα βήμα παραπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο!
      Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Έρχομαι από το μπλογκ της Αριστέας με το Συμπόσιο. Καλή Χρονιά, αγαπητέ Μάκη. Ελπίζω κάποτε το πνεύμα των Χριστουγέννων να λάμψει στις καρδιές των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μία, καλως ήρθες! Καλή Χρονιά με Υγεία εύχομαι και μακάρι η ευχή σου να πραγματοποιηθεί σύντομα για όλους μας... Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες!

      Διαγραφή
  4. Όσοι "το 'χουν" να μπαίνουν στη διαδικασία περισυλλογής, δεν θα το κάνουν μόνο τις γιορτές, κι όσοι δεν "το 'χουν", μόνο τις γιορτές δεν θα διάλεγαν για να το κάνουν :) (ρε, τι είπα το άτομο! χαχα) Καλές γιορτές με υγεία Μάκη μου, κι ο,τι επιθυμείς! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουαουυυυυυ τρομερή σκέψη Πέτρα! χαχα! Πέρα από πλάκα έχεις απόλυτο δίκιο. Γενικά η το έχεις η δεν το έχεις.

      Ανάλογα και τις καταστάσεις βέβαια. Όλα παίζουν ρόλο. Επίσης Πέτρα μου καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχουμε! Ότι επιθυμείς και συ! Φιλιά!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation