Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύχρωμοι άνθρωποι σε γκρίζα εποχή..

 Υπάρχουν τελικά διαφορετικοί άνθρωποι? Υπάρχουν συνανθρωποί μας που μπορούν να κάνουν πιο...νόστιμη, πιο ζωηρή, πιο όμορφη τη ζωή μας? Αυτό το ερώτημα και άλλα κυρίως τέτοιου είδους ερωτήματα απασχολούν την σκέψη μου το τελευταίο διάστημα...
 Η ζωή και οι ρυθμοί της είναι πλέον στην χειρότερη μορφή από την γέννηση του ανθρώπινου είδους και έπειτα. Το άγχος, η πίεση και η συνεχόμενη διφορούμενη καθημερινότητα μας, ορίζουν την ύπαρξη μας. Είμαστε όπως οι δρομείς στους αγώνες ταχύτητας. Οι... κούρσες της μιας ανάσας είναι για μας τρόπος ζωής και στο τέλος της ημέρας σχεδόν κανείς από εμας δε νιώθει ικανοποιημένος για ότι έκανε...
 Μέσα σε όλα όμως και επειδή ζούμε σε μια διφορούμενη εποχή, υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που δεν κάνουν την διαφορά αλλά είναι η διαφορά...
 Πόσες φορές πολλοί από εμας δε νιώθουμε κουρασμένοι, απηύδησμένοι ψυχικά και σωματικά και με μιας αλλάζει η διάθεση μας μόνο και μόνο από την παρουσία ενός ανθρώπου? Πόσες φορές μια κουβέντα η μια ασήμαντη φαινομενικά πράξη, ενός ανθρώπου δεν είναι για μας βάλσαμο και γιατρειά?
  Ναι λοιπόν υπάρχουν εκεί έξω πλάσματα διαφορετικά, μοναδικά, πολύχρωμα μέσα στην γκρίζα εποχή, που η αύρα τους είναι έτοιμη υποσυνείδητα να "κατακτήσει" το μυαλο μας λειτουργώντας ευεργετικά στις ζωές μας.
 Η συναναστροφή με ανθρώπους που μας κάνουν και νιώθουμε όμορφα, αλήθινα και άνετα, συμβάλει και στην μείωση του καθημερινού άγχους και στην δημιουργία στόχων που είναι και αυτό που θα μας κρατάει σε εγρήγορση αλλά και θα μας κάνει να νιώσουμε χρήσιμοι στην κοινωνία.
 Σε όλες τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ζωή μας, δε μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Η μοναξιά μας βοηθάει να ξεκάθαρίζουμε τα πράγματα μέσα μας, αλλά δεν μας κάνει ευτυχισμένους.     Το μονοπάτι της αυτογνωσίας είμαι πεπεισμένος οτί απαιτεί ένα χέρι βοήθειας στις δύσκολες στιγμές μας.
 Ξέρω πως τίποτα δεν είναι εύκολο πλέον στη σημερινή αδηφάγα κοινωνία που ζούμε. Ξέρω όμως πως είμαστε τέτοια όντα. Επιβιώνουμε στις δυσκολίες βοηθώντας ο ένας τον άλλο, αφήνοντας την εικόνα μιας αρρωστημένης κατάστασης να παραμείνει εικόνα και μόνο.
 Στην πράξη άσχετα αν οι κακουχίες και τα προβλήματα αφήνουν τα σημάδια τους πάνω στο σώμα μας, το μυαλό μας και η χυψή μας βρίσκουνε όταν θέλουμε τον δρόμο προς την εξιλέωση... Άλλωστε όπως έχει πει και ένας Αμερικάνος συγγραφέας "δεν υπάρχει τίποτε σε μια κάμπια που να σε προϊδεάζει ότι θα γίνει πεταλούδα..."
 Έτσι λοιπόν, ξαφνικά γίνεται και η δική μας μεταμόρφωση. Απλώστε το χέρι σας παιδιά...

16 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως υπάρχουν "πολύχρωμοι" άνθρωποι! Και τις περισσότερες φορές είναι τόσο δίπλα μας! Αγάπη χρειάζεται, ας είμαστε δοτικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι εβονίτα...δεν έχεις αδικο...Πρέπει να ειμαστε δοτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μάκη!!Πιστεύω στους πολύχρωμους ανθρώπους και στην μαγική αλληλεπίδραση που μπορούμε να έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον..!Ωστόσο είναι κάτι που συνατάμε σπάνια!Ίσως και γι'αυτό να είναι ακόμα πιο ξεχωριστό και συναρπαστικό όταν συμβαίνει! :)
    Καλό απόγευμα και καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφώς και είναι δύσκολο Κατερίνα. Γι'αυτό και αξίζει τον κόπο να το αναζητούμε όμως ε...? Καλο μήνα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mακούλη μου
    υπάρχουν λογιών λογιών άνθρωποι εκεί έξω και πέρα από τις ώρες που είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τον καθένα χωρίς επιλογή μας ... από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να βρούμε αυτούς τους 'πολύχρωμους' που θα κάνουν ομορφότερη την ζωή μας!
    Ξέρεις πόσες φορές βλέπω ανθρώπους να επιμένουν στους γκρίζους και άχρωμους σπαταλώντας την ζωή τους νομίζοντας πως θα τους αλλάξουν?


    Την καλημέρα μου και Καλό μήνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Levina! Συμφωνώ η επιλογή για τους ανθρώπους που θα είναι δίπλα μας είναι δική μας. Όχι πάντοτε όμως. Απο την άλλη η επιμονή ορισμένων να επιμένουν στους...άχρωμους έγκειται σίγουρα στην σφαίρα του...μαζοχισμού! Άγνωσται οι βουλαί των ανθρώπων γλυκιά μου κάποιες φορές! Σε ευχαριστώ που πέρασες! Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθούμε να τους βρούμε και όσο μπορούμε να γίνουμε εμείς.
    Σκέφτομαι πόσο πιο δύσκολη είναι πλέον η ζωή στην Αθήνα, στην επαρχία (στη φύση) είναι διαφορετικά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα Road...Στην επαρχία οι άνθρωποι είναι πολύ περισσότερο...αμόλυντοι ακόμα από την αρρώστεις της πόλης άρα και...αλλιώτικοι...αληθινοί...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο δίκιο έχεις... Χωρίς αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους γύρω μας -από το σύντροφό μας μέχρι έναν απλό συνεργάτη του οποίου η αύρα "κάτι μας κάνει"- η ζωή θα ήταν αβάσταχτη. Γιατί μέσα σε μια καθημερινότητα με έγνοιες και αρκετό πόνο ενίοτε, αν δεν υπάρχουν στιγμές που τραγουδάμε μέσα στο αυτοκίνητο ανέμελοι μετά από μια όμορφη συνάντηση, τι νόημα θα είχε;

    Απλά θα διαφωνήσω πως η ζωή τώρα είναι πιο δύσκολη από απαρχής κόσμου. Πιο εύκολη θα έπρεπε να ήταν, άλλες ανέσεις έχουμε τώρα. Απλά μέσα στον ορυμαγδό πληροφοριών και γεγονότων, κάπου ξεχάσαμε να σηκώσουμε για δύο λεπτά το κεφάλι και να χαλαρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες μου Αλεξιάννα...Πόσο εύκολο είναι με τον ρυθμό της ζωής να σηκώσεις κεφαλι...γενικα που λες?Πες μου...Συμφωνούμε όμως...οι διαφορετικοι άνθρωποι και η αύρα τους μας βοηθάνε να δούμε με άλλη ματιά την ζωή ορισμενες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, πόσο εύκολο είναι να υπερβούμε τον εγωισμό μας, πόσο εύκολο είναι να αγαπήσουμε, πόσο εύκολο είναι να εκτιμήσουμε όσα έχουμε κλπ κλπ. Ματαιοπονία βλέπω χαχα ;)
      Όλα τα όμορφα και σημαντικά χρειάζονται προσπάθεια...

      Διαγραφή
    2. Άντε να προσπαθήσουμε. Όχι τίποτε αλλο δηλαδή αλλά μας λες και ματαιόπονους....χαχα. Το ξέρω Αλεξιάννα μου. Η προσπάθεια είναι η αφετηρία για όλα τα καλά...

      Διαγραφή
  11. Ειμαι "πολυχρωμος" ανθρωπος!
    Απ'εξω μου σιγουρα γιατι απτην δικη μου ζωη, εξαρτωνται καποιες αλλες και μου αφαιρουν το δικαιωμα να αφηνομαι στο γκριζο μεσα μου...
    Ωραιο κειμενο!
    Καλο βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χα κάτσε βρε vailie... Πως γίνεται αυτο...Αααα έχεις τη δυνατότητα ε???Μακάρι να μποεούσα και γω σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά πρέπει να μην αφήνεσαι στο γκρίζο μέσα σου άλλαξε το, προσπάθησε... Ευχαριστώ που πέρασες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακη μου, εχω την "ικανοτητα" και οχι την δυνατοτητα!
      Καλο σ/κ! ;ο)
      μου αρεσει το στυλακι σου.... χιχι1

      Διαγραφή
    2. Την ικανότητα ε...χμ... Μάλιστα. Σημαντικό. Σημαντικότατο... Να είσαι καλά γύκιά μου. Και η δική σου προσπάθεια είναι εξαιρετική. Καλο Σ/κ και σε σένα.

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation