Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αν ο Σκρουτζ ήταν γυναίκα...

 Xo xo xo, Merry Christmas! Kαλώς με βρήκατε και πάλι. Δε ξέρω τι με έχει πιάσει, αλλά τούτος ο εορταστικός μήνας με κάμνει ολίγον τι πειραχτήριον... 
 Λίγο αυτή μου η διάθεση λοιπόν, λίγο τα άκυρα που τρώω από παλαιές γκόμενες (καλά ρε κορίτσια μην βαράτε από παλιές σχέσεις ήθελα να γράψω), με βάλανε στο τρυπάκι να σκεφτώ. 

 Kατά πόσο θα άλλαζε λοιπόν η ιστορία των παραμυθιών αν ο Σκρουτζ αντί για ξιπασμένος γέρος ήταν μια νεαρά ή μη (ανάλογα τα κέφια) όμορφη γυναίκα. Για ρίχτε ένα βλέφαρο στα παρακάτω...

 1) Τσιγκουνιά: Εεεεε, τοοοοο, μμμμ ξέρετε.....χμμμμ, α ναι οκ. Αν στην θέση του Σκρουτζ ήταν γυναίκα, η τσιγκουνια θα είχε αντικατασταθεί ως λέξη στο παραμύθι του  Κάρολου Ντίκενς με την λέξη σπατάλη. Σαν κόρη οφθαλμού φύλαγε τα χρυσά του νομίσματα ο γέρο Σκρουτζ. Αντίστοιχα σκεφτείτε μια κόρη (όχι οφθαλμού) που θα έκανε κάτι τέτοιο... 

 Τι αποταμίευση και πράσσειν άλογα! Θα είχε γίνει το παραμύθι υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ. Και να οι πισίνες εντός του σπιτιού, να οι γούνες (έκανε και κρύο τότε που γράφτηκε το παραμύθι), να τα ρούχα, να οι αμαξάρες με τα άτια για να κάνουμε εντύπωση στην γειτονιά και πάει λέγοντας.
 Και εννοείται βέβαια πως στις σπατάλες η κόρη έρχεται δεύτερη. Πρώτη με διαφορά η σύζυγος και καπάκι τρίτη μετά την κόρη έρχεται το... αίσθημα. Τι να κάνω ρε κορίσια αφού και ο Πανταζής τις έβαζε και τις δύο στην ίδια ζυγαριά. Απο δω η γυναίκα του από κει το αίσθημα του...

 2) Όνομα: Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πως το Σκρουτζ δεν θα ταίριαζε σε μια γυναίικα. Λοπον. Διαβάστε και διαλέχτε! Νταίζη, Σύνθια, Εμμανουέλα (αν το παραμύθι είχε και ροζ προεκτάσεις), Μίμι (όχι Μιμή, αυτή ήταν του Ανδρέα...), Άννι, Φουρέιρα ( δεν φταίω εγώ που πουλάει σαν όνομα) Άντζυ, Τζίνα ε και... νομίζω πως αυτά είναι αρκετά. Άλλωστε αγγλικό είναι το παραμύθι οπότε αν δεν κάνει ένα από τα παραπάνω βάζουμε ένα Έμμα εκεί που το χουν οι μισές Αγγλίδες και καθαρίσαμε...

 3) Σπίτι: Όχι χρυσά μου, σιγά μην καταδεχότανε να μείνει σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού. Μεζονέτα και βάλε και αν θέλετε αλλιως γυρίζουμε το παραμύθι στην Ελλάδα και μάλιστα παραλία μεριά να χτυπάμε και κανά Βέρτη μετά τα γυρίσματα. 

  Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της λοιπόν θα είχε σπιταρόνα 100 τετραγωνικά τουλάχιστον στο καλύτερο προάστιο της Αγγλίας. 
 Κήπο αλά Βαβυλώνα (οι Κρεμαστοί κήποι αν έχετε ακουστά) σωφέρ, παραδουλεύτρες και σεφ αν όχι τον Τζέιμι Όλιβερ, τότε σίγουρα τον Σκαρμούτσο που βγάζει και κάτι brutal...

 4) Φαντάσματα: Ε αυτό είναι εύκολο. Στον ρόλο των τριών φαντασμάτων που δείχνουν στον τσιγκούνη Σκρουτζ το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, θα μπουν... τρείς φίλες της πρωταγωνίστριας.
  Η πιό κολλητή θα είναι αυτή του παρελθόντος (παλιά καλή φίλη της ίδιας ηλικίας, που δεν φέρνει αντίρρηση σε ότι και αν πει η σταρ), ενώ αυτή του παρόντος είναι η πιό... απαρατήρηρη από τις άλλες δύο. Ο λόγος? Τι είχαμε, τι χάσαμε μια φάση, ένα τσόκαρο που είναι φίλη λόγω έλλειψης άλλων... τσόκαρων και παίζει τον ρόλο της ψυχοθεραπεύτριας.
  Και τέλος η τρίτη φίλη. Μια άσπονδη μέγαιρα που μόναδικό σκοπό έχει να υπερτονίσει τις ατέλειες της σταρ στο προσεχές μέλλον. Ρυτίδες, ψωμάκια, κυτταρίτιδα και μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια, συνθέτουν ενα τρομακτικο παζλ. 
 Αυτή είναι η φίλη-φάντασμα που θα αλλάξει την ζωή της σπάταλης λεζαντοαγγλίδας που λατρεύει τις γιορτές των Χριστουγέννων  (ας όψονται τα δώρα) εν αντιθέσει με τον γερό Σκρούτζ...

 Αυτό ήταν. Πάπαλα. Νομίζω πως σας κάλυψα. Γιατί εδώ δε μιλάμε για παραμύθι. Μιλάμε για κάτι άλλο! Κάτι μοναδικό, ανώτερο! Και όχι με την συνηθισμένη πλοκή της κλασσικής μεταφοράς του Κάρολου Ντίκενς. Ααααα παρεπιπτόντως. Το σενάριο για την μεταφορά του παραμυθιού στην μικρή οθόνη θα το έγραφε ο Παπακαλιάτης. Έτσι για να ολοκληρωθεί η καταστροφή, εεεεεε το παραμύθι ήθελα να πω...

Υ.Γ. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε. Αγαπάτε αλλήλους...

6 σχόλια:

  1. αχαχαχα
    αν ο σκρουτζ ηταν γυναικα θα ειχαμε αλλη ιστορια στο παραμυθι! καλυτερη! ;)
    χαχαχαχαχα

    καλες γιορτες! με υγεια, χαρα και τρελλη τρελλη εμπνευση και δημιουργια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ε δεν είναι καλύτερη βρε Κική??? Οχι πες σε παρακαλώ! χαχαχα! Επίσης γλυκιά μου αντεύχομαι! Καλές γιορτές με Υγεία!

      Διαγραφή
  2. Αχαχαχαχα! Φαντάσου και το σενάριο να ήταν γυναίκα πρωθυπουργός! Καλά Χριστούγεννα και καλά να περάσεις. Καλημερούδια Μάκη μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα καλά εσύ το παραπροχωρησες το σεναριο βρε Πέτρα! Δηλαδή μιλάμε για την απολυτη καταστροφή! χαχα! Επίσης παιδί μου καλά Χριστούγεννα και να περάσεις και συ όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Το αποθέωσες το παραμύθι Μάκη!!!! χαχααχα...του έδωσες άλλη διάσταση λέμε!!!! χαίρομαι όμως που παντού υπάρχει μια γυναίκα στα περισσότερα σενάριά σου και μάλιστα πρωταγωνίστρια!!!! :) καλό βράδυ φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ευχαριστώ για τα λόγια σου Εύη μου! Ετι να κάνω πες μου! Με τυραννάνε και τις τυραννάω! Φιλιά, καλά Χριστούγεννα πλάσμα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation