Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ω ρε ένας Δεκέμβρης...

 Και ναι, έχω την εντύπωση ότι το ημερολόγιο τρέχει σαν διαολεμένο, μιας και γράφει 2 του μηνός τουτουνού! Του Δεκεμβρίου ντε! Μπήκαμε γεμάτοι ένταση και άγχος στον μήνα τον γιορτινό τον σπαταλιάρη! 

 Ααααα έτσι τον ε-λέω εγώ τον Δεκέμβριο. Σπάταλο. Αφού είναι και φαίνεται ρε παιδιά!

 Το τι δώρο έχει να πέσει, τι μελομακάρονο, τι κουραμπιές, τι ρεβεγιόνια και τι κοινωνικόμερίσματα, δε λέγεται! Θα φάμε, θα ξαναφάμε, θα σκάσουμε στο τέλος και θα ησυχάσουμε. Θα ψωνίσουμε, όσοι έχουμε μπικικίνια, θα προετοιμαστούμε για τον λιτοδίαιτο Γενάρη μετά και έχει ο Θεός. Γιατί ξέρετε, μετά την σπατάλη, ακολουθεί κατα πόδας και κατα άδειας τσέπας η... δίαιτα!

 Δύσκολος μήνας και αυτός. Όχι ότι οι άλλοι μας τάραξαν στην... ευκολία, αλλά αυτός ο καθαρά χειμωνιάτικος μήνας, θα έχει ντράβαλα. Με την Τουρκία; Με τον Κούλη; Τον Αλέξη; To Gntm; Το Voice; Το επερχόμενο Big Brother;Τον καιρό τον φιλανοιξιάτικο;
 Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι μπλέξαμε και άντε να ξεμπλέξουμε.

 Καθείς με την τρέλα του και εμείς με την δική μας.  Εμένα μ'αρέσει όμως ο Δεκέμβριος. Είναι πάντοτε μήνας περισυλλογής και μοναδικής ευκαιρίας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θα μου πείτε, γιατί πρέπει σώνει και ντε να γινόμαστε περισσότερο άνθρωποι αυτον τον συγκεκριμένο μήνα;  Αυτό είναι σίγουρα απορίας άξιο. 

 Πάντως, μη νομίζετε ότι αυτό το διάστημα είναι αυτό που λέμε ευκαιρία για αλλαγές. Γιατί αλλάζω, σημάινει, θέλω. Και γιατί το θέλω, ενίοτε, έχει μέσα του και κάμποσα πρέπει. 

 Ε και όπως καταλαβαίνετε, οι άνθρωποι με τα πρέπει δεν τα πάμε καλά. Χίλιες φορές σταρχιδισμός και στrουθοκαμηλισμός, παρά πατροναρέισον. Δεν είναι στην φύση μας οι υποδείξεις και οι συμβουλές.
 Άλλωστε είναι γνωστό τοις πασι (έτσι γράφεται αυτό ρε παιδιά;), ότι έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση στο να τα κάνουμε ταναπού (πουτάνα με λίγα λόγια), μόνοι μας, παρά παρέα με συμβουλάτορες. 
Τι νομίζετε ότι είναι όλοι; Καρανίκες και Αδώνιδες να συμβουλεύουν πάντοτε σωστά τους τριγύρω τους; Ε όχι. Εννοείται πως όχι.

 Στο μεταξύ, και με αυτό κλείνω, αν λατρεύω για κάτι τα Χριστούγεννα και την εορταστική περίοδο, είναι για τις Αγιοβασιλίτσες τις σεξουαλιάρες. Αμί. Ειδικά στις γιορτές του δίνουν και καταλαβαίνει. Της κοκκινοζαρτιέρας γίνεται. 

 Αρκεί να έχουν και τα δωράκια τους. Ε τι, τζάμπα κάλαντα με τρομπόνια και... φυσαρμόνικες υφίστανται; 
Τσου, δεν υφίστανται. "Σου στέλνω μύνημα μ’ ένα ταμ ταμ να μαγειρεύεις με βιτάμ κι ήσουνα γόησα κι έκανες μπαμ κι εγώ σε ψάχνω στο χαμάμ..." Έτσι ακριβώς. Όπως τα λέει ο Νικόλας.

Καλό μας μήνα!


                      
                                                Στίχοι - Μουσική: Νικόλας Άσιμος

4 σχόλια:

  1. Ω Ένας Δεκέμβρης! Ξέρεις τι σκεφτόμουνα Μάκη; Έτσι όπως έχει γίνει πια ο Δεκέμβρης περισσότερο τον λες ως μήνα του πρώτου Φθινοπώρου. Λες και το ήπιο Φθινόπωρο έχει πάρει παράταση κάπου μέχρι τα Χριστούγεννα. Και έχει σπρώξει τον Χειμώνα πιο πέρα, προς την ...Άνοιξη.
    Όλα αυτά βέβαια εδώ στον ...Νότο της πατρίδας μας μιας και ποιος νοιάζεται για τους απόκληρους των βουνών και των λόγγων που πεθαίνουν στο κρύο απ τον Σεπτέμβρη.
    Άλλωστε η πραγματικότης καθορίζεται από το γνωστό "κράτος των Αθηνών".
    Αυτό βέβαια που ευλογάνε με τα μπούνια και οι δύστυχοι ξωμάχοι της επαρχίας. Το ευλογάνε, το στηρίζουνε και ύστερα το ...μουτζώνουν. Έτσι είναι εδώ πλέον. Στηρίζουμε το προηγούμενο που είχαμε, το οποίο το είχαμε διώξει ως εφιάλτη. Το επαναφέρουμε ως ελπίδα, ξέρεις το ξεπλένουμε, καταριόμαστε το υφιστάμενο μέχρι πρότινος, για να περιμένει και εκείνο με τη σειρά του να ...ξεπλυθεί και να επανέλθει.
    Κατάλαβες θαρρώ ναι;
    Παιδί μου εδώ δύσκολα γίνεται η έκπληξη! έδρα παίζουμε! δαγκωτή! λίγες φορές που πάμε να σπάσουμε το φαβορί μετά μένουμε ....στο δρόμο γιατί το αουτσάιντερ αποδεικνύεται ...μούφα.
    Άστα να πάνε αδελφέ.
    Τι έλεγα; ξέφυγα ε; Α ναι! 23 Δεκέμβρη είναι η χειμερινή ισημερία. Μετά δηλαδή μεγαλώνει η μέρα και ...ζεσταίνει ο καιρός. Εν ολίγοις πρόσεξε, μεγαλώνει η μέρα αλλά το κρύο έρχεται στο ...μεγάλωμα.
    Τώρα τα υπόλοιπα άστα φίλε. Εύχομαι να έχεις όμορφες γιορτινές μέρες, να χαμογελάς πάντα, να έχεις πίστη στον άνθρωπο και σε σένα.
    Στέλνω καλησπέρες ...αγωνιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικα στα του καιρού! Δυό εποχές έχουμε όλες και όλες πλέον!

      Στην πραγματικότητα κανέις δε νοιάζεται για τους άλλους παρα μόνο οι...άλλοι Αν δε μας ακουμπαει ένα πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα είναι... πρόβλημα των άλλων.

      Λειτουργούμε έται ανέκαθεν σε αυτή την χώρα. Και γω αντέυχομαι φίλε, καλές γιορτές να έχουμε με όμορφες στιγμές. Και λιγότερο πείνα, λιγότερο μίσος. Και έχει ο Θεός...

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα Μάκη μου και καλές γιορτές.
    Αγαπάμε Δεκέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Κική μου! Καλές γιορτές εύχομαι!

      Ναι, λατρεύουμε και αγαπάμε Δεκέμβρη και ας μας αφήνει ταπί και ψύχραιμους και 4-5 κιλά παραπάνω!Αγαπημένος, ανθρώπινος μήνας! Φιλιά!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation