Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μια χούντα που δε λέει να τελειώσει...

 17 Νοέμβρη 1973. 17 Νοέμβρη 2013. Μια Χούντα που δεν λέει να τελειώσει. 39 και πλέον χρόνια από την ημέρα που οι φοιτητές εξεγέρθηκαν και αφύπνισαν έναν ολόκληρο λαό. 39 και πλέον χρόνια που οι ίδιοι επαναστάτες του τότε έγιναν οι καρεκλοκένταυροι και δυνάστες του σήμερα.
 Μελλοντικοί ηγέτες μιας κοινωνίας που οι ίδιοι θέλησαν να αλλάξουν και τελικά το καταφεραν αλλά προς το χειρότερο...  39 ολόκληρα χρόνια μετά και τίποτα σε αυτό τον τόπο δε λέει να πάει μπροστά.
  Η γενιά του Πολυτεχνείου... πούλησε την ψυχή της στον Διάβολο για λίγη δόξα, λίγη διασημότητα και πολλά λεφτά! Οι επόμενες γενιές...καήκανε στην προθέρμανση και χαθήκανε στη...μετάφραση. 
 Χαμένες γενιές, χαμένα όνειρα, χαμένοι άνθρωποι. Η υποκρισία περισσεύει αυτές τις μέρες. Κάποια στεφάνια και κάποια λουλούδια δεν μπορούν να κρύψουν την γύμνια και την ανηθικότητα των πράξεων μας όλα αυτά τα χρόνια... Κι αυτή η Χούντα πιά, δε λέει να τελειώσει...





 










3 σχόλια:

  1. Μάκη σε περίμενα για ανάρτηση με αυτό το θέμα! Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες και επίσης συνδύασες πολύ πετυχημένα τις φωτογραφίες.. Ιδίως η τρίτη και η προτελευταία πόσο ίδιοι.. Κάποιοι το έχουμε καταλάβει τι μας θυμίζει, κάποιοι εξακολουθούν να κοιμούνται(+να βολεύονται φυσικά) και να την πληρώνουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *η τρίτη εικόνα από το τέλος ήθελα να πω.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Κατερίνα μου....Όντως αυτές οι ομοιότητες είναι απλά ανατριχιαστικές...Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν... Δυστυχώς όμως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν (αυτό για την αναφορά σου περι βολέματος...συμφωνώ απόλυτα)

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation