Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η πανδημία και οι θηλυκές... μεταλλάξεις

 Δύο χρόνια αγάπες μου. Ναι, ναι δύο ολόκληρα χρόνια κοντεύομε να κλείσουμε με την πανδημία του covit (αααα να με σχωράτε τώρα τελευταία έτσι βλέπω να το γράφουν μερικοί παν-επιστήμονες που ξέρουν απ έξω όλη την βιβλιογραφία της ιατρικής επιστήμης). 

 Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που εκείνη η ριμάδα η νυχτερίδα φαγώθηκε α λα κρεμ και κατακάθισε στο στομάχι του ανυποψίαστου Κινέζου. Ανάθεμα...

 Και ξέρετε τι γίνεται ε; Μέσα σε όλα τα κακά που μας έχουν βρει ως ανθρώπινο γένος, υπάρχει και κάτι που περνάει στα ψιλα. Οι μεταλλάξεις. Όοοοοχι δεν αναφέρομαι στις μεταλλάξεις του ιού, έτσι και αλλιώς εκεί μόλις τελειώσει το αλφάβητο, λογικά τελειώνουν και αυτές. Στις άλλες μεταλλάξεις αναφέρομαι, τις θηλυκές ντε. Είναι που είναι η γυναικεία ψυχοσύνθεση Τριπολιτσώτικος καιρός, ήρθε και ο κορωνοιός και... έδεσε το γλυκό.

 Δυό χρόνια τώρα κοντά, αυτά τα δύσμοιρα παλικάρια, γιατί έτσι τα χαρακτηρίζω με όσα περνάνε, έχουν τραβήξει του Χριστού τα πάθη. 

  Τι μούτρα μέχρι το πάτωμα, τι θανατηφόρα βλέμματα και ειρωνείες, τι "θα τα πούμε σπίτι μετά εμείς", τι "φάε αυτό και πολύ σου είναι" ή "αμά θες πες στη μάνα σου να μαγειρέψει", ακόμα και  (άκουσον-άκουσον)"έχω πονοκέφαλο μη με ακουμπάς" (για δέκατη φορά μέσα σε τρεις μέρες, λες και ζητήσαμε κάτι υπερβολικό οι επιβήτορες). Το ρέπερτόριο μεγάλο και ατελείωτο. Ευτυχώς που δεν έχω σχέση ο άσχετος γιατι δεν ξέρω πως θα την πάλευα. Φτηνά την γλίτωσα. Λέτε να φταίει η κλεισούρα;

 Μα ρε κορίτσια άδικο έχω; Δηλαδή τι ζητάμε τα απόλυτα αρσενικά;  Να μας ταίζετε, να μας... ποτίζετε, να μας... κάθεστε (εμείς πάντα καθόμαστε να ξέρετε) και να μην μας πρήζετε. Πολλά είναι αυτα; Όχι δηλαδή, σκεφτείτε και πείτε μου. Πολλά είναι;

 Είστε και αδίστακτες ρε παιδί μου. Ολόκληρη πανδημία και θέλετε δεσμεύσεις, αρραβώνες, γάμους, ταξίδια και δε συμμαζεύεται και μας βάζετε και το μαχαίρι στο λαιμό. "Αν δε με πας αυτό το καλοκαίρι διακοπές, να ξεχάσεις αυτά που ήξερες". 

 Και έχετε υπόψιν σας παλικαράδες μου, αυτό το "αυτά που ήξερες", είναι μελετημένο. Δεν το πετάνε έτσι τα κοριτσόπουλα και οι καραμιλφάρες. Τα πάντα έχουν την σημειολογία τους. Μακάριοι αυτοί που οσμίζονται το επερχόμενο κακό.

 Τώρα βέβαια εδώ που τα λέμε και για να λέμε και μερικές αλήθειες, τι θέλετε δηλαδή ρε μπαγλαμάδες. Τα πάντα όλα χωρίς ιδρώτα; Κορίτσα είναι αυτά και όπως να΄χει την θέλουν και την λεζάντα τους, και τις διακοπές τους και τα χάδια και μην σας πω και την αγάπη και τον σεβασμό τους. Αμέ. Υπάρχουν και αυτά Αλεντελονάδες μου.

 Εγώ πάντως και κλείνω (όχι ως άντρας αλλά το κείμενο), το΄χω πάρει απόφαση. Μέχρι να τελειώσει η πανδημία δεν μπλέκω σε σχέση (ούτε και πριν έμπλεκα αλλά οκ τι θέλετε τώρα, να μην κάνω και γω το κομμάτι μου;), παρά μόνο, και αυτό με βαριά καρδιά, σε τσιλιμπουρδίσματα. Διότι οκ, την σχέση πολλοί εμίσησαν (οι πολυγαμικοί ντε μην βαράτε), την ξεπέτα ουδείς (εμού του ιδίου συμπεριλαμβανομένου). Αυτά, σας φιλώ ρουφηχτά και τα ξαναλέμε.

12 σχόλια:

  1. Το ίσιωσες στο τέλος το αλεντελονικό!
    Δεν θέλω να αρχίσω τώρα τα φεμινιστικα μου γιατί βιώνουμε και περίεργες εποχές, μη πέσουμε στην παγιδουλα.

    Γι αυτό, επειδή κανείς δειλά δειλά τα come back σου, άντε κι επειδή σου χω μια αδυναμία χρόοονια τώρα θα σε αφήσω ήσυχο και ασχολίαστο όλο το πρώτο μέρος της ανάρτησής σου.

    ΥΓ:ΉΡΕΜΑ μιλάω
    ΔΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ ευχαριστώ που δείχνεις κατανόηση 😉

      Ήθελα να δοκιμάσω τα αντανακλαστικά σας! Έχετε, έχετε!

      ΥΓ. Εεεεεξαιρουνται τα μεγάλα σου μάτια, τα πυκνά σου μαλλιααααααά😁

      Διαγραφή
  2. Σε βλέπω να πορεύεσαι με ξεπέτες και τσιλιμπουρδίσματα, Μάκη μου. Διότι ο covit (όπως κι αν γράφεται) δεν βλέπω να φεύγει απ' τη ζωή μας στο άμεσο μέλλον. Και το σίγουρο είναι ότι το μόνο που μετράμε το τελευταίο διάστημα είναι γυναικοκτονίες από κάτι "παλικαράδες" του γλυκού νερού.
    Καλές, ασφαλείς και αδέσμευτες αναζητήσεις, σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε φύγει ο κοβιντ, είτε όχι, τα σημάδια που έχει αφήσει και θα αφήσει μέσα μας, δεν πρόκειται να διαγραφούν άμεσα. Τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον.

      Όσον αφορά στους "παλικαράδες", θεωρώ πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι αποτέλεσμα της πανδημίας. Τα παραπάνω χιουμοριστικά είναι. Οι δολοφονίες γυναικών, η κακοποίηση τους δεν είναι.
      Αυτά είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που έχει ανέκαθεν συγκεκριμένα πρότυπα και στερεότυπα και που ποτέ κανένας επι της ουσίας (φορείς, πολιτικοι, οργανώσεις δικαιωμάτων, πολίτες), δεν έχουν προσπαθήσει να βρουν λύση. Το μόνο που κάνουν και που δυστυχώς αναπαράγεται, είναι η βλακωδης προσπάθεια εντατικοποίησης του πολέμου μεταξύ των δύο φύλων. Και που βέβαια δεν οδηγεί πουθενά.

      Ποιος έχει ψάξει από μας να βρει την αιτία; Όχι την αφορμή αλλα την αιτία. Παρατηρώ τελευταία όλο και πιο πολύ το από δω οι άντρες από εκεί οι γυναίκες. Νομίζω πως όταν αναπαράγεται χωρίς επί της ουσίας κουβέντα για λύση, το παραπανω, περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί παρά βοηθάει.

      Ναι η κοινωνία μας είναι φαλλοκρατική. Παλαιοτερα ήταν μητριαρχική. Ναι, οι γυναίκες βιώνουν σε υπέρτατο βαθμό κακοποίηση. Ναι μεγάλο ποσοστό των αντρών τις θεωρούν κατωτερα όντα. Ναι, δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό.

      Απ' την άλλη ο χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το τσουβαλιασμα και οι γενικεύσεις. Όσοι απλώνουν χέρι σε γυναίκα, σε παιδί,δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο τον δυσμοιρο εαυτο τους.

      ΥΓ. Σε ευχαριστώ για τις ευχές!😁

      Διαγραφή
  3. Xαχαχαχαχαχαχαχα αχ βρε Μάκη! Χάσαμε τον προσανατολισμό μας; Εντάξει, θεωρώ ότι μερικές και κάποια μερικά που έπιασε η κεραία σου, σε στενοχώρησαν. Όχι δεν πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν τη γυναίκα όλα τούτα τα κακά. Βέρτιγκο περνάμε όλοι αδελφέ, αρσενικά και θηλυκά και είμαστε σε αναζήτηση ταυτότητας. Που θα πάει.
    Προς το παρόν, ανοίγουμε αγκαλιά, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και πιστεύω κάτι όμορφο θα γίνει αδελφέ.
    Στέλνω καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεελαααα Γιάννη εγώ τα βλέπω ρε φίλε! Δεν τα ζω ευτυχώς αλλά τα βλέπω! Και μερικές φορές η παρατήρηση σε κάνει να βλέπεις λεπτομέρειες που δεν θ έβλεπες αν ήσουν μέσα στον... Χορό! Χαχα!

      Το κείμενο όπως θα κατάλαβες έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και ουδεμία σύνδεση και σχέση με τα όσα άσχημα βιώνουν αρκετές γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

      Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα της ταυτότητας. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι είναι σα να γεννιομαστε από την αρχή. Λυπάμαι πολύ που έχει φτάσει εδώ η κοινωνία μας. Ας ελπίσουμε να αλλάξουν τα πράγματα!

      Η μάλλον καλύτερα να τα αλλάξουμε!

      Διαγραφή
  4. Μάκη οι σχέσεις ήταν πάντα δύσκολες. Τώρα δοκιμάστηκαν.
    Και συνεχίζουν να δοκιμάζονται διότι δεν βλέπω τον covid να μας αποχωρίζεται τώρα κοντά.
    Το κομμάτι των σχέσεων, πρέπει να μας προβληματίσει διότι οι γυναικοκτονίες δεν οφείλονται μόνο στην ανατροφή των παιδιών, αλλά και την νοοτροπία των σχέσεων (και σε πολλούς ακόμα παράγοντες αλλά οκ).
    Δεν ξέρω αν προτιμάς να επιδοθείς σε τσιλιμπουρδίσματα ή αν σου κλέψει κάποια την καρδιά και καταλήξεις σε σχέση, σου εύχομαι από καρδιάς να περνάς καλά και να απολαμβάνεις τις στιγμές σου.
    Καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μαρίνα μου! Η πανδημία απλά έφερε στην επιφάνεια τα πολλά προσωπεία που κρύβουμε ως άνθρωποι.

      Το θέμα με τις γυναικοκτονιες νομίζω ότι είναι πουλ μεγάλο με πολλές παραμέτρους. Εκεί που νομίζω όλοι συμφωνούμε είναι ότι ρέπει επιτέλους να μπει στοπ στην ψυχολογική και σωματική κακοποίηση των γυναικών. Βασικά οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος πάνω στην γη.

      Ουτοπικό όμως.

      ΥΓ. Θέλω τσιλιμπουρδισματα, δώστε μου τσιλιμπουρδισματα και πάρτε μου την ψυχή! Χαχαχα! Σε ευχαριστώ που πέρασες Μαρίνα, ελπίζω και συ να είσαι δυνατή και υγιής! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Ώπα ώπα, για να χαλαρώσουμε λίγο! Εσείς θα κάνετε τίποτα ή μόνο εμείς θα τα κάνουμε όλα; Χαχαχαχα

    Κάτσε τώρα στ' αυγά σου με τις σχέσεις, δε χρειάζονται. Δύσκολες εποχές!!!
    Φιλιάάάάά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την οπτική δεν την είχα καθόλου στο μυαλό μου είναι η αλήθεια Γιωτούλα! Χαχα!

      ΥΓ. Κάθομαι, κάθομαι, έτσι και αλλιώς και να θελα με αυτά που λέω κομματάκι όχι δύσκολο, αλλά αδύνατο! 😁😁😁😁😁😁 φιλιαααααααά!

      Διαγραφή
  6. Το πλαστό το πασαπόρτι
    σαν και την καρδιά σου μόρτη
    σαν την κάλπικη καρδιά σου
    τη σκληρή
    Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες
    η δουλειά κάνει τους άντρες
    το γιαπί το πιλοφόρι το μυστρί
    Ρημαδιό ζωή και σπίτι
    απ' τα χούγια σου αλήτη
    που μετράς το αντριλίκι
    με βρισιές
    Μη βροντοχτυπάς τα ζάρια
    όσοι είναι παλληκάρια
    τη ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές.

    χαχαχα Το χάρηκα. Να' σαι καλά!

    Δικό σου
    https://www.youtube.com/watch?v=aj8eWTcvD2A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα χαίρομαι πολύ βρε Μαρία που μας νιώθεις και καταλαβαίνεις τι τραβάμε!

      ΥΓ. Μιλάμε για... σκαλωσιές όχι αστεία!😁😁😁😁😁

      ΥΓ2 Ευχαριστώ για την αφιέρωση!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation