Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αθλήτριες που... αγαπήσαμε

  Ξέρετε, έχω μια μανία με τον αθλητισμό. Αγάπη. Λατρεία. Τον καλώς εννοούμενο αθλητισμό βέβαια. Και όταν λέω καλό δεν εννοώ μόνο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον Μπολτ, τον Μέσι και πάει λέγοντας. Υπάρχει και ο...άλλος αθλητισμος ρε παιδια...Ποιός??? Μα φυσικά ο γυναικείος αθλητισμος. Ρίχτε μια ματιά παρακάτω στις 5 πιο αγαπημένες μου αθλήτριες και θα καταλάβετε τι εννοώ...

 1. Γελένα Ισινμπάγιεβα. Η...τσαρίνα των αιθέρων.Το απόλυτο θηλυκό. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επι κοντώ που μας έκανε να ξεχάσουμε το όνομα μας. 

 Δεν μπορώ να την δω αλλιώς. Καρφώνεται το βλέμμα μου αμέσως στα υπέροχα...μάτια της. Κορμί πέτρα, καμπύλες, ασυναγώνιστα καπούλια, υπέροχο πρόσωπο. Πολλοί από εμάς θα ευχόμασταν να ήμασταν έστω για λίγο το...κοντάρι της την στιγμή που ξεκινάει για το άλμα της... Αχ βρε Γελένα...Αχ.


 2. Σβετλάνα Χόρκινα. Ξέρω είναι άδικο για τις άλλες αθλήτριες που δεν έχουν γεννηθεί...Ρωσίδες αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά? Έκαστος στο είδος τους και η Ρωσία στις...γυναίκες! 
 Το Σβετλανάκι είναι η επιτομή της γυναίκας με στυλ. Κλασική ομορφιά, μια ψιλόλιγνη οπτασία με σαρκώδη χείλη που περίμενα πως και πως να την θαυμάσω όταν ξεκινούσε τις προσπάθειες της στον πλάγιο ίππο και στις ασκήσεις...εδάφους. Δώσε πόνο ρε Σβετλάνα!

 3. Καταρίνα Βιτ. Παλιά αγάπη. Διαχρονικό μωρο. Η ιέρεια του πατινάζ στον πάγο. Πατινάριζε για καιρο στις... φαντασιώσεις χιλιάδων αντρών και παρά την καταγωγή της (Δυτικογερμανίδα) είχε μεσογειακές καμπύλες και σκετσόζικο χαμόγελο.  
 Οι μάχες της στον πάγο και στις... τσαχπινιές με την Αμερικανίδα Ντέπι Τόμας στους Ολυμπιακούς του 84' στο Σεράγεβο και του 88΄στο Καλγκαρυ μνημονεύονται ακόμα από τους λάτρεις του αθλήματος. Μια ζουμερή μπαλαρίνα που σίγουρα της αξίζει η τρίτη θέση...

 4. Νάντια Κομανέτσι. Ίσως η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα. Εδώ μπαίνει περισσότερο για λόγους...θαυμασμού από μέρους μου. 
 Η κρίση είναι καθαρα υποκειμενική, αλλά δεν ξέρω...η εμφάνιση της στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 (πολύ πριν γεννηθώ εγώ για να καταλάβετε την λατρεία που της έχω...) ήταν καθαρά πιο..γυναικεία σε σχέση με εκείνη του αθώου κοριτσιού το 1976 που έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλάει... Το κορίτσι λάστιχο με τις τέλειες αναλογίες και το βλέμμα μιας, θαρρείς, θλιμένης πριγκίπισσας είχε και έχει πολλούς άντρες θαυμαστές, επιβεβαιώνοντας την άποψη πως η Ρουμανία το'χει με τις γυναίκες...


 5. Μαρία Σαράποβα. Ντάξει οκ. Το τένις κέρδισε έναν αγνό φίλαθλο (εμένα ντε...) από τότε που είδα το Μαράκι να χτυπάει με δύναμη το κίτρινο μπαλάκι με την ρακέτα της και να βγάζει εκείνο το μακρόσυρτο  "Ααααααα" που ήχησε στα αυτιά μου σαν τις 4 εποχές του Βιβάλντι ... Οι αναλογίες της σε ζαλίζουν τα μάτια της επίσης, λατρεύω τα στενά της σορτσάκια και τα ατελείωτα πόδια της... Κερδίζει στα σημεία την εντυπωσιακή Κουρνίκοβα μόνο και μόνο λόγω των...κραυγών που βγάζει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού...
  Συνοψίζοντας σίγουρα έχω αδικήσει...αθλήτριες και αθλήτριες που τίμησαν την έννοια του... ευ αγωνίζεσθαι και ομόρφυναν, με την σέξυ παρουσία τους σε διάφορα αθλήματα,  τα απογέυματα και τα βράδια μας... Ο απολογισμος που έκανa είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά το είχα τάξει στον εαυτό μου... Για τις αθλήτριες που με έκαναν να ξεχνάω τα άσχημα του αθλητισμού και να θυμάμαι μόνο τα...καλά του. Έτσι είναι αυτά. Ακόμα και εκεί οι γυναίκες κάνουν την διαφορά...

2 σχόλια:

  1. χαχαχα αγνέ μου φίλαθλε εσύ!!
    τα κριτήριά σου είναι ανάλογα με τα δικά μας στο ποδόσφαιρο!!
    μόνο που εμείς εκεί δεν μπορούμε να το αναλύσουμε το θέμα.. άκου κερδίζει λόγω κραυγών!! Εμείς τι να πούμε λόγω φτυσιμάτων;; χαχα σορυ σου χάλασα το κλίμα αλλά με έχει πιάσει το τρελό μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ναι βρε Κατερίνα μου χάλασες το πολύ σοβαρό κλίμα του κειμένου μου! Αλλά για κάτσε λιγάκι...εσείς έχετε περισσότερα κριτήρια...Αγκωνιές, βρισιές κλπκλπ...Ε και φτυσίματα ναι! Εμείς οι κακομοιρούληδες όμως τι έχουμε???Λίγο πόδι λίγο στήθος, κανά χαμόγελο, ολίγον από οπίσθια (γιατι δεν φαίνονται... όλα σε όλα τα αθλήματα...) και κάτι κραυγούλες εκει που συνειρμικά μας πηγαίνουν αλλου! Γι'αυτό πάντα λέω πως όλα έχουν να κάνουν με το από ποια οπτική βλέπεις τα πράγματα και τα...θαύματα! Γιατι τις παραπάνω αθλήτριες μόνο ως θαύματα μπορείς να της χαρακτηρίσεις!

      Υ.Γ. Το τρελό, μιας και το παρατήρησα και από τα τελευταία σου κείμενα στο blog σου...,σου πάει! Φιλια!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation