Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ταραχή...

 Και μπήκαμε που λέτε και στον... ταραγμένο Δεκέμβρη. 1η του μήνα του Χριστουγεννιάτικου λέει το ημερολόγιο. Και λέω ταραγμένου, γιατί έτσι προβλέπω να είναι. Δε βλέπετε τι γίνεται;
 

 Τι αναπτύξεις, τι επιδόματα, τι καταλήψεις, τι Ρουβίκωνες, τι ενεχυροδανειστές, της Πόπης σας λέω! Και μέσα σε όλα βέβαια έχουμε και τις γιορτές που έρχονται. Αλλά αυτές είναι για καλό. Μονιάζουμε, κάνουμε δώρα ο ένας στον άλλο, χωρίζουμε, τσακωνόμαστε στα οικογενειακά μας τραπέζια, απ όλα έχει ο μπαξές!

 Το τι ψώνιο έχει να πέσει, τι πιστωτικές να δεινοπαθήσουνε, τι κορίτσα να λικνιστούνε στα κέντρα ψυχαγωγίας, δε λέγεται! Θα... λιώσουμε στα "Μόνος στο Σπίτι", στα κάλαντα και πάει λέγοντας! Αμ το άλλο; Κουραμπιέδες, δίπλες, μελομακάρονα, μελομακάρονα, μελομακάρονα, μελομακάρονα... (κόλλησε το ριμαδιασμένο το πληκτρολογιο), θα σκάσουμε στο τέλος.


 Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην καταναλωτική λαίλαπα της εορταστικής περιόδου, γιατί προβλέπεται δύσκολος χειμώνας. Εγώ κιόλας που έγινα για τρίτη φορά θείος (ναι, ναι και μάλιστα για πρώτη φορά θείος...κοριτσιού), πρέπει να αρχίσω να βάζω στην άκρη για βαφτίσια, νονές, μαμάδες-ξαδέρφες των νονών και πάει λέγοντας). 

   Ααααα και να βρω άμεσα (πριν τα βαφτίσια) κανα γκομενάκι έτσι περίεργο, πρόστυχο, ντυμένο ελαφριά όπως η Κέλι Λε Μπροκ στην "Γυναικάρα με τα κόκκινα" -ναι, σωστά μαντέψατε θέλω να είμαι ο  αγαπητικός της Τζιν Γουάιλντερ- να κάνουμε παιχνίδι βρε αδερφέ!
 

Και όχι μόνο να είμαι, αλλά ει δυνατόν, να μπορούσα να της κάνω και μιά καντάδα ρε παιδί μου, να τώρα δα σκέφτηκα μια πρόχειρη που πολύ θα της άρεσε: 
"Ήτανε τύχη ήτανε σύμπτωση, θα έλεγα ήταν περίπτωση κι όμως της μοιάζει. Μέσα στο πλήθος προσπαθώ επίμονα να την κοιτώ και βλέπω πως της μοιάζει. Και νιώθω νιώθω νιώθω νιώθω... Ταραχή στην καρδιά μου να φέρνει, ταραχή να με παρασέρνει,ταραχή η μορφή της  Θεέ μου με απειλεί..." 

  Ντάξει ρε παιδιά μη βαράτε Λε-Πα είναι αυτός, μιλάμε για ποιότητα παλαιάς κοπής! Σαν και μένα ένα πράμα! Σας αφήνω έτσι χαρωπά... βασανισμένα μου πλάσματα και σας εύχομαι ολόψυχα έναν, υπέροχο μήνα, Τα ξαναλέμε!




Στίχοι-Μουσική: Κ. Γιοβάνης- Ερμηνεία: Λευτέρης Πανταζής

6 σχόλια:

  1. Μάκη φίλε,
    γουστάρω το χιούμορ σου αγαπητέ φίλε ! ναι και το λέω έτσι στη γλώσσα αυθόρμητα. Και το χαίρομαι μαζί σου.
    Δεν ....βαράμε Μάκη μου, γιατί να το κάνουμε άλλωστε. Έναν Δεκέμβρη ζωηρό (από κάθε άποψη) θέλουμε, να περάσουμε όμορφα θέλουμε, ανθρώπινα, ζεστά. Δεν ζητάμε δα και τα μάταια.
    Καλό μήνα φίλε μου, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα γουστάρω και γώ Γιάννη με την σειρά μου, που γουστάρεις την φάση! Και ναι, είναι όπως το λες , δε ζητάμε και τα μάταια! Να... μαρσάρουμε λιγάκι μόνο!

      Καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Chrisgio πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω! Καλές γιορτές με υγεία και καλά ταξίδια!

      Διαγραφή
  3. Άντε, ζεστό-κρύο οι αναρτήσεις σου!
    Εκεί που είχα σοβαρευτεί (και καλά..)
    ήρθα εδώ να "ξεδώσω" χαχα! Απροπό,
    το "μόνος στο σπίτι" το έχει δείξει
    ήδη δυο φορές η τηλεόραση, και θέλουμε
    ακόμα 15 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά, το Μόνος στο Σπίτι, μόνο μόνος δεν είναι... Τόσα χρόνια ο Κάλκιν έχεις όλους εμάς παρέα!

      Έτσι κάνω πάντα. Κρύο-ζέστη. Ντάξει θαμου περάσει κάποια στιγμή! Τι τώρα, τι σε 10 χρόνια!χαχαχαχα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation