Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αλαλούμ...

  Μασκαράδες (όχι αυτοί που φοράνε μάσκα, οι άλλοι... wannabe Zoro), ψεκασμένοι (όχι αυτοί που δέχονται ψεκασμούς από ψηλά, αλλά αυτοί που βλέπουν πίσω από τον κορωνοϊο μέχρι και τον... King Elvis), o Big Brother της νέας εποχής (χίλιες φορές... Τσάκας) και οι... καμμένοι, στο καζάνι όλοι βρασμένοι. 

Θα μπορούσε, χωρίς τις παρενθέσεις να ήταν και ο τίτλος του σημερινού κειμένου μου. Αλλά δεν πειράζει, ο Δάκης τα είπε όλα. Αλαλούμ. Α ρε προφήτη Δάκη...

 Έχω βάσιμες υποψίες πως το 2020... συνουσιάζεται πατόκορφα, για να μη πω καμιά πιό βαριά κουβέντα. Ε δε πάει άλλο. Από κορωνοϊο, μέχρι κυκλώνες, από Τούρκους, μέχρι αστεροειδείς που θα μας επισκεφτούν, λιμούς, καταποντισμούς, σεισμούς, με τα κανάλια να συναγωνίζονται για το ποιο δείχνει τα ωραιότερα... σκουπίδια και πάει λέγοντας.

 

 

 Το ότι ο κόσμος έχει γονατίσει οικονομικά, ότι τα σχολεία άνοιξαν και είναι σίγουρο ότι θα ξανακλείσουν, το ότι στους δρόμους γίνεται πανικός, ο ένας πάνω στον άλλο, τσακωμοί, σφαλιάρες, οι ΜΕθ γεμίσανε, γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές, δάσκαλοι, απλοί εργαζόμενοι είναι στα όρια τους, δε μας αφορά, δε μας νοιάζει. 

 Τις μασκούλες μας, δουλειά-σπίτι και τούμπαλιν και έχει ο Θεός. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε εμείς πια. Υπομονή, λεφτά, αξοπρέπεια. Τα χάσαμε ή άντε για να μη φανώ υπερβολικός, αρχίζουμε και τα χάνουμε όλα σιγα σιγά...

 

 Λοιπόν παίδες, γκομενάκια, ωραίες μου κυρίες, φίλοι, συγγενείς, εργοδότες, γιατροί, νοσηλευτές, γιαγιάδες, παππούδες και μαθητές, σας έχω την λύση. Μην σκάτε. Φύγαμε για Χαρτούμ που λέει και ο Δάκης. Νοερά βεβαίως βεβαίως, γιατί έρχεται και lockdown που να τους καεί το στέρεο...


"Ένα αλαλούμ ο κόσμος έγινε
όλοι το παίζουνε τρελοί
τίποτα όρθιο δεν έμεινε
το λένε και μες στη βουλή
 
Πάμε σου λέω να του δίνουμε
εδώ δεν έχει προκοπή
δεν τους χρωστάμε και μας γδύνουνε
και μένουμε πάντα ταπί
 
Αλαλούμ αλαλούμ
Αλαλούμ αλαλούμ
άλλη γλώσσα μιλάμε
μάζεψέ τα να πάμε
πιο καλά στο Χαρτούμ..."


Στίχοι: Θάνος Σοφός - Μουσική: Χάρης Χαλκίτης

4 σχόλια:

  1. Μου αρέσει το χιούμορ σου Μάκη! Ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες. Το έχουμε ανάγκη. Και το δικό σου είναι αγνό, καθαρό, χωρίς υστεροβουλία.
    Τελειώνουν τα ψέμματα Μάκη. Πληρώνουμε τις δικές μας επιλογές απέναντι στη φύση και στον τρόπο που χτίσαμε και ζούμε στις πόλεις μας.
    Επίσης τελειώνουν τα ψέμματα για τις επιλογές και τα όρια αυτού του πολιτικού συστήματος, όπως το τρώμε στη μάπα όλα αυτά τα χρόνια και όπως το στηρίζουμε και εμείς.
    Δεν έχει πια επιστροφή.
    Καλησπέρα Μάκη φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τις επιλογές Γιάννη!

      Ευχαριστώ για το σχόλιο φίλε!

      Διαγραφή
  2. Όπως ακριβώς τα περιγράφεις.
    Αγαπάμε Δάκη και μακάρι να υπήρχε έξοδος κινδύνου απ' αυτό το αλαλούμ...
    Την καλησπέρα μου, Μάκη.
    Απολαυστικός και καίριος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία!

      Σε ευχαριστώ πολύ! Εννοείται αγαπάμε Δάκη!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation