Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

"Κάθε Μάρτη αρχίζει μιαν Άνοιξη..."


"Ερειπωμένοι τοίχοι. Εγκατάλειψη….
Περασμένες μορφές κυκλοφορούνε αδιάφορα

Χρόνος παλιός χωρίς υπόσταση
Τίποτα πια δε θ’ αλλάξει δω μέσα.

Είναι μια ήρεμη σιωπή, μην περιμένεις απάντηση
Κάποια νύχτα μαρτιάτικη χωρίς επιστροφή,
Χωρίς νιότη, χωρίς έρωτα, χωρίς έπαρση περιττή.
Κάθε Μάρτη αρχίζει μιαν Άνοιξη."


Μανόλης Αναγνωστάκης



 Έτσι γλυκόπικρα είπα να αρχίσω τις αναρτήσεις αυτού του μήνα, του Μάρτη του ανοιξιάτικου. Ο λόγος, είναι ότι με διαφορά μερικών ωρών, "έφυγαν" από κοντά μας δύο άνθρωποι, που ο καθένας για τον δικό του ξεχωριστό λόγο, σημάδεψαν την εφηβεία μας (μου). Ο ένας στα 49 του χρόνια, ο frontman των Prodigy Keith Flint. Αυτή ή αυθεντική, αλλιώτικη, διφορούμενη μουσική περσόνα. Ο "Βασιλιάς" της rave, ο firestarter των εφηβικών μας χρόνων, ο ταλαντούχος αλλά και αυτοκαταστρφικός performer που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του την δεκαετία του 90', που όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες έδωσε ο ίδιος τέλος στην ζωή του.


Ο άλλος, επιτρέψτε μου την έκφραση, ο πιο ωραίος αλήτης της ίδιας δεκαετίας, ο γόης του Beverly Hills, o ένας και μοναδικός Dylan McKay, ο ηθοποιός Luke Perry. Η μόνιμη αιτία για τσακωμό ανάμεσα στην Brenda και στην Kelly. Ο κολλητός του Brandon, o οργισμένος νέος που μεγάλωσε μέσα στο χρήμα αλλά χωρις γονείς. Ωραίος τύπος. Εξαιρετικός ηθοποιός με συμμετοχές σε πασίγνωστες σειρές και ταινίες. Έφυγε στα 52 του χρόνια έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.

Λίγο πριν μπούμε στην Αναστάσιμη περίοδο, δύο από τους ανθρώπους που μεγάλωσα-με, "έφυγαν" ξαφνικά και αναπάντεχα, υπενθυμίζοντας μας ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ζωή. Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο. Μεγαγχολώ και δεν θέλω να σας το κρύψω. Σήμερα ένιωσα πως ένα κομμάτι της νιότης μου, των εφηβικών μου χρόνων χάθηκε. Ατελείωτες μουσικές, γνώριμοι ήχοι, μεσημέρια και βράδια μπροστα στην τηλεόραση, με εκείνη την εφηβική αφέλεια και ανεμελιά που δεν πρόκεται να ξαναέρθει...





ΥΓ. Ειδικά για τον Dylan του "Χτυποκάρδια στο Beverly Hills", η είδηση δε μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτή, κυρίως λόγω του ότι ήταν υγιής και συμμετείχε σε αρκετές ταινίες τα τελευταία χρόνια. Ο Keith Flint από την άλλη, είχε διαλέξει πολύ νωρίς τον δρόμο των ουσιών και της, δίχως όρια, ζωής και έφτασε στο τέλος της διαδρομής αυτοθέλητα...
Καλό μήνα με Υγεία.

6 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω αυτήν την ψυχοσύνθεση Μάκη μου. Την νιώθω απόλυτα. Όταν φεύγουν από κοντά μας άνθρωποι που, για οποιονδήποτε λόγο συνδέθηκε μαζί τους η νιότης μας, τότε είναι δύσκολο και επώδυνο.
    Είναι σαν να φεύγει ένα δικό μας κομμάτι μαζί τους.
    Τι να πω.
    Να έχεις όμορφη βδομάδα αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου. Οπως ακριβώς το έγραψες. Είναι σα να φεύγει ένα κομμάτι μας , μαζί τους...

      Καλό Σ/κ σου εύχομαι φίλε!

      Διαγραφή
  2. Επίτρεψέ μου να πω ότι όσο ζουν στις αναμνήσεις μας κάποιοι άνθρωποι, ποτέ δε φεύγουν. Ο θάνατος δεν είναι ικανός να πάρει όλα όσα κάποιος έχει προσφέρει, στον καθένα από εμάς...

    Δυσάρεστες ειδήσεις και οι δύο, όμως η ουσία είναι μια: πάλι θα βάλεις να ακούσεις τραγούδια των Prodigy, πάλι θα δεις έστω και ένα απόσπασμα από το Beverly Hills.

    Αυτοί οι άνθρωποι δε φεύγουν έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταίο σου έκφραση Γιώτα με καλύπτει πλήρως. Δε φεύγουν έτσι απλά, γιατί έχουν στιγματίσει μια ιδιαίτερη εποχή στην ζωή μας. Και όσο και αν φαίνεται ίσως υπερβολικό αυτό που λέω, δεν είναι.

      Όταν έχεις μεγαλώσει με ήχους και εικόνες από χαρισματικούς και ταλαντούχους ανθρώπους, σε νεαρή ηλικία, τότε αυτό σε ακολουθεί για την υπόλοιπη ζωή σου. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Σε φιλω!

      Διαγραφή
  3. Μάκη καλή σου μέρα.
    Πόσο πολύ καταλαβαίνω τα όσα γράφεις. Αλήθεια έφυγαν άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί τους, περιμέναμε τις καινούριες τους δημιουργίες, το επόμενο επεισόδιο. Αυτό του Luke Perry ειδικά ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Πόσο φθαρτοί είμαστε τελικά.
    Καλή Σαρακοστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σταυρούλα! Καλή Σαρακοστή! Ελπίζω να πέρασες όμορφα!
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το θέμα με τον Luke Perry. Είμαστε φθαρτοί, όσο και άφθαρτοι αντίστοιχα. Η ανθρώπινη φύση είναι εύπλαστή άλλες φορές και δεδομένη κάποιες άλλες. Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation