Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης...

 Προσπαθώ εδώ και μέρες να κλείσω τα μάτια μου σε όσα βλέπω. Προσπαθώ να καταπιάνομαι με άλλα θέματα που με κάνουν να ξεφεύγω. Αλλά δεν πάει άλλο! 
 Πρέπει να γράψω αυτό που νιώθω. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο των αξιών και στο απαύγασμα μιας νέας εποχής σκοταδισμού...

 Πριν 5 λεπτά έβλεπα ειδήσεις. Οι τζιχαντιστές βρίσκονται παντού λένε τα μέσα μαζικής 
ενημέρωσης. Οι εικόνες σκληρές σαν γροθιά στο στομάχι. Μια γυναίκα εκτελείται με λιθοβολισμό και καταγράφεται στην κάμερα. Άνθρωποι που δήλωσαν ομοφυλόφυλοι, πετιούνται σαν σακιά με την βία από μια ταράτσα, στο κενό. Ένας τύπος που δηλώνει την λατρεία του στον Θεό (τον δικό του Θεο...) σέρνει στη καρότσα ενός fορτηγού διαμελισμένα πτώματα, διασκεδάζοντας το...

 Εκρήξεις και πυροβολισμοί, αθώα θύματα. Ένα κοριτσάκι κλαίει και ζητάει απαντήσεις από τον Πάπα. "Γιατί να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε? Γιατί να υπάρχουν παιδιά που δέχονται την κακοποίηση των μεγάλων...?" . "Μόνο όσοι κλαίνε έχουν την απάντηση", λέει ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. Συγνώμη, αλλά αυτό δε με καλύπτει. Η απάντηση πρέπει να δοθεί χωρίς πόνο. Είναι καθήκον μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται ανθρώπινη να διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών χωρις τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες...


 Η ελληνική κοινωνία έχει τα δικά της θέματα. Η δικαιοσύνη αιμορραγεί. Δικαστές, αστυνομικοί, τρομοκράτες και πολιτικοί λυμαίνονται τις ζωές μας. Η διαφθορά κυριαρχεί και εμείς κάνουμε σα να μην τρέχει τίποτα. Ασχολούμαστε ακόμη με τον Ξηρό και τον Βλαστό και δεν βλέπουμε την ουσία.  
 Η πολιτική ζωή του τόπου πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα προεκλογικά σποτ έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης και κάθε φορά που τα βλέπω, με πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι. Οι τύποι μας λένε φόρα παρτίδα τα παραμύθια της Χαλιμάς και ζητάνε να συνεχίσουμε να είμαστε τα πιόνια τους. Αηδία έχει καταντήσει το όλο σκηνικό. 
 Έχετε ακούσει πουθενά το πρόγραμμα του κάθε κόμματος? Τι θα γίνει με την φτώχεια, την υγεία, την εκπαίδευση, την ανεργία? Πουθενα. Μόνο αντεγκλήσεις και τηλεοπτικές εξυπνάδες μας σερβίρουν... 


 Είμαστε πραγματικά στον πάτο? Η έχει και άλλο? Δεν μας αναγνωρίζω πιά. Δε θέλω να παραδεχτώ ότι η κοινωνία μας έχει γίνει άντρο διαφθοράς και απανθρωπιάς. Τρέχουμε, τσακωνόμαστε, διαφωνούμε, αγωνιζόμαστε, αλλά ξέρουμε γιατί? Τι ποιότητα ζωής μπορούμε να έχουμε σε μια χώρα που η σηψαιμία κατατρώει ολοένα και περισσότερο τις βάσεις και τις αξίες της? 
 Αν ρίξουμε μια ψύχραιμη ματία στην καθημερινότητα και τους αθρώπους που μας περιβάλλουν, θα διαπιστώσουμε πως ο σκοπός είναι ένας. Ο αποπροσανατολισμός μας από τα πραγματικά προβλήματα που "χτίζουν" ένα αβέβαιο μέλλον για όλους μας. Η καθοδηγούμενη και περιφρουρούμενη σκέψη μας. Αυτό είναι η Δημοκρατία και η ελεύθερη βούληση που ευαγγελίζονται οι ηγέτες των μεγάλων κρατών?


 Αφήνουμε τα Πάθη να κυριαρχούν και τα όνειρα μένουν στην άκρη. Βολεύόμαστε με ότι δεν ακουμπά εμάς αλλά τον διπλανό μας, αγνοώντας πως οι επόμενοι στη σειρά είμαστε εμείς. Σαθρό σύστημα, σάπιοι ανθρώποι. 
 Δυστυχώς. Αν δεν υπάρξει οικουμενικότητα στις αποφάσεις και τον τρόπο σκέψης μας, τα παραπάνω που ανέφερα θα είναι απλά η αρχή της Κόλασης του Δάντη. "Άνθρωπον ζητώ" έλεγε πολύ σοφά ο Διογένης. Άραγε υπάρχει κανείς?

8 σχόλια:

  1. καλημερα φιλε μου.
    καλη εβδομαδα να εχουμε.

    πραγματευεσαι οπως πρεπει την επικαιροτητα και το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι η τηλεοραση καποιες φορες και γενικως τα μμε κανουν τοσο μα τοσο κακο στην υφηλιο! εχουν τοση δυναμη που ειλικρινα απορω το γιατι.
    αμα θελανε θα μπορουσαν να προβαλλουν μονο για καλο! αλλα δε θελουν! ειναι πολλα τα συμφεροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται πως τα ΜΜΕ κάνουν κακό σε ορισμένες περιπτώσεις! Εμένα με πειράζει που εμείς δεν φιλτράρουμε όπως πρέπει γεγονότα και πράξεις! Ιδιαίτερα την στιγμή που έχουμε την εμπειρία απο το παρελθόν... Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε τη δυνατότηα να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα! Καλημέρα, καλή εβδομάδα Κική μου.

      Διαγραφή
  2. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές επιβάλλεται να έχουμε μνήμη και να κάνουμε πράξεις.
    Πέρα από όσα μας τιτιβίζουν τα παπαγαλάκια
    Μάκη μου!
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Αριστέα μου! Επιβάλλεται να έχουμε μνήμη αλλά και ορθή κρίση! Καλή εβδομάδα και σένα!

      Διαγραφή
  3. Η κοινωνία μας πάντως είχε περιέλθει σε κρίση ηθών, πολύ πριν από την οικονομική κρίση.. Συνεπώς τώρα πια, ένας λαός "συνέρχεται" μόνο αν αποφασίσει ο ίδιος να συνέλθει. Πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε αλήθεια; Όχι πολύ και ναι, υπό αυτή την έννοια, έχει και πιο κάτω. Η κατηφόρα άλλωστε είναι εύκολη (τσουλάς), με την ανηφόρα είναι τα δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ειναι που τριγυρνάει στο μυαλό μου ορισμένες φορες παρακολουθώντας διάφορα. Πόσο πιο κάτω? Έχουμε ακόμα ομως έχεις δικιο. Αυτοκαταστροφικοί...Και οχι για καμιά μεγάλη ιδέα, αλλά για το Θεαθήναι, για την καλή ζωή, τον καταναλωτισμό και τα φράγκα... Συμφωνώ σε κάθε σου λέξη Πέτρα. Τσουλάμε με γοργούς ρυθμούς...

      Διαγραφή
  4. Γράφεις πολύ ωραία και συνυπογράφω τα λόγια σου!! Την καλησπέρα μου! Πολύ ωραιο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Χαίρομαι επισης που συμφωνούμε σε τόσο σοβαρά θέματα! Είναι σημαντικο για μένα ξέρεις σε θέματα που πρέπει να μας αγγίζουν, να υπάρχει τουλάχιστον μια κοινη λογική και σκέψη (οσο ειναι δυνατο αυτο). Ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation