Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η μετάλλαξη του... πρίγκιπα

Τα κορίτσια της δικής μου γενιάς μεγάλωσαν με Barbie, βλέποντας Candy Candy κάνοντας όνειρα για το πως θα είναι ο πρίγκιπας τους... Από πολύ παλιά τα κορίτσια έκαναν αυτά τα όνειρα. Όχι όλα για να είμαι ακριβής. Οι περισσότερες γυναίκες όμως φανταζόντουσαν πως ο δικός τους πρίγκιπας θα ερχότανε «καβάλα στο άλογο», θα ήταν ευγενής, τρυφερός, δοτικός και δεν θα είχε καμία σχέση με το αγόρι της καλύτερης τους φίλης... Σίγουρα ο δικός τους πρίγκιπας θα ήταν πολύ καλύτερος.
 Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και έτσι και οι πρίγκιπες άλλαξαν δραματικά και οι πριγκίπισσες τείνουν να εκλείψουν.  Το ότι οι άντρες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο βέβαια είναι γυναικείο, κατά βάση, «επίτευγμα». Σε δεύτερη ανάγνωση ευθύνεται και η κυριαρχία του κάτω κεφαλιού στους άντρες...  Σκεφτόμενος όμως ή  μάλλον παρατηρώντας τις σχέσεις άνδρα-γυναίκας διαπιστώνω πως μεγάλο μερίδιο έχει και ο John John. Έτσι κομψός που ήτανε με το παπιγιόν του, το σπορ ντύσιμο του άλλες φορές, αλλά πάντα με ακριβά αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα, χαμόγελο Colgate, ξυρισμένο στήθος, έβαλε τις γυναίκες (κοριτσάκια τότε...) σε σκέψεις. Και αν αρχίσει και σκέφτεται ένα θηλυκό πρέπει να βρούμε τρύπα να κρυφτούμε.  Έτσι  σιγά-σιγά η μετάλλαξη ολοκληρώθηκε για να φτάσουμε στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.
 Οι ανύπαντρες γυναίκες βλέπουν σαν πρίγκιπα αυτόν που λέει πάντα ναι, δεν βαριέται να πηγαίνει για ψώνια μαζί τους, ακούει τα σοβαρά προβλήματα τους (σπάσιμο νυχιών, σκίσιμο καλσόν, αγορά  εσωρούχων κλπ κλπ), πληρώνει απαραίτητα μέχρι και την... τσίχλα όταν βγαίνουν μαζί, έχει ανοιχτό το πουκάμισο μέχρι τον αφαλό, έχει το ίδιο σαρδόνιο χαμόγελο του John John μόνο που πλέον το έχει και για τον Βαγγέλη τον μπετατζή (κρα κρα) και βασικά έχει μεγάλες τσέπες για να χωρέσουν οι πιστωτικές κάρτες (τι νομίζατε θα στεκόταν εμπόδιο η οικονομική κρίση για τις γυναίκες??? Πλαστικό χρήμα κύριοι... Η μεγαλύτερη εφεύρεση...).
   Τώρα θα μου πείτε πως γίνομαι κακός... Μπορεί. Καλύτερα κακός όμως παρά πρίγκιπας... Όταν οι περισσότερες σχέσεις στηρίζονται στο συμφέρον, όταν όλα γίνονται με λάθος κριτήρια, όταν ο εγωισμός μπαίνει πιο πάνω από την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό, τότε αυτά συμβαίνουν. Και μετά καταλήγουμε στα διαζύγια και στο «δεν πιστεύω σε αγάπες και έρωτες». Στο «δεν υπάρχουν πρίγκιπες». Πως να υπάρχουν κυρά μου??? Μια φορά τις σκαπούλαρε ένας και έγινε βάτραχος και αμέσως εκεί η άλλη να πάει να τον φιλήσει και να τον ξανακάνει άνθρωπο. Ήμαρτον δηλαδή...
 Όχι δεν υπάρχει σωτηρία. Είμαι πεπεισμένος. Οι κυρίες έχουν διαλέξει τον δρόμο τους και σέρνουνε μαζί τους (κατά το νινί σέρνει καράβι) και τους άντρες. Ααααα τα θέλουμε και τα παθαίνουμε... Οι γυναίκες είναι ξεκάθαρες. Δεν τις νοιάζει αν ο άντρας των ονείρων τους δεν λέγεται John John. Ας λέγεται και Μπάμπης Μπάμπης. Αρκεί να λέει «Ναι μωρό μου ότι πεις...» Αυτό θα πει πρίγκιπας...

12 σχόλια:

  1. καλη χρονια μακη μου με τα απιθανα γραπτα!
    να εχεις υγεια κι ευτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρίγκιπας δεν είναι αυτός που θα βάλει το χέρι του στην τσέπη για την πριγκίπισσά του, αλλά αυτός που θα βάλει το χέρι του στη φωτιά.
    Καλησπέρα Μάκη! Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά το λές εσύ αντάρτισσα...Αλλά σπάνια γίνεται... Καλή Χρονιά γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εεεεπ..ψηλά τα χέρια...put the πρίγκιπα down slowly...ορίστε μας...
    και βέβαια υπάρχουν πρίγκιπες... τυχερές αυτές που τους ανακάλυψαν και ακόμα τυχερότερες αυτές που τους κράτησαν...ο καλός ο πρίγκιπας είναι σαν το φλουρί στη βασιλόπιτα...αν σου πέσει τον κουβαλάς για πάντα μαζί και στη καρδιά σου...
    Καλή Χρονιά Μακούλη μου και μη πιστεύεις κακόβουλα ψεύδη...και καλές πριγκίπισσες υπάρχουν...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι Βιβούλα... Καλή Χρονιά και δημιουργική με νόστιμες λιχουδιές και σε σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μου Μάκη,
    Σου εύχομαι να βρείς Εκείνην που πρέπει, γιατί σου αξίζει. Η σκέψη σου προχωράει πολύ πιο βαθιά και μακρυά. Εδώ μιλάει μια στενοχώρια για μια κατάσταση που υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό. Δεν υπάρχει μόνο εκφυλισμός, πίστεψέ με.
    Εγώ θα συμφωνήσω με την αντάρτισσα!!
    Όσο για τον τύπο που περιέγραψες, μόνο ..αναγουλίαση μπορεί να μου επιφέρει.
    Όχι! Δεν είναι τόσο ισοπεδωτικά τα πράγματα!
    Και, Ναι! Υπάρχουν αληθινοί Πρίγκιπες και αληθινές Πριγκίπισσες, που έχουν να κάνουν "με κάτι υπόθεσες ψυχικές" που λέει ο Ποιητής.
    Δεν έχουν καμία σχέση με τον χειρισμό, τον εκμαυλισμό, τη φθορά και το χρήμα. Έχουν σχέση με την Επικοινωνία, με την Ουσία, και με κάτι Αξίες που δεν διαπραγματεύονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρεγγίνα μου...Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες...Σε ευχαριστω που κατάλαβες πως εδώ ουσιαστικα διακωμωδώ-αναλύω μια κατάσταση που ούτως η άλλως δεν είναι η κραταιά για πολλούς ανθρώπους... Καλή Χρονιά με αγάπη, υγεία και χαρές σου εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ εύστοχο το κείμενό σου και δε θα διστάσω να παραδεχτώ ότι ισχύει κατά πολύ... Προσωπικά βέβαια, έτσι που τον παρουσίασες τον πρίγκηπα θα είχα ξενερώσει απίστευτα με τα πολλά ναι και με την οικονομική εξάρτηση από εκείνον και θα προτιμούσα ένα καλοφτιαγμένο βάτραχο, λιγότερο καλόβολο αλλά με περισσότερο αυτοσεβασμό και ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σε ευχαριστώ πολύ Εμέλια.. Ναι μερικές φορές ακόμη και ένας βάτραχος μπορεί να δώσει περισσότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με την Εμέλεια! Με κάλυψε πλήρως!!!
    Τι σου κάνανε καλέ και το έριξες στο διαλογισμό??? Τώρα εδώ που τα λες, τα μικρά μπορεί και να σκέφτονται κάπως έτσι...αλλά μόλις μεστώσει το μυαλό θα αλλάξουν κι αυτά ρώτα και θα αξιολογήσουν αλλιώς πολλά πράγματα στη ζωή τους.

    Καλή χρονιά και με μια γλυκιά πριγκήπισσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έφη???Μακάρι...Ξέρεις πόσοι άντρες θα γλιτώσουν????χαχαχα... Αν μεστώσει το μυαλό οκ... Αλλιώς...

    Σε ευχαριστώ Καλή Χρονιά και σε σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation