Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συγνώμη κύριε, ποιός είστε?

 Όχι δεν αποφάσισα να το παίξω Κατερίνα Στανίση βραδιάτικα, αλλά παρακάτω θα σας αραδιάσω τις πιο απίστευτες, κουφές, από το πουθενά, εμφανίσεις ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στα  βιβλιά του... σπιτιού μου (sic).
 Επίτηδες το κάνω...   Ευελπιστώ κάποια μέρα να παίζω απέναντι από την Νικολούλη. Αυτή με τις εξαφανίσεις εγώ με τις εμφανίσεις! Λοιπόν. Πάμε?
 Ξεκινάμε από το μακρινό Νοέμβριο του 1888 κάπου κοντα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, δύο κάτοικοι της περιοχής δολοφονήθηκαν και βρέθηκαν τα πτώματα τους στο δάσος μαζί με ένα τρίτο πτώμα, το οποίο όμως έμεινε για αρκετό διάστημα στο νεκροτομείο μιας και όσοι το είδανε δεν μπορούσαν να το αναγνωρίσουν. Φαινότανε κάποιος άγνωστος αλλοδαπός και σίγουρα όχι της περιοχής, ευκατάστατοςαπό τα ευρήματα που βρήκαν επάνω του και η ερχομός του στην περιοχή θεωρήθηκε τόσο μυστηριώδης όσο και ο θάνατος του...
 Το 1920, βρέθηκε ένας γυμνός άντρας σε ένα οργωμένο χωράφι κοντά στο Πήτερσφηλντ στο Χαμσάιρ. Τα αποτυπώματα των γυμνών ποδιών του έρχονταν από τον δρόμο και το απέναντι χωράφι, όμως η έρευνα για τα ρούχα του δεν είχε αποτέλεσμα. Οι ενδείξεις έδειχναν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πρέπει να γνώριζε καλά την περιοχή μιας και το κοντινότερο σπίτι ήταν στο 1,5 χιλιόμετρο μακριά, ενώ το σώμα του ήταν γεμάτο γρατζουνιές και σκισίματα από την πιθανή του άσκοπη περιπλάνηση στους θάμνους και στα κλαριά.
 Η Λονδρέζικη Ντέιλι Νιουζ έγραψε πως δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση για εξαφάνιση ανθρώπου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα...
  Στις 1 Δεκεμβρίου 1975 μια ανάκριση από τις Αρχές για τον θάνατο τριών ανθρώπων άφησε πολλα ερωτηματικά... Ο πρώτος είχε ξεβραστεί στο Σέσιλ Μπητς του Ντόρσετ τον Μάρτιο του 74', ενώ ο δεύτερος βρέθηκε πολύ κοντά στις ακτές του Γουέιμάουθ πέντε μήνες αργότερα. Ο τρίτος βρέθηκε στο δάσος του Γέλοου χαμ τον Μάρτιο του 75'. Το κοινό σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις είναι πως κανένα από τα θύματα δεν αναγνωρίστηκε.
 Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ζωντανών ανθρώπων που έκαναν την εμφάνιση τους και προξένησαν μεγάλη εντύπωση σε όσους τους μίλησαν... Στις 3/4/1817 ένα κορίτσι χτύπησε την πόρτα ενός αγροτόσπιτου κοντά στο Μπρίστολ και μιλώντας μια ακατανόητη γλώσσα και ζητώντας τελικά με νοήματα να φάει κάτι. Η κοπέλα αυτή κατέληξε τελικά στο ειρηνοδικείο και η ομιλία και η γραφή της που ήταν άγνωστες τράβηαξν την προσοχή των γλωσσολόγων όλης της χώρας.
 Ένας άγνωστος άντρας ονόματι Μανουέλ Αυνέσσο είπε οτι η γλώσσα που μιλάει είναι Μαλαισιανά και πως αυτή η κοπέλα ήταν η Πριγκήπισσα Καραμπού που είχε απαχθεί από πειρατές από το αρχοντικό της στην Ιάβα. Το μπέρδεμα όμως μεγάλωσε μιας και η Κα Γουίλκοξ κάτοικος του χωριού Ντέβον υποστήριξε πως αυτή η κοπέλα ήταν η κόρη της, Μαίρη Γουίλκοξ. Η Μαίρη ομολόγησε την απάτη και έφυγε άμεσα για την Αμερική φοβούμενη τις αντιδράσεις, αλλά προς τι η ιστοριά του κ. Αυνέσσο?
 Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες πηγές η γυναίκα του ειρηνοδίκη κ Γουόρελ βρέθηκε με την κ. Γουίλκοξ, αλλάξανε την ταυτότητα της Μαίρης, πλήρωσε η ίδια το εισητήριο για την Αμερική με σκοπό να κάνει επιδείξεις της άγνωστης γραφήςκαι ομιλίας της εκει... Πραγματικά παράξενη ιστοριά. Όπως και η παρακάτω....
  Στις 6 Ιανουαρίου 1914 εμφανίστηκε καταμεσής στην Χάϊ Στρητ στο Κεντ ένας ξαφνιασμένος γυμνός άντρας, του οποίου η ταυτότητα δεν εξακριβώθηκε και κλείστηκε στο ψυχιατρείο... Ο Τσάρλς Φορτ γνωστός Αμερικάνος συλλέκτης αναφορών έγραψε γι'αυτό: "Υποπτεύομαι ότι πολλά άτομα  έχουν φυλακιστεί ως τρελοί επειδή είχαν την δύναμη της ενόρασης ή είχαν παράξενες εμπειρίες.
 Αν ποτέ υπήραξν περιπτώσεις τηλεμεταφοράς ανθρωπίνων όντων από κάπου άλλου προς τη Γη, τότε η εξέταση εγκλείστων σε σοφρωνιστικά ιδρύματα και ψυχιατρεία, ίσως οδηγήσει σε αξιοθαύμαστες αστρονομικές ανακαλύψεις..."
 Πέντε αγριάνθρωποι εμφανίστηκαν στα 1888 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ενώ το  1923 στο Έσσεξ, έξι άτομα έκαναν την εμφάνιση τους χωρίς κανένας απο αυτούς να μπορέσει να δικαιολογήσει γιατί βρισκόταν εκει...
 Κλείνοντας, να αναφέρω πως υπάρχουν χιλιάδες ακόμη καταγεγραμμένες περιπτώσεις ξαφνικων εμφανίσεων ανθρώπων, χωρίς παρελθόν, ακόμη και στον ελληνικό χώρο.
 Το μόνο σίγουρο είναι πως όπως και στις εξαφανίσεις ανθρώπων, έτσι και στις εμφανίσεις τους, υπάρχουν λεπτομέρειες που παραμένουν εξαιρετικά περίεργες και δίνουν τροφή για συζήτηση...

8 σχόλια:

  1. Μάλιστα.. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω μόλις τις διάβσα τις βρήκα ενδιαφέρουσες.... Στα χνάρια της Νικολούλη βαδίζω...από την αντίθετη όμως...Εγώ στις εμφανίσεις!χαχααχ Καλό βράδυ Εύη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε!!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι εμφανίσεις-εξαφανίσεις...Όλους τους χάνουμε όλους τους εμφανίζουμε!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. καλημερα μακη μου .....πεθαινω για τετοια μυστηρια........το διαβαζω στην αυριανη εκπομπή!
    Και να σου πω....επειδη θ`αρχισω και ζωντανες στο mindradio θα διαβαζω και για εκει έτσι; χωρις να σε ρωταω καθε τοσο οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχ Έγινε Νανα...Χαρά μου και τιμή μου. Εγώ σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation