Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Oktoberfest, GNTM, φτώχεια και δε συμμαζεύεται...

 Άλλος ένα Οκτώβρης που μπήκε φορτσάτος, πανηγυρτζίδικος, καταθλιπτικός και κουκουρούκου. Πως γίνοται όλα αυτά μαζί θα αναρωτιέστε ε; Γίνονται, γίνονται. Δυστυχώς η ευτυχώς θεωρώ πως είμαστε πιά ως άνθρωποι σε μεταβατικό στάδιο για αυτό που ονομάζουμε κοινωνία.

 Στην Αργεντινή λέει, το ποσοστό των ανθρώπων που θεωρούνται φτωχοί άγγιξε το 35%. Στην Μόρια, στις πλατείες, δίπλα μας, οι πρόσφυγες παλεύουν για λίγη αξιοπρέπεια, λίγο φαί, λίγη αποδοχή. Μαζί με αυτούς παλεύουν, ή μάλλον τους αντιπαλεύονται, όλα εκείνα τα δοτικά λαμόγια που δήθεν κόπτονται για το καλό τους. Ο λαός μπερδεμένος αλλά και φταίχτης για την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε, κοιτάζει, αντιδρά (όσο μπορεί και θέλει...) και τελικά απλά σχολιάζει τα κακώς κείμενα.

 Στα κανάλια μας, τα τηλεπαιχνίδια αμφιβόλου ποιότητας και γενικά οντότητας, εισβάλλουν στα σπίτια μας και προτάσσουν από κώλους μέχρι ορειβασίες νεόκοπων φωτομοντέλων που θέλουν να κάνουν καριέρα λέει στην μόδα, σε μια χώρα που δεν έχει μόδα...

 Ο Τραμπ, υποστηρίζουν οι παντογνώστες, πάει για καθαίρεση (αμην και πότε Παναγία μου, να έρθει ο επόμενος να σώσει την ανθρωπότητα...), η Μεγάλη Βρετανία λειτουργεί στο θέμα του Brexit, με τον άλλο τον Τζόνσον - λέγε περουκοχαλβά-, σαν Μεγάλη Αναποφάσιστη και η Τουρκία απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα και μεγάλο κύμα προσφύγων θα καταφθάσει στις ευρωπαϊκές χώρες (λες και τώρα έρχονται με το σταγονόμετρο).


 Συγκεκριμένα στα πιό δικά μας, Τσίπρας και Μητσοτάκης μαλώνουν για το αν χρησιμοποίησε ο Κούλης το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει να δει τον γιόκα του στο εξωτερικό ή αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει πει ένα ή χιλιάδες ψέμματα στον ελληνικό λαό. 
 

 Γι'αυτό σας λέω περίεργος και κουκουρούκου μήνας. Θες να γελάσεις και να κλάψεις μαζί. Ευτυχώς υπάρχει και το Oktoberfest και ανοίγει το ματάκι μας αυτή την εποχή. Ε ναι ρε παιδιά δεν είναι λίγο αυτό που γίνεται στην Γερμανία αυτές τις μέρες. 

  Μη σας πω το μοναδικό καλό μαζί με την Μπάγερν Μονάχου και τους Scorpions που έχει δώσει αυτή η χώρα στην ανθρωπότητα. Ζουμερά, κατάξανθα ή και μελαχρινά κορίτσα, με υπερχειλίζοντα η μη στήθη, να σε κερνάνε μπύρες, μπέγκερ και λουκάνικα.Και άμα λάχει τις παίρνεις και φεύγεις. Το... παίρνεις δείτε το και μεταφορικά.

 Ουφ, δε ξέρω, σαν πολλά δεν είναι αυτά που στροβιλίζονται στο μυαλό μου; Θέλω όμως να κλείσω το πρωτομηνιάτικο κείμενο μου με μια σοβαρή όσο και στενάχωρη διαπίστωση. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.
 Η μάλλον όχι. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα θα δανειστώ μια φράση από τον "Κεμαλ" του Χατζιδάκι και του Γκάτσου που τα λέει όλα: "Νικημένο μου ξεφτέρι, δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί..."

Καλό μας μήνα...


Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις-Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Τραγούδι: Βασίλης Λέκκας

4 σχόλια:

  1. Όπως πάντα η μηνιαία αναδρομή σου χαρακτηριστικά αναλογική ώστε να πιάσει τα πάντα. Με την αύρα της πένας σου, το χιούμορ, τη σάτιρα, την κριτική. Λεπτή, προσεγμένη, σαφώς ριζοσπαστική και αποκαλυπτική.
    Επίσης με λίγα λόγια ανθρώπινη.
    Περνάνε πράγματα ολόγυρά μας κατά ριπάς. Όπως επίσης κατά ριπάς είναι και η μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγωγημένων ΜΜΕ να μας μετατρέψουν σε γλάστρες χειρίστου είδους. Το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό ανεπίδεκτων αφελών συμπολιτών μας. Που δυστυχώς η κενότητά τους παρασύρει και εμάς στο βούρκο τους.
    Φωνές υπάρχουν και είναι και δυνατές. Και ευτυχώς που υπάρχουν αν και καταβάλλεται σε όλα τα κέντρα εξουσίας χυδαία προσπάθεια να εξαφανιστούν.
    Όπως αυτό το χαλκευμένο ανιστόρητο έκτρωμα που ψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο (υπάρχει και τέτοιο με άποψη;) ότι ο παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε λέει γιατί τα βρήκαν οι Γερμανοί με τους ...Σοβιετικούς.
    Για αυτό σου λέω Μάκη μου.

    Κρατώ τις μπύρες και τις ολόθερμες κυρίες να δροσιστούμε λιγάκι γιατί με όσα βλέπουμε μας βλέπω να γιαλίζουμε τα άρματα πάλι.
    Καλό μήνα Μάκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα αυτό για το ψήφισμα στο ευρωκοινοβύλιο δεν το ήξερα! Αν είναι δυνατόν...

      Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου. Δυστυχώς προς το παρόν τα γεγονότα έχουν μόνο άσχημο αντίκτυπο. Κάποια στιγμή θααλλάξει αυτή η κατάσταση. Δε μπορεί να συνεχιστεί έτσι.
      Αν όμως συνεχιστεί, αν συνεχίζουν να καταρρέουν τα ήθη, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, τότε οι αντιδράσεις τον καιρό που πρέπει, θα είναι αλυσιδωτές.

      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Γιάννη μου!

      Διαγραφή
  2. Μόνο ο Οκτώβριος Μάκη; Όλοι οι μήνες τα ίδια έχουν στην Ελλάδα και γενικώς. Αλήθεια έχετε ακόμα τηλεόραση στο σπίτι σας; Εγώ την έχω καταργήσει εδώ και πέντε χρόνια.
    Οι γυναίκες έχουν διαχρονική αξία όπως και η μπύρα. Αντίθετα με την πολιτική που έχει διαχρονική απαξία. Η ιστορία κύκλους κάνει και ο ντουνιάς κλείνει τους κύκλους για να ανοίξει άλλους ίδιους κι απαράλλαχτους. Η ψευδαίσθηση μετράει. Το μόνο που εξελίσσεται αλματωδώς είναι η Τεχνολογία που σε λίγα χρόνια, το βλέπω, θα έχει μετατρέψει τον πλανήτη και τους κατοίκους του σε video game με πολλά levels up.
    Kαλό μήνα Μάκη μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό που ανέφερες για τους μήνες δε θα διαφωνήσω. Είπα να το δω διαφορετικά ο άτιμος! Λέω Οκτώβριος είναι δε μπορεί κάπου θα διαφέρει. Αλλά φευ...

      Αυτό το "η ψευδαίσθηση μετράει" που έγραψες, πόσο σωστό είναι βρε Μαρία μου. ¨΄Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν..."

      ΥΓ. Τρομάκτικό αυτό με την τεχνολογία...

      ΥΓ2. Ας αφήσουμε τις γυναίκες καλύτερα. Μην το αναλύσω και άλλο γιατί έχω ράμματα για την χαριωτμένη γούνα σας!χαχαχα! Φιλιά!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation