Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Βραβείο αλά... Πράσινο μίλι (και ο νοών νοείτω...)



 Συνειρμικά σε μας τους Παναθηναϊκούς το πράσινο μίλι μας θυμίζει τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, τον έγχρωμο στράικερ που...μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα πριν από περίπου μια δεκαετία. Σε άλλους θυμίζει την υπέροχη ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς....Και τα δύο έχουν ένα κοινό.
 Οι έγχρωμοι λένε πως έχουν πλούσια και μεγάλα σε μήκος...σωματικά προσόντα (πιπέρι Μάκη...) και η ταινία είχε έναν μεγάλο και μακρύ διάδρομο που περπατούσανε οι μελλοθάνατοι πριν την ηλεκτρική καρέκλα. Άρα θα καταλάβετε πως αφού το συγκεκριμένο βραβείο που παρέλαβα από την καλή μου Εύη (http://beloved-ideas.blogspot.gr/) θα πρέπει να έχει τους παρακάτω κανόνες, τότε ο παραπάνω συνειρμός μου είναι σωστος...

Κανόνες...

  • Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου.
  • Να απαντήσεις στις 11 ερωτήσεις αυτού που σου έκανε tag  και να γράψεις  11 ερωτήσεις γι' αυτούς που θα κάνεις εσύ tag.
  • Βράβευσε 11 άτομα (κάτω των 200 μελών τα blog τους.)
  • Ενημερώνεις τα άτομα που βράβευσες.       

11 πράγματα για τον εαυτό μου...
  1. Γενικά είμαι οκ παιδί. Περίεργος τύπος, ίσως και λίγο παλαιών αρχών, ειλικρινής (σχεδόν πάντα). Δεν μαρέσουν τα ψέμματα, τα φασολάκια, το κριθαράκι, τα σκισμένα τζιν, ο Ολυμπιακός, οι ποζεράδες και οι άντρες που δε τιμάνε τα παντελόνια τους...
  2.  Προσπαθώ να κρατάω μούτρα όταν με πειράζει κάτι αλλά δεν τα καταφέρνω. Γίνομαι ένα με τους ανθρώπους που μου ανοίγουν την καρδιά τους και πε΄φτω εύκολα ψυχολογικά όταν κάτι αφορά τους ανθρώπους που αγαπώ... Για μένα υπομένω  τα πάντα.
  3. Είμαι εκνευριστικός όταν το θέλω σε σημείο που νομίζω πως αυτό το...ταλέντο το έχω έμφυτο! Γενικά δεν είμαι των γρήγορών αποφάσεων αλλά άμα μου την βαρέσει δεν σκέφτομαι και τίποτα!
  4. Παλαιότερα που έπαιζα handball με φωνάζανε "Γατο" λόγω της ικανότητας που είχα να ξεγλιστράω ανάμεσα από τους αντιπάλους μου...(ψωνάρα...)   
  5. Είμαι αρκετά αυτοσαρκαστικός και μαρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε...
  6. Έχω εντονο μέσα μου το αίσθημα της νοσταλγίας
  7. Η αξιοπρέπεια για μένα είναι το παν. Α είμαι και ξεροκέφαλος!
  8. Μαρέσουν πολύ τα θρίλερ. Τα λατρεύω. Και ιδίως τα ψυχολογικά. Αλλά και τα splatter.
  9. Αγαπάω την ροκ μουσική και νιώθω άβολα με τα κοπλιμέντα.
  10. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο 14χρονος αδερφος μου.
  11. Θα ήθελα να γράφω καλύτερα.

Και πάμε στις ερωτήσεις της Εύης... και τις απαντήσεις μου


  1. Θυμάσαι περισσότερο τις φορές που έχεις δακρύσει ή τις φορές που έχεις γελάσει; Βέβαια και τις θυμάμαι. Τις πιο πολλές. Οι πιο σημαντικες? Θυμάμαι το κλάμα μου όταν έμαθα πως χάσαμε την γιαγια μου. Την αγαπούσα πολύ. Έμενε μαζί μας και ουσιαστικά μας μεγάλωσε και αυτη. Για το γέλιο? Θυμάμαι μιά φορά πουμε είχε πιάσει νευρικό γέλιο επειδή είδα έναν τύπο να σαβουρώνεται στον δρόμο!χαχα! Ααα και άλλη μια όταν πήρα το Lower (με B+ παρακαλώ). Χαμόγελο ήταν περισσότερο. Κράτησε κανά δεκάλεπτο όμως!
  2. Τι είναι πιο σημαντικό για σένα, η ψυχική ή η σωματική σου υγεία; (επέλεξε ένα και αιτιολόγησε) Η ψυχική υγεία. Αυτή ουσιαστικά επηρρεάζει και την σωματική! Νους υγιής εν σώματι υγιεί έλεγαν οι αρχαίοι μας. Και είχαν απόλυτο δίκιο.
  3. Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο; Να μπορούσα να βρω ένα φάρμακο που να κάνει όλους τους ανθρώπους ευτυχισμένους...
  4. Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε μια φίλη γυναίκα ή σε ένα φίλο άντρα, ποιον θα διάλεγες και γιατί; Φίλο άντρα. Με τις γυναίκες δεν μπορώ να έχω δυνατή φιλική σχέση! Μια απλή φιλική σχέση εκτίμησης και ειλικρίνειας ναι. Αλλά άμα μου χαμογελάσουν με νάζι περνάω στο άλλο επίπεδο! χαχαχα!
  5. Ποια φάση της ζωής σου θα επέλεγες, αν σου έλεγαν να διαλέξεις μια που θα σε συντροφεύει για πάντα; Χμμμ δε ξέρω. Ίσως την παιδική μου ηλικιά! Εκείνη η περίοδος ήταν ως τώρα η καλύτερη μου.
  6. Αν σου έλεγαν να αποκαλύψεις ένα κρυφό μυστικό ενός φίλου σου με αντάλλαγμα χρήματα, θα το έκανες; Όχι ποτε.
  7. Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο πράγμα που σου έχει τύχει στη ζωή; Το καλύτερο είναι πως έχω ελάχιστους φίλους αλλά καλούς. Το χειρότερο, είναι όταν είδα τον αδερφό μου να παρασέρνεται από λεωφορείο μπροστά στα μάτια μου ενω ήμασταν πιασμένοι χέρι χέρι και περνούσαμε απέναντι τον δρόμο σε ηλικιά περίπου 10 ετων. Ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα και τώρα μας έχει μείνει μόνο η άσχημη ανάμνηση...
  8. Τι θα έκανες για να αλλάξεις τον κόσμο; Αν υπήρχει κάτι που έπρεπε να κάνω καί ήξερα πως θα είχε άμεσο αποτέλεσμα θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη!
  9. Έχεις απωθημένα στη ζωή σου; Αρκετά! Τη Μισελ Φάιφερ, τη Νικολ Κίντμαν την Πάμελα Άντερσον, Champions Leauge με τον Παναθηναικο, μια Ferrari και κάμια 100αριά ακόμα που δεν με παίρνει να τα γράψω!
  10. Πες μου 3 λόγους που θα σε έκαναν να μεταναστεύσεις. Δεν θέλω να μεταναστεύσω. Αν έπρεπε θα έλεγα πως μόνο οικονομικοί λόγοι θα με έκαναν να το πράξω. Και ίσως και η εμπειρία να ζήσω σε μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα από την δική μας.
  11. Τι γνώμη έχεις για τον εαυτό σου; Ντάξει μωρέ καλός είμαι!
Εύη σε ευχαριστώ, 
Τώρα πρέπει να βρω έντεκα ερωτήσεις και έντεκα bloggers που θα έχουν και λιγότερα από 200 μέλη που θα συνεχίσουν αυτό το παιχνίδι. Δε παίζει με την καμία αλλά οκ...Για πάμε  λοιπόν. Οι ερωτήσεις πρώτα.
  1. Περιέγραψε μου τον εαυτό σου με 3 λέξεις
  2. Αληθινή αγάπη ή παράφορος έρωτας?
  3. Ποιο είναι το χειρότερο και το καλύτερο χαρακτηριστικό του εαυτόυ σου?
  4. Αγαπημένη λέξη-έκφραση?
  5. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου?
  6.  Αν είχες την δυνατότητα να εξαφανίσεις κάτι από αυτό τον κόσμο, τι θα ήταν και γιατι?
  7. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?
  8.  Ποιο θεωρείς το σημαντικότερο γεγονός της ιστορίας?
  9. Ποιο είναι το χειρότερο σαρδαμ που έχεις κανει ποτέ?
  10. Έχεις μετανιώσει για κάτι που έχεις κάνει στη ζωή σου?
  11. Ποια είναι η πιο γλυκιά σου ανάμνηση?

 Αυτές ήταν λοιπόν οι τελείως ξεκάρφωτες ερωτήσεις μου και θα ήθελα να της απαντήσουν τα παρακάτω ιστολόγια: 
 Ξύλινος Ιππότης http://xilinosippotis.blogspot.gr/
 Χριστίνα  http://taelia88.blogspot.gr/

Ουφ...τελείωσα! Παρ'ολαυτά άξιζε τον κόπο! Ευχαριστω και πάλι Εύη μου!


23 σχόλια:

  1. Μάκη σ' ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Θα προσθέσω και θα απαντήσω και τις δικές σου ερωτήσεις με χαρά.
    Κάθε απάντηση σου στις ερωτήσεις της Εύης, τόσο ξεκάθαρες και με απόλυτη ειλικρίνεια!
    "Η αξιοπρέπεια για μένα είναι το παν. Α είμαι και ξεροκέφαλος!" Συμφωνώ απόλυτα! Έτσι είμαι κι εγώ!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω που πέρασες Μαρία! Θα περιμένω τις απαντήσεις σου! Αααα μοιάζουμε ε? Είσαι ξεροκέφαλη??Μια χαρά!χαχα! Καλό ξημέρωμα καλή μου!

      Διαγραφή
  2. Τι να πρωτοσχολιάσω!! Θα ήθελες να έγραφες καλύτερα;; ΠΟΣΟ καλύτερα δηλαδή; Χθες διάβαζα μια πρόσφατη ανάρτησή σου και ήθελα να σου πω ότι θα ήσουν πολύ πετυχημένος αρθρογράφος σε ιντερνετικό περιοδικό ή οτιδήποτε.
    Παραβλέπω την αναφορά σου στον Ολυμπιακό (γαυρίνα βλέπεις) και συνεχίζω..
    Έχουμε κοινή στην πρώτη σου απάντηση το πρώτο μέρος με το κλάμα.
    Στην ν3 με έκανες να χαμογελάσω! :)) Αγάπη και κατανόηση είναι το φάρμακο.. πότε θα το καταλάβουμε όλοι δεν ξέρω!!
    Με κούφανες με την Μισέλ Φάιφερ, δεν στο είχα!! Είναι από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς, όταν ήμουν μικρή την θαύμαζα πολύ ως γυναίκα και ηθοποιό!!
    Και στην ν10 ταυτίζομαι.
    Οπότε σου εύχομαι να βρεις μια γυναίκα α λα Μισέλ, να ζείτε όμορφα όπως στην παιδική σου ηλικία, να είσαι ψυχικά υγιής και όσα ακόμα σε κάνουν ευτυχισμένο χωρίς "φάρμακα" μαγικά! Γιατί εσύ θα βρεις την μυστική συνταγή σου! Καλό σαββατοκύριακο Μάκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα! Ναι ναι διάβασα και τις δικές σου απαντήσεις και είδα πως έχουμε κοινά πράγματα και σκέψεις! Καλά την Φάιφερ όχι απλά την λατρεύω...μου την δίνει ρε παιδί μου! Όο για την απάντηση με το φάρμακο μα πες μου υπάρχει καποιο καλύτερο που να λύνει όλα τα προβλήματα με την μία??
      Για το γράψιμο λοιπόν θα σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και πως με τιμάνε τα λόγια σου μιας και συ γράφεις πολύ ομορφα, άλλα περισσότερο κρίνεις όπως νιώθεις και αυτό ειναι το πιο σημαντικό!! Από την άλλη πιστεύω, επειδή ξέρω πως μπορώ να γράψω πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Το γράψιμο με εκφράζει απόλυτα! Ααααα και θα ήθελα να μάθω μιας και διάβασα τις απαντήσεις σου όπως σου είπα, πως όσοι ασχολούνται με την ψυχολογία των συναθρώπων μας (πχ. εσύ που εισαι κοινωνική λειτουργός) δουλεύουν τα..θεματάκια τους...Το έχω ξανακούσει και μου κάνει εντύπωση! Εκτος αν ειναι μυστικά του επαγγέλματος!χαχαχα! Καλο Σαββατοκύριακο και σε σένα Κατερίνα μου!

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Είδες ε, το γαυρίνα το παρέβλεψα! ΄΄Ετσι και αλλιώς όλοι έχουμε ελλατώματα! :))

      Διαγραφή
    3. Κανονικά όσοι κάνουμε συμβουλευτική πρέπει πρώτα να έχουμε περάσει από ψυχοθεραπεία. Κατά την γνώμη μου από την σχολή θα έπρεπε.. Αλλά δεν γίνεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες άθλιοι που είναι περισσότερο επικίνδυνοι από εκείνους που νομίζουμε ότι χρήζουν ψυχολογικής βοήθειας. Ας το είναι τεράστιο θέμα. Οπότε όχι δεν είναι μυστικό του επαγγέλματος!!
      Προσωπικά, το δούλευα μόνη γιατί έχω ένα "κακό". Θελω να έχω την ευθύνη του εαυτού μου, να το παλεύω μόνη χωρίς να περιμένω από άλλον ειδικό να με καθοδηγήσει. Όταν όμως είσαι αδύναμος να καθοδηγήσεις τον εαυτό σου καλύτερα να αφήνεις κάποιον να σε στηρίξει. Ακόμα έχω μη νομίζεις τα θεματάκια μου απλά δεν είναι επικίνδυνα. Μεταξύ μας, ποιος δεν τα έχει;;
      Λοιπόν αφιερωμένο έτσι για καλό σαββατοκύριακο χεχε :
      http://youtu.be/fCg2UYzpGjs

      ΥΓ: Άντε ρεεε βαζελάκι, ε βαζελάκι!!

      Διαγραφή
    4. Κατάλαβα...Τώρα δηλαδή πήρα μια ιδεά! Είναι απόλυτα λογικό να είσαι εσύ πρώτα όπως πρέπει για να βοηθήσεις κάποιον άλλο! Βέβαια όπως είπες τα θεματάκια μας όλοι τα έχουμε και δεν μας αφήνουνε εύκολα... Συμφωνώ και για τους επαγγελματίες! Υπάρχουν κάποιοι ανίδεοι και κάποιο εξαιρετικοί! Μαρέσει πολύ που λες ότι θες να έχεις την ευθύνη για σένα!

      Καλά έ το αφιέρωμα πήγε ήδη στα αγαπημένα! χα!

      Υ.Γ.Ναι είμαι βαζελάκι! Γαυρίνα ε γαυρίνα!:)) Καλο Σ/Κ Κάθριν!

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν σ'ευχαριστώ πολύ που έπαιξες και τώρα θα σχολιάσω σχεδόν τα πάντα!! Δε μπορώ!! χαχα...2+3 ταυτίζομαι, 7+8 με τα 1000!! καλά έχεις αδερφό 14 ετών??? θα τρελαθώ!! πολύ ωραίο πρέπει να είναι, σε συμβουλεύεται και τέτοια, είσαι το πρώτυπό του? ή καμία σχέση? και μην ξαναπείς ότι θα'θελες να γράφεις καλύτερα, η Κατερίνα έχει δίκιο!! Παναθηναϊκάρα ολέ!!!!!! και τώρα πάμε στις απαντήσεις σου... πολύ ωραίες, ομολογώ!! αυτό το χάπι που τους κάνει όλους happy!!!! Μισέλ θεά, εμένα μου αρέσει πολύ και η Ούμα Θέρμαν! σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις όνειρα και απωθημένα! :) πολύ καλές οι ερωτήσεις σου επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την αιτιολόγηση του τίτλου σου δε, δεν έχω λόγια!! χαχαχαχχα (μην ξεχνιόμαστε!)

      Διαγραφή
    2. Εύη μαρέσει που ακουμπάς το θέμα του τίτλου γιατί όσο να'ναι κάνει τζιζζ! Είναι όμως πρωτότυπος δε μπορείς να πεις!χαχαχα!

      Ναι έχω έναν αδερφό στα 14. Μεγαλη η διαφορά μας! Το παίζω λιγάκι μέντορας, ξέρεις, με ακούει, τώρα για πρότυπο δεν ξέρω! Τις τελευταίες μέρες ας πούμε που τον κερδίζω στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και κάνω σαν κάφρος δε νομίζω να του μένω στο μυαλό ως πρότυπο! Περισσότερο σαν μισητός αδερφός θα έλεγα!χαχαχαχαχ!

      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι απαντήσεις μου! Απ' ότι είδα όμως εσύ δεν παίζεσαι! Στο έγραψα και χτες! Εσύ δεν γράφεις, ζωγραφίζεις στην οθονη (σε παράφραση του κοπλιμαν που δέχτηκες!!! χεχε) :))

      Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για τις ευχές! Εύχομαι το ίδιο και για σένα παιδί μου!

      Διαγραφή
    3. χαχα, μα πρωτοτύπησες ακόμη μια φορά!!!! χαχα.. όσο κι αν σε μισεί όπως λες, τόσο, πιο πολύ και περισσότερο θα σ'αγαπάει! δεδομένο! χαχα, ήταν στα νιάτα μου lol!! σ'ευχαριστώ πολύ Μάκη για την ευχή!! :)

      Διαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ φίλε μου για το βραβείο!
    Οσονούπω θα το αναρτήσω κι εγώ...
    ...
    Καλό σαββατόβραδο εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά δική μου Ξύλινε Ιππότη! Επίσης καλό Σαββατόβραδο!

      Διαγραφή
  5. Τελικά, στα 11 πράγματα για σένα μπορεί και να χώρεσαν τουλάχιστον 22! Και βάλε! Κοινώς...συμφέρεις να παίρνεις βραβειάκια, καθώς είσαι large στις απαντήσεις σου! Καλώς σε βρίσκω και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα large ε? Σε ευχαριστώ Joan καλως σε βρήκα και γω! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Έλα βρε συ έχεις τόσο μικρό αδερφό;:))
    Χάρηκα που σε γνώρισα ακόμα καλύτερα Μάκη μου αν και δεν μου είπες ζώδιο. Με ένα ζώδιο θα είχα μάθει ακόμα περισσότερα :))
    Περιμένω που λες :)))

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχω ένα μικρό αδερφό!! Και γω χάρηκα που είπα περισσότερα πράγματα για μένα μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία! Και επειδή θες να μάθεις και το ζώδιο θα σου πω ...ΣΚΟΡΠΙΟΣ (σα να λέμε ένα όνομα, μια φίρμα) χαχαχα! Καλό βράδυ Αριστέα μου!

      Διαγραφή
    2. χεχε σκορπιουδάκι! Μπόνους για το ζώδιο :))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Σε είδα στον Batman-τον Ανδρέα μας-φίλε μου και λέω πάω να δω ποιός βράβευσε το φιλαράκι μου..πρίν φύγω απο τον Ανδρέα ήθελα να του γράψω΄΄περιμένω αφιέρωμα για τον Τσιτσάνη-μετά ερχόμενη απο τον χώρο σου βλέπω σούπερ αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη από σένα! ακούω και για εκατομμυριοστή φορά το ''Συνεφιασμένη Κυριακή'' κι έτσι έμεινα για να τα λέμε.καλό απογευματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Kate! Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και καλώς σε βρήκα στην παρέα μας!

      Διαγραφή
  8. Φίλε μου Μάκη σε ευχαριστώ από καρδιάς! Δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή, οπότε θα αργήσει λιγάκι η ανάρτηση του βραβείου, αλλά η χαρά είναι πάντα ίδια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation