Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αδύναμο αγοράκι vs δυνατό κοριτσάκι

 Σήμερα σκεφτόμουν πως αυτή η ιστορία ξεκινάει από νωρίς. Ποια ιστορια? Και πόσο νωρίς? Λοιπόν οκ, να το κάνω λιανό. Εμείς τα αγοράκια από μικρά είμαστε λίγο χαζούλια (sic). Παίζαμε κρυφτό, κυνηγητό, μπάλα, λερώναμε τα ρούχα μας, πετάγαμε νεράτζια σε τζάμια, κάναμε κουδουναριά (θυμάστε?), φτύναμε ο ένας τον άλλο, πλακωνόμασταν, βριζόμασταν και διάφορα άλλα όμορφα.
 Από την άλλη πλευρά τα κοριτσάκια φοράγανε τα ροζουλί φορεματάκια τους, έίχαν χαριτωμένα κοτσιδάκια, μιλαγανε ναζιάρικα, καθόντουσαν μπροστά στον καθρέφτη με τα τακούνια των μαμάδων τους, βαφόντουσαν έντονα με κραγιόν κρυφά και χωρίς να το καταλάβουμε, μόλις μας καρφώναμε υποτιμητικά με το βλέμμα τους η απλώνανε το χέρι τους για να περάσουμε απέναντι τον δρόμο όταν πηγαίναμε εκδρομές και μας είχαν οι δάσκαλοι σε δυάδες, τότε ένας νέος κόσμος ανοιγότανε μπροστά μας...
 Ξαφνικά κάτι μέσα μας έλεγε πως καλή η μπάλα αλλά και αυτή η Ελενίτσα με το ροζ φορεματάκι και τα ξανθά μαλλάκια καλύτερη! Τότε όμως όλα αλλάζανε. Και αφού η Ελενίτσα κατάλαβε πως λιώναμε για αυτήν έβαζε μπροστά το σχέδιο "τυρρανία". Ποιο σχέδιο είναι αυτο? Μα το σχέδιο που όλες οι γυναίκες , άντε οι περισσότερες μην γίνω και μηδενιστής, μαθαίνουν από τις μαμάδες τους!
  Μαστίγιο και καρότο λοιπόν. Τρέχαμε πίσω από μια φούστα σαν αγοράκια, το ίδιο κάνουμε και τώρα ως άντρες. Τα πάντα αλλάζουνε γύρω μας, μέσα μας, όχι αυτό.
  Πήγαμε σχολείο, σπουδάσαμε, εργαζόμαστε, τελειώσαμε τον στρατό, αλλά η αδυναμία, αδυναμία... Από αδύναμα αγοράκια γίναμε αδύναμοι άντρες και η αντίθετη πλευρά ξέρει τι κάνει. Για εκείνες τα χρονια περνάνε αλλά τη δύναμη τους ως γυναίκες, ως ωραίο φύλο, ξέρουν πως την χρησιμοποιουν.
 Και μη μου πείτε τώρα πως αυτά που λέω δεν υπάρχουν και πως υπάρχουν γυναίκες και άντρες που δεν είναι έτσι. Συμφωνω και επαυξάνω. Αλλά μήπως το ποσοστό για αυτό που περιγράφω είναι μικρο??? Μήπως δεν υπάρχουν γυναίκες που παίζουν τους άντρες στα δάχτυλα? Μήπως δεν υπάρχουν γυναίκες που ασκούν επιρροή ακόμη και σε έμπειρους άντρες?
 Εδώ όμως μπαίνει το αλλά... Και το αλλά λέει πως οι άντρες δεν κάνουν χωρίς τις γυναίκες και το αντίθετο (και όποια πει όχι να της...καεί το στέρεο). Τα ετερώνυμα έλκονται και το παιχνίδι των εντυπώσεων και της επιβολής της προσωπικότητας θα υπάρχει πάντα.
 Το θέμα είναι η χημεία και η αρμονική συνύπαρξη δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Αν και μερικές φορες οι γυναίκες μας φτάνουν στα όρια μας.... Αλλά...


25 σχόλια:

  1. To ξέρω πως θα εκπλαγείς..αλλά ναι συμφωνώ.
    Υπάρχει αυτή η κατηγορία "Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα" που σε πουλάει και σε αγοράζει στο λεπτό χωρίς καν να το αντιληφθείς. Είμαι εντελώς καμμένη από τις γυναίκες, προτιμώ να κάνω παρέα μαζί σας γιατί συννενοούμαι καλύτερα και γιατί εσείς δεν με περνάτε ακτινογραφία τι φοράω και πως έχω βαφτεί και άλλα τόσα εκνευριστικά..Εσείς δεν πιάνετε την τρίχα να την κάνετε τριχιά και αυτό μου αρέσει πολύ.Ακούγονται επιφανειακά αλλά είναι πολύ βασικά..Δεν θα το αναλύσω βαθύτερα γιατί δεν υπάρχει λόγος..Θα κλείσω με μία φράση "Ο άντρας είναι το κεφάλι αλλά η γυναίκα είναι ο λαιμός".. Φιλιααααά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα Κατερίνα συμφωνείς ε???? Μμμμ μάλιστα! Δε μπορω παρά αν συμφωνήσω και γω σε ότι λες. Ουσιαστικά υπάρχει μια άτυπη κόντρα μεταξύ γυναικών που στην πράξη όμως είναι περισσότερο δύσκολη από αυτή εμ τους άντρες που τουλάχιστον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Εγώ από δω εσύ από εκει... Πονηρά θηλυκα λοιπόν και ναι συμφωνώ και με την φράση σου! Άσχετα αν μαρέσει πολύ ο λαιμος μιας γυναίκας. Η πρακτική χρήση του στην λειτουργία του κεφαλιού είναι το βασικό θέμα.Φιλιά Κατερίνα μου!

      Διαγραφή
  2. αυτές οι ιστορίες!! τι μου θύμισες!!! αν και γω καμιά σχέση με τα ροζουλί φορεματάκια και τα τακούνια. μπορεί γιαυτό να μην το χω το σπορ το συγκεκριμένο, επειδή σχεδόν δεν ξεχώριζα από τα αγοράκια! χ αχα.. πιστεύω πως υπάρχουν άπειροι τύποι γυναικών!! αλλά και αντρών!! όπως και να χει ο καθένας επιζητά το άλλο του μισό. όσο για τα όρια ας μην το θίξω γιατί θα πω πως ισχύει και για τα δυο φύλα το ίδιο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση εε???? Και δεν ξεχώριζες τότε? Αγοροκόριτσο δηλαδή? Σίγουρα υπάρχουν άπειροι τύποι γυναικών και αντρών! Εκεί όμως εσύ να θες να βάλεις στην ζυγαριά τα τερτίπια των αντρών και των γυναικών! Γίνεται βρε? Το τραγούδι δεν λέει "γεννήθηκες για την καταστροφη"? Εσάς τις γυναίκες δεν σας λένε αράχνες? Γαι εσάς τις γυναίκες δεν πέφτουμε στα πατώματα τα γομάρια? Ποιον λένε βλάξ εσάς ή αυτόν που τρέχει πίσω από τα φορέματα και τα ψηλοτάκουνα???? Αααα Εύη μου εδώ κάτι δεν ταιριάζει! Και αγοροκόριτσο και υπέρμαχος των γυναικών??? Ε πάει πολυυυυυυ...χαχαχαχ φιλιά καλή μου

      Υ.Γ. Έχεις δίκιο σε όλα (σχεδόν), σε τσίγκλισα λίγο!

      Διαγραφή
    2. χαχαχχα σε λίγο θα της κάνεις και ανάκριση με την λάμπα!!
      Ευάκι μουυυυ!!! (Γυναικεία αλληλεγγύη τώρα!!)
      Εεε είδες;; δεν μας πιάνεις πουθενά!!

      Διαγραφή
    3. Αααααα Κατερίνα μου την έφερες! διπλό ταμπλό ε???? Στάχτη στα μάτια! Σαν πρωτάρης την πάτησα...χαχαχαχ

      Διαγραφή
    4. χαχαχα το έκανα για να σε πειράξω και το ξέρεις!!
      Δεν παίζω ποτέ διπλά ταμπλό ;)
      Καληνύχτα καλή εβδομάδα να έχουμε!!

      Διαγραφή
    5. Το κατάλαβααααααα ασε να ρίξω λίγο λάδι στην φωτια!χαχαχα καλή εβδομάδα Κατερίνα!

      Διαγραφή
    6. κοίτα εδώ συζήτηση!!! κοίτα να δεις, συνήθως κάπως έτσι ξεκινάνε όλα: στην αρχή ταυτίζεσαι με τα αγόρια για να διεισδύσεις στα άδυτα τους, στην πορεία εξελίσσεσαι στα μουλωχτά σε γυναίκα και στο τέλος πιάνεις και στα δίχτυα σου το μεζέ! χα χα χα.. εντάξει τώρα? χα χα χα

      Διαγραφή
    7. χαχαχα ορίστε βρε Εύη η παραδοχή να ξέρεις είναι μαγκια! Επιτέλους ρε παιδί μου παραδέχτηκες!

      Διαγραφή
  3. Να πω πως διαφωνώ...; Δεν διαφωνώ!! Το "πυρ, γυνή και θάλασσα" δεν βγήκε κατά λάθος!!! χαχα!
    Αλλά όχι όλες στο ίδιο τσουβάλι!! Αυτά να λέγονται!! Πάντως σε αυτό που παρουσιάζεις, έχω μπόλικα τρανταχτά παραδείγματα στο μυαλό μου! Και, όχι, δεν είμαι ανάμεσα στα παραδείγματα!! χιχι!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς θεου Τίνα οχι τσουβαλιάσματα το αναφέρω και στο κείμενο! Σωστά το λες, το πυρ γυνή και θάλασσα τα λέει όλα! Και δεν είσαι και συ ανάμεσα στα παραδείγματα εεεε?? Βρε τι κορίτσια-παραδείγματα διαβάζουν τα κείμενα μου!χαχαχα! Το σημαντικό είναι ότι σου έρχονται παραδείγματα στο μυαλό! Επίσης καλή μου , να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. είδες βρε Μάκη τι κορίτσια βγάζει η blogoσφαιρα? όχι για να μη λες!!! εδώ μέσα θα αλλάξει όλη η κοσμοθεωρία σου! χα χα

      Διαγραφή
    3. Το πιστεύω και γω αυτό! Τα κορίτσιατης blogoσφαιρας είναι διαφορετικά! Βέβαια βοηθάει και το περιβάλλον μιας και τα παιχνίδια με τις λέξεις είναι η καλύτερη σας!χαχαχα!

      Διαγραφή
    4. χα χα χα.. έχεις εντρυφήσει στο γυναικείο φύλο, έτσι? :)

      Διαγραφή
    5. Ε ναι...Είμαι αυτό που λένε παθός και μαθός!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μάκη, μόλις έκανα την εγγραφή μου στο blog σου και διαβάζω διάφορα! Η ανάρτησή σου με βρίσκει σύμφωνη... τα κοριτσάκια ξέρουν τι κάνουν! Μην ξεχνάς όμως ότι όπως υπάρχουν κακά και καλά κοριτσάκια, έτσι υπάρχουν και κακά και καλά αγοράκια...! Που έχουν γίνει αιτία να σκληρύνουν ορισμένες καρδούλες... και ουκ ολίγες! Τα ξαναλέμε... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ Το κομμάτι υπέροχο και ακριβώς μέσα στο θέμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία! Καταρχήν σε ευχαριστώ που πέρασες... Κατα δέυτερον εννοείται πως υπάρχουν και από την μια και από την άλλη πλευρά περιπτώσεις περίεργες. Μόνο που, επέτρεψε μου, και λόγω θέσης και λόγω φύλου και επειδή έχουν αυτό το μοιραίο οι γυναίκες βρίσκονται πάντα σε θέση ισχύος! Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά ο τρόπος που εκμεταλεύονται την δύναμη τους. Θα τα ξαναπούμε! Ευχαριστώ για τα σχόλια!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με όσα λες... όντως οι γυναίκες βρίσκονται πολλές φορές σε θέση ισχύος... Όμως όχι πάντα. Μπορεί κάλλιστα ένας άντρας να κατέχει τη θέση αυτή στο παιχνίδι του φλερτ ή χειρότερα, μέσα στη σχέση! Γενικά όποιος είναι λιγότερο ερωτευμένος, ή όποιος είναι περισσότερο δυνατός σαν άνθρωπος, πολλές φορές εκμεταλλεύεται τη δύναμή του, με την κακή έννοια! Είτε είναι άντρας είτε γυναίκα... Γι'αυτό καλό είναι να μην τα δίνουμε όλα σε κάποιον πριν διαπιστώσουμε αν είναι άνθρωπος που αργότερα θα πατήσει πάνω μας ή όχι... :-)

      Διαγραφή
    3. Αααααα Μαρία συμφωνώ με την τελευταία σου παράγραφο... Ετσι πρέπει...Μη μας λιώσουνε κιόλας!χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Καλά, έχω γελάσει πολύ με την κουβέντα σας :)
    Αλλά, γιατί απορείς βρε Μάκη που συμφωνούμε με τα όσα λες;
    Δεν τρέχουν οι άντρες πίσω από τις γυναίκες; Αυτό είναι δεδομένο. Ο κυνηγός τρέχει πίσω από τη γαζέλα, έχεις δει ποτέ εσύ γαζέλα να τρέχει πίσω από τον κυνηγό; Στο ζωικό βασίλειο όχι, αλλά στο ανθρώπινο βέβαια το συναντάμε κι αυτό. Για το φλέρτ μιλώντας πάντοτε έτσι, γιατί μετά όταν προχωρά στο θέμα στη σχέση, δεν έχει τρέχω από πίσω σου και τρέχεις, έχει πάμε μαζί χέρι χέρι :)

    Καλώς σε βρίσκω !! και καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεςι δίκιο Lyriel. Και γω έτσι ξέρω τους ρόλους χρόνια τώρα! Το πως βέβαια τείνουν να αλλάξουν, μη σου πω ότι έχουν αλλάξει κιόλας, αυτό να με συγχωρείς έχει να κάνει περισσότερο με τις γυναίκες. Γιατί αρχίζουν τους άντρες στα "κάνε μου λιγάκι μουυυυ", στα "ψιτ ψιψινεεε" και στα γλυκόλογα και στο τέλος ο έρημος ο κυνηγός μαλακώνει και γίνεται μπαλαρίνα... Και βέβαια συμφωνώ και με την τελευταία σου πρόταση. Χέρι χέρι στην σχέση. Με το ένα κρατάτε (γενικά μιλάω) το χέρι του συντρόφου σας και με το άλλο την παντόφλα!χαχαχα Ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  7. Εγώ θέλω να κρατώ με το ένα το χέρι του συντρόφου μου και με το άλλο τον ουρανό...γιατί είμαι μόνη άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχα βρε Σοφία δεν είσαι μόνη Απλά είσαι από τις λίγες περιπτώσεις...Αν όντως ισχύει ε...Αλλά επειδή πραγματικά νιώθω πως βγαίνει από μεσα σου σε πιστεύω... Ευχαριστώ που πέρασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation