Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αναπάντητα αντρικά ερωτήματα...

 Χαιρετίζω πρωτίστως τους συναγωνιστές μου, τους ελεύθερους άντρες πολιορκημένους (μέσα στο πνεύμα των ημερών είμαι ο μπαγάσας) και δευτερευόντως όσους διαβάζουν αυτό το blog και με θέλουν για μπροστάρη ενάντια στον αγώνα κατά των γυναικών που μας τυραννάνε (που νομίζω ότι τα λέω όταν εχώ μόνο γυναίκες αναγνώστριες ???). 
 Απόψε λοιπόν αποφάσισα να επεξεργαστώ τα βασικότερα αντρικά ερωτήματα που αναζητούν, εδώ και αιώνες, απαντήσεις... Τολμηρός όντας, σας παραθέτω κατά σειρά σημαντικότητας (sic) όσα θέλουμε επιτέλους να μάθουμε.

1) Έντονο βάψιμο

 Γιατί βρε μανάρια μου βάφεστε σαν τον Μπόζο τον Κλόουν? Ε? Σας είπε κανείς ότι μας αρέσει το τσίρκο??? Παλιά πηγαίναμε  εκεί και αυτό μόνο και μόνο για να δούμε τις καλλίγραμμες κοπέλες να κάνουν επικύψεις και ακροβατικά. 
 Τι ρουζ και κακό είναι αυτό βρε καλές μου? Και οκ, να συμφωνήσω ότι που και που ένα μακιγιάζ χρειάζεται. Μακιγιάζ όμως, όχι ολόκληρο σοβάτισμα. Και επειδή η μία ερώτηση γεννά και άλλες, πως είναι δυνατόν να θέλετε μισή ώρα πριν και άλλη τόση μετά για να βαφτείτε και να ξεβαφτείτε?? Εγώ πάντως προτείνω να πάρετε παράδειγμα εμας για να κάνετε προκοπή. Χτενιά, ζελές, ρέψιμο και φύγαμε...


2) Τακούνια
 Εντάξει ας ξεκινήσω με μια αλήθεια. Τα τακούνια για εμάς τους άντρες είναι φετίχ. Μας αρέσουν όμως επάνω σε γυναίκες  που ξέρουν να περπατάνε με αυτά και χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διαστρέμματος ή κατάγματος. Αφού κάποιες από εσάς δεν τα μπορείτε γιατί ταλαιπωρείστε και ταλαιπωρείτε και μας που κάνουμε τους υποβαστακτικούς σας? 

 Δεν λυπάστε τα καημένα τα ποδαράκια σας? Και εν πάσει περιπτώσει δεν τρέμετε στην ιδεά της κουτρουβάλας που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας και παρασερνει στο διάβα της άντρες, παιδιά, σκυλιά, γατιά?? Ε??

3) Πολυχρωμία ρούχων


 Αυτό πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω. Τι και αν βάζετε πλυντήριο 40 χρόνια, τι και αν θεωρητικά και πρακτικά είστε πιο... της νοικοκυροσύνης απο μας, το αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις όταν βάζετε πλυντήριο είναι κυριολεκτικα μια... ζωγραφιά! 

 Και όχι δε το λέω με την καλή έννοια Πικάσσο μου. Όταν τα άσπρα ρούχα γίνονται μαύρα η πολύχρωμα, όταν οι μπλούζες συρρικώνονται, όταν τα παντελόνια αλλάζουν από πλύση σε πλύση χρώμα και στυλ τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. 
 Η πάει... παρακαταθήκη και έθιμο το πράγμα (από γιαγιά σε κόρη και από εκεί σε εγγονή) ή δε σας έχουν πει ότι το πλυντήριο δεν είναι καμβάς για να δείξετε το ζωγραφικό σας ταλέντο. Πως τα καταφέρνετε?? Μου λέτε?

4) Καμμένο φαγητό


 Καλά ντε δεν το παίζουμε Πασάδες στα Γιάννενα, αλλά όπως και να΄χει το μαγείρεμα το έχετε πιο εύκολα. Γι'αυτό και προκαλεί απορία ορισμένες, αρκετές είναι η αλήθεια, μη πω πολλές, οκ πάμπολλες φορές, το σοκαριστικό αποτέλεσμα του καμμένου φαγητού. "Μωρό μου, μου άρπαξε λίγο το φαι" είναι η ατάκα της γυναίκας προς τον άντρα, που ως ευκολόπιστο θύμα χάφτει το ψέμα όπως ο Δάντης τον εσπρέσσο... 
 Και βέβαια, η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια μόνο όταν ακούσεις την σειρήνα της Πυροσβεστικής κάτω από το σπίτι σου, παρατηρώντας (πάντα εκ των υστέρων) τους καπνούς να εξέρχοντε της κουζίνας και την γυναίκα σου (την μάνα σου, την αδερφή σου) να μαντεύει ως άλλη Πυθία: "Αγάπη μου θα μας χτυπήσουν το κουδούνι...". Πως ρε κορίτσια, πως?

5) Στενά τζιν και παντελόνια


 Εμείς οι άντρες (τι νάρκισσος Θεέ μου..), φοράμε συνήθως ρούχα που δεν μας δυσκολεύουν στις κινήσεις μας (εξαιρούνται οι... rock τύποι που έχουν ξεχαστεί στην δεκαετία του 80'). Αυτό ειναι και το λογικό εδώ που τα λέμε. Σορτσάκια, φόρμες, πουκάμισα, φαρδιά παντελόνια και πάει λέγοντας. 
 Τώρα πως γίνεται και πολλές από εσας φοράτε τζιν και παντελόνια που δεν χωράνε ούτε στο... χέρι μας είναι απορίας άξιο. Αφου ώρες ώρες σκέφτομαι την στιγμή που τα βάζετε και τα βγάζετε και.. πονάω! Πως και δεν σας μένει κανένα δέρμα στο χέρι? Πως δεν χάνετε κανά πόδι? Και τελικα, πως στο καλό τα φοράτε και περπατάτε, τρέχετε, σκύβετε, εργάζεστε?  Όχι ότι μας χαλάει ένα στενό, κολλητό τζιν πάνω σε ένα γυναικείο σώμα αλλά για πείτε...

 Ουφ αυτό ήταν. Τελείωσα (εννοείται όχι με όλα) τα αναπάντητα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό ενός σοβαρού άντρα (λέμε τώρα...), κάθε φορά που συναναστρέφεται με μια γυναίκα. Θα μου πείτε αυτά τον απασχολούν μόνο στη ζωή του? Μα αφού το λέει και η Ελένη Δήμου: "Η ζωή είναι γυναίκα..."

12 σχόλια:

  1. Μια χαρά στα περισσότερα: βάφομαι και ξεβάφομαι σε 10' ισορροπώ ( όχι πια για πολύ ) σε 10ποντο αν τύχει και αντέχω μέσα στα στενά μου.
    Από την άλλη λατρεύω και το σπορ και τα αθλητικά μου και την άνεση!

    Μάκη σε ευχαριστούμε. Στα 44 σχεδόν χρόνια μου εγώ προσωπικά τα ξέρω αυτά γιατί συζητώ χρόνια με άντρες και μάλιστα μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις πολύ!

    ΌΜΩΣ!

    Εσείς τα ζητάτε! Εκεί έχω καταλήξει! Μη πεις πώς και πότε...Η ζήτηση φέρνει την κατανάλωση! Σταματήστε να γουστάρετε τις κλόουν κι αυτές θα εκλείψουν!

    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα μασίγιο και καρότο με πήγες Αριστέα μου! Στην αρχή παραδοχή και έπειτα κατέληξες στο σωστότατο συμπέρασμα σου! Όντως έχουμε ευθύνη...ΟΜΩΣ και πλαλι εδώ πυο τα λέμε είναι σφάλμα των γυναικών το όλο σκηνικό. Ξέρεις γιατι?? Ξέρετε τις αδυναμίες μας και πατάτε εκει πάνω (γενικά μιλώντας)! Και ναι αν δεν υπήρχε ζήτηση δεν θα υπήρχε και κατανάλωση!

      Υ.Γ. Οι χρόνοι σου στο βάψιμο και στο ξεβάψιμο είναι απλά απιστευτοι!χαχα! Για όλα τα αλλά απλά υποκλίνομαι! Φιλιαααά!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα τις ίδιες απορίες έχω αλλά παρέλειψες κάτι που τείνει να γίνει.. ασθένεια της εποχής.. το πανταχού παρόν ΣΟΡΤΣΑΚΙ!!!
      Το έχω δει σε όλες τις εκδοχές που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, σε κοπέλες με πολλά κιλά και γενικότερα .. όχι άλλο σορτσάκι!!

      Με την Αριστέα θα διαφωνήσω. Ποιος τα ζητάει τα κλοουνίστικα ρε συ; Κι αν είναι έτσι.. θεωρείς πως οι γυναίκες κάνουν ό,τι τους ζητάνε οι άντρες; Μας υποτιμάς το φύλο φιλενάδα!

      Διαγραφή
    3. Οτι θα προκαλούσε έριδες και διχογνωμίες το κείμενο μου ανάμεσα σε γυναίκες δε το περίμενα!χαχαχα! Συμφωνώ απόλυτα για το σορτσάκι που μου διέφυγε! Φαντάσου ότι έγω το έχω δει να το φοράει τύπισσα και το χειμώνα (ναι, ναι με καλσόν από μέσα!!!). Βέβαια εδώ που τα λέμε υπάρχουν ακόμα αρκετοι άντρες που ζητάνε τα κλοουνίστικα πίστεψε με...Πολλοί θα έλεγα! Οχι, οι γυναίκες (εννοείται όχι όλες) κάνουν ότι πρέπει για να αναδείξουν αυτό που θέλουν χωρίς πολλές φορές να σκεφτούν κόστος! Άρα είστε ισοπαλία με την Αριστέα! Έχετε και οι δύο τα δίκια σας! Φιλιααααά!

      Διαγραφή
  2. Εγώ για να πω την αλήθεια θέλω αρκετή ώρα για να βαφτώ. Ε, κάπου θα μας ξεφύγει το eye liner, θα μας ξεφύγει και η γραμμή που κάνουμε στα χείλη για το κραγιόν.. δεν είναι εύκολη υπόθεση..
    Αλλά τις απορίες σου τις έχω κι εγώ.
    Πάνε πολλές και βάφονται τόσο έντονα που αναρωτιέμαι πώς αρέσουν στους άντρες. Αλλά συνήθως τέτοιες περιπτώσεις πάνε μαζί με ανοιχτά πόδια (τουλάχιστον στη δική μου ηλικία..)
    Ωστόσο που θυμήθηκες τον εσπρέσσο του Δάντη;; χαχαχα πολύ γελασα, μ' αρέσει πολύ αυτό το τραγούδι. Είναι παρομοίωση με νόημα.
    Και θα καταλήξω συμφωνώντας με την Αριστέα.. τα θέλετε και βλέπουμε καθημερινα εκτρώματα.. ωραία τα στενά τζινάκια και οι ψηλές οι γόβες. Κι εμείς τα κοριτσάκια θαυμάζουμε το ωραιο του ίδιου φύλου. Αλλά φτάνει, και περπατάνε με τα 12ποντα οι περισσότερες σαν ανάπηρες ακρίδες!
    Καλή εβδομάδα να έχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάπηρες ακρίδες??χαχαχαχα! Τι είπες βρε Γιωτα!χαχαχα! Πολύ μάρεσε! Ξέρω, ξέρω η μαλλον έχω δει τι παίζει με το eye liner! Είναι δύσκολη περίπτωση! Προσοχή στα μάτιας σας! Και ναι έχεις απόλυτο δίκιο που λες ότι συνήθως τέτοιες περιπτώσεις πάνε και με ανοιχτά πόδια! Πακέτο πάνε αυτα!

      Υ.Γ. Γκουχ γκουχ ναι τα'παμε η Αριστέα έχει πάντα δίκιο! χαχαχα! Σε φιλώ Γιώτα μου!

      Διαγραφή
  3. είδες τώρα που έκανες τη σωστά ανάρτηση? χαχαχαχα... πέθανα παραπάνω με το σχόλιο της Γιώτας για τις ανάπηρες ακρίδες!!! να σου πω τώρα αναλυτικά...το έντονο βάψιμο κι εγώ ποτέ μου δεν το κατάλαβα η αλήθεια, αλλά σε κάνα καρναβάλι το τιμώ δεόντως!!! χαχαχαχα... όμως το βάψιμο, όσο απαλό και να είναι θέλει τα τσικ του (πώς να το κάνουμε) οπότε δε γλιτώνεις το 15λεπτο! και κάτι να ξεφύγει, ξανά πάμε από την αρχή... τα τακούνια, οι γόβες για την ακρίβεια ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή μας!!! σκέψου τώρα να κυκλοφορούσαμε μόνο με φλατ, μα σκέψου το σαν ιδέα! ίουυυυυ!! το πλυντήριο είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο, κάτι σαν το καμμένο φαγητό!! κακό μάτι μάλλον!!!! :) τα στενά τζιν κολακεύουν Μάκη τα δυνατά μας σημεία και εντάξει, εφόσον χωράμε, δεν καταλαβαίνω το λόγο που απορείς! ξέρω όμως γιατί τα λες αυτά.. απλά ζηλεύεις!!! μας ζηλεύεις Μάκη, παραδέξου το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι αλήθεια..Με τσάκωσες! Απο μικρός έχω όνειρο να φορέσω στενό τζιν που να αναδυκνείει τις καμπυλες μου! χαχαχαχα! Είπα ρε παιδί μου ότι τα στενά τζιν δε μας χαλάνε ουτε τα τακούνια αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούνται ορισμένες φορες! Για όλα έχεις μια απάντηση εκεί που δε μας βολεύει όμως ανεξήγητα φαινόμενα ε???χαχαχαχα!

      Διαγραφή
    2. εντάξει υπάρχουν και οι ουγκ (γυναίκες και άντρες) σε αυτή τη ζωή, τι να κάνουμε!! έτσι είναι, ανεξήγητα φαινόμενα!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. χαχαχα! οκ! ;Aντε να συμφωνήσω σου... Για τώρα μόνο ε?χαχα! Καλό βραδυ Εύη!

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα!!!Τέλειο πραγματικά!!!
    δωδεκάποντα;;;μόνο;;;; έχω φίλες που φοράνε δεκαεφτάποντα και τα περπατάνε και τέλεια!όσο για το μακιγιάζ δε μπορώ παρά να συμφωνήσω! βλέπω κοπελιές πρωί πρωί στη σχολή να έχουν το ρουζ στα μάγουλα λες και τους έριξαν μπουνιές με χέρια βουτηγμένα σε κόκκινη λαδομπογιά!
    και για τα καμένα φαγητά...οκ!είμαστε κάποιες που έχουμε κάψει ΠΟΛΛΑ!!!!
    εύλογες πάντως οι απορίες σου και διατυπωμένες με τον καλύτερο τρόπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ανθή! Βρε παιδί μου οκ υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν θέματα ούτε με το βάψιμο ούτε με τα τακούνια η τα φαγητά! Αλλά να είδες παραδέχεσαι και συ ότι είναι πολλές οι φορές που συμβαίνει κάτι περίεργο! Τώρα οκ η Γιώτα νομίζω ότι με το "ανάπηρες ακρίδες" που είπε έπεσε διάνα για τα τακούνια και το περπάτημα αλλά και συ όμως για τα καμμένα φαγητά δεν πήγες πίσω! Φροντίστε λοιπόν να μην καίτε ΠΟΛΛΆ! χααχαχα! Ευχαριστω για το σχόλιο! Φιλιά!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation