Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μπόινγκ 777: Τα Λανγκολίερς και το ταξίδι στον χρόνο...

 "Υπάρχουν πράγματα γνωστά και πράγματα άγνωστα και ανάμεσά τους υπάρχουν πόρτες." Τα λόγια αυτά, που ανήκουν στον Τζιμ Μόρισον, βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο μυαλό μου, ιδιαίτερα όταν ακούω ή διαβάζω τα τελευταία νέα για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Μπόινγκ 777 της Malaysian Airlines. 
 Επειδή είμαι σίγουρος, ότι αυτό που όλοι "βλέπουμε" είναι κάτι περίεργο, ας αφήσουμε στην άκρη τις δηλώσεις των υπευθύνων, τις αδιέξοδες έρευνες και τις θεωρίες τρομοκρατίκης επίθεσης και ας δούμε το θέμα από την μεταφυσική του πλευρά.
 Βέβαια, μιας και δε συνηθίζω να το κάνω αυτό αφού είμαι περισσότερο της λογικής, να σας πως απλά πως ο Αριστοτέλης υποστήριζε πως σε ολα υπάρχει κάτι εκ φύσεως το θείο. Ας πατήσουμε λοιπόν πάνω σε αυτό και ας δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική...

 Μπαίνουμε ήδη στην ένατη μέρα από τότε που το Μπόινγκ 777 με τους 239 επιβάτες δεν έχει δώσει στίγμα για το που μπορεί να βρίσκεται. Οι αρχές της Μαλαισίας σε συνεργασία με την Κίνα, την Αμερική αλλά και πολλά ακόμα κράτη, ψάχνουν σε άερα, στεριά και θάλλασα, σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο αλλά δεν έχουν βρει ακόμα ίχνος του αεροπλάνου. 

 Τα ραντάρ δε δουλεύουν, το μαύρο κουτί (του οποίου το στίγμα κρατάει για 20 μέρες) θα βοηθήσει εφόσον βρίσκονται πολύ κοντά οι ομάδες αναζήτησης, τα κινητά των επιβατών συνεχίζουν και λειτουργούν κανονικά και στα τηλεοπτικά κανάλια όλου του κόσμου, ειδικοί, στρατιωτικοί και πιλοτοι με μεγάλη εμπειρία, μοιράζονται τις απόψεις τους για την τύχη του Μπόινγκ.

 Είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός. Ενα αεροπλάνο χάνεται και δεν μπορεί να βρεθεί. Οι υποστηρικτές της λογικής εξετάζουν την περίπτωση της τρομοκρατίας, της έκρηξης στον αέρα, της συντριβής του στην θάλασσα, ακόμη και στην προσγείωση του σε ένα σημείο πολύ μακρινό από εκεί πoυ εστιάζουν προς το παρόν οι έρευνες (Καζακστάν η Ινδία).
 Η συγκεριμένη ιστορία μou έφερε στο μυαλό μια ενδιαφέρουσα ταινία (σας τη συνιστώ) που είχα δει πριν χρόνια και μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη το 1995, από μια νουβέλα του Στίβεν Κινγκ. 
 Η ταινία λέγεται "The Langoliers" και έχει ως θέμα την έξαφάνιση ενός αεροπλάνου που πραγματοποιύσε την πτήση Λος Άντζελες-Βοστώνη. Ξαφνικά δέκα επιβάτες ξυπνάνε έπειτα από μια καταιγίδα και διαπιστώνουν ότι οι υπόλοιποι λείπουν. Έχουν μεταφερθεί στον χρόνο και δεν έχουν επικοινωνία με τον πραγματικό κόσμο. 
 Ο πιλότος, καταφέρνει να τους προσγειώσει σε ένα αεροδρόμιο που τα πάντα δείχνουν να έχουν σταματήσει, και υπάρχει η αίσθηση πως η ώρα είναι διαφορετική από ότι δείχνουν τα ρολόγια τους... Σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας τους, ακούγεται ένα μακρινός θόρυβος. Αυτός ο θόρυβος είναι τα Λανγκολίερς. Μικρά τέρατα που αιωρούνται και "τρώνε" το παρελθόν, το χτες... Η λύση βρίσκεται από έναν επιβάτη που διαπιστώνει πως μέσα στο αεροπλάνο ο χρόνος είναι ο σωστός και προτείνει στον πιλότο να το απογειώσει ώσπου τελικά πέφτει σε μια νέα καταιγίδα και τους μεταφέρει στη σωστή χρονική στιγμή. Η αλληγορία της ταινίας είναι καταπληκτική...

 Όπως και να έχει το πιθανότερο είναι το Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών να έχει συντριβέί και να έχουν χάσει τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες. Η επίσης, είναι πιθανό να έχει γίνει και κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση. 
 Όσο όμως το θέμα δεν κλείνει θετικά η αρνητικά, θα ακούγονται όλο και περισσότερο περίεργα πράγματα. Το ταξίδι στον χρόνο άλλωστε είναι ένα θέμα που απασχολει τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
 Τα παράλληλα σύμπαντα επίσης είναι ήδη μια άποψη που ερευνάται από ειδικούς και επιστήμονες που τονίζουν ότι η μεταφορά ενός αντικειμένου στο παρελθόν ή στο μέλλον είναι εφικτή μέσω της Κβαντικής...
  Άυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι πως το ανθρώπινο μυαλό, όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις, έχει ήδη σκεφτεί το απίθανο πριν καν αυτό συμβεί. 
 Σύμπτωση? Ανόητες και παραπλανητικές σκέψεις? Ίσως. Ίσως πάλι να υπάρχει μια δόση αλήθειας σε όλα αυτά. Άλλωστε, υπάρχουν ακόμα δρόμοι που δεν έχουμε περπατήσει...Τα ξαναλέμε.

10 σχόλια:

  1. Βρε λες? χμμμ, δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό κάτι τέτοιο... ενδιαφέρουσα εκδοχή αν και μοιάζει πραγματικά με ταινία επιστημονικής φαντασίας!!! αλλά εγώ ούτως ή άλλως είμαι του "ποτέ μη λες ποτέ" και έτσι δεν κοροϊδεύω τίποτα, ούτε μια εικασία!!! θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι και ας ελπίσουμε να είναι όλα καλά!!! τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Εύη! Όντως μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας το σενάριο! Προσπάθησα περισσότερο να σταθώ στην διαφορετική οπτική στο θέμα και στο τι...γεννάει το ανθρώπινο μυαλο! Η ταινία, η νουβέλα και η εκδοχή πάντως έχουν ενδιαφέρον! Το σημαντικό είναι να είναι οι επιβάτες καλά! Φιλιάαααα παιδι μου!

      Διαγραφή
  2. Έχω διαβάσει και το βιβλίο που λες κι έχω δει και την ταινία. Συναρπαστικά. Επίσης, υπάρχουν αεροπλάνα που δεν βρέθηκαν ποτέ, πέρα από βιβλία και ταινίες. Κι εγώ πιστεύω στον συμπαντικό χρόνο (ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξει ή όχι κάποια εξήγηση για αυτό το αεροπορικό), κάπως έτσι άλλωστε -με την αποδοχή του συμπαντικού χρόνου- εξηγούν οι ειδήμονες τα προφητικά όνειρα και τις "μαντικές" ικανότητες κάποιων να βλέπουν στο μέλλον. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα joan! Αυτό το τελευταίο δεν το ξερα! Υπάρχουν όντως περιπτώσεις εξαφανίσεων αλλά (λόγω και της εξέλιξης της τεχνολογίας πια...) είναι ιδιαίτερα περίεργο το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιστορίες για το τρίγωνο των Βερμούδων ας πούμε έχουν τα ίδια χαρακτηριστικα! Λογικα θα βρεθεί το αεροπλάνο ειδάλλως οι εικασίες θα φουντώνουν! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Καλέ μόνο σε μένα δεν άρεσε η ταινία; Από τις πιο εκνευριστικές που έχω δει. Όταν τελείωσε ήμουν θυμωμένη που κάθισα και την είδα :(((
    Καλό ξημέρωμα Μάκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα! Η αλήθεια είναι οτι γενικότερα οι μεταφορές από βιβλίο σε τανία πάσχουν αλλά εγώ επειδή δεν έχω διαβάσει το βιβλίο την βρήκα ενδιαφέρουσα! Φιλιά Αριστέα μου καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  4. Καλημερα και καλη εβδομαδα ευχομαι.
    Μου θυμισες μια πολυ καλη ταινια που εχω δει και εγω στο χρονο.
    Κατι μαυρα μικρα τριχωτα δεν ηταν τα τερατακια; με κιτρινα δοντια νομιζω;
    Πανε πολλα χρονια αλλα μου τη θυμησες μια χαρα σημερα.

    Ειλικρινα ειναι να τρελλενεσαι με το περιστατικο. Φανταζομαι την αγωνια των συγγενων και δε μπορω να συνεχισω να σκεφτομαι.

    Το πιο πιθανο ειναι να εχει συντριβει αλλα αν ηταν τρομοκρατια νομιζω θα το εριχναν αμεσως και θα ερχοταν στο φως της δημοσιοτητας απο ποια τρομοκρατικη ομαδα εγινε. Οι τρομοκρατες κανουν κατι για να φανει η ενεργεια τους. Ετσι νομιζω εγω,

    Απο την αλλη ειναι πιθανο να εχει συμβει και κατι σαν τη σειρα lost.
    Εκτος κι ανεχει συμβει κατι το μεταφυσικο. Μηπως πηρε αποτομα υψος και αεφυγε απο το δικο μας ατμοσφαιροκο πεδιο;
    Ξερω κι εγω... ολα ειναι πιθανα.....

    Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική! Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ μπερδεμένη η ιστορία! Το σενάριο της τρομοκρατίας από όσο λένε παίζει ως επικρατέστερο,αλλά ουσιαστικά ισχύει αυτό που λες. Οι τρομοκράτες θα ήθελαν να ...δείξουν ποιοι είναι! Η πιθανότητα της συντριβής επίσης παίζει όπως κα αυτό πoυ αναφέρεις με την σειρά του Lost! Εμείς απέξω κάνουμε εικασίες με την ασφάλεια που μας δίνει η έλλειψη ου συναισθήματος (όσο και αν ευχόμαστε να είναι οι επιβάτες καλά...) σε σχέση με τους συγγενείς που πραγματικά περνάνε εφιαλτικές στιγμές. Η εξαφάνιση κάποιου (φαντάσου όταν μιλάμε για εκατοντάδες άτομα) είναι μια πολύ δύσκολα, διαχειρίσιμη ψυχολογική κατάσταση. Ε'ιναι ένα μυστήριο πραγματικα...Και όσο περνάνε οι μέρες και δεν βρίσκεται τίποτα το μυστήριο αυτό μεγαλώνει! Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  5. Κυριε μακη ολα ειναι πιθανα σε αυτον τον κοσμο που ζουμε παμε στης 40 ημερες και ακομα τιποτα πολυ μπερδεμενα πραγματα παρα πολυ (Αποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation