Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

25 λέξεις #14


 
Με βλέπετε ρε; 
Με τα χέρια στη μέση, ποζάρω, αυθαδιάζω, 
φτύνω κατάμουτρα τον "αντρισμό" σας. 
Αλήθεια γυμνή και αγέρωχη. 
Μοντέλο αλλιώτικο. 
Αντέχετε;

 

 Καλησπέρααααα στα πιο ολιγόλεκτα μωρά της blogοσφαιρας! Επανέρχομαι, ανάμεσα σε αντιξοότητες και δυσκολίες. Ανάμεσα σε δάκρυα, μίση, πάθη, λάθη και... σκαστά χαμόγελα. Ανάμεσα σε ανθρώπους που πονάνε, που θρηνούν, που ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Ανάμεσα σε μια κοινωνία που εθελοτυφλεί και σε άλλη μία που παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Αντιφατικά συναισθήματα, δύσκολοι και περίεργοι καιροί. 

 Και μεσα σε όλα αυτά εικόνες που μιλάνε. Που έχουν κάτι να πουν. Άλλες φορές δεν σου φτάνουν ολόκληρα κατεβατά για να εκφράσεις το μεγαλείο τους, τι κρύβεται μέσα τους, τι βλέπουν σε αυτές. Άλλες πάλι, λακωνικά, με μερικές αράδες συνοψίζεις την ουσία τους, την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα τους.

 Οι 25 λέξεις, αυτό το πολύ όμορφο δρώμενο της Μαρίας Νικολάου στο blog της, http://tokeimeno.blogspot.com/, με τσίγκλισε αυτή την φορά, ώστε να δοκιμάσω να εφαρμόσω την αρχαία ρήση "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν". Νταξ, ξέρω το παρακάνω αλλά προσπάθησα στην παραπάνω συμμετοχή μου, μέσω της, πραγματικά πολύ ιδιαίτερης εικόνας, να παίξω με τις λέξεις, να εκφραστώ λιτά και περιεκτικά και... μ'άρεσε! Η αλήθεια είναι ότι τα ολιγόλεκτα με δυσκολεύουν, αλλά ήθελα να δοκιμάσω.

 Ευχαριστώ πρωτίστως την Μαρία, έπειτα όσους και όσες πέρασαν και διάβασαν τις συμμετοχές, ψήφισαν και τίμησαν με βαθμό το κείμενο μου. Συγχαρητήρια στην Μαρίνα (https://marinaslovelylife.com/) για την πρώτη θέση. Σας φιλώ!

14 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις που το ολιγόλεκτο παλικάρι της μπλογκόσφαιρας δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Μου θύμισες λίγο εκείνη την αξέχαστη συμμετοχή σου στο Συμπόσιο, που είχες μπει ξανά στην ψυχολογία μιας κακοποιημένης γυναίκας. Οπότε τόσο η προσπάθεια όσο και το δυνατό αποτέλεσμα είναι άξια συγχαρητηρίων.

    ΥΓ: είμαι πολύ περήφανη για σένα ❤️
    Σου πάει να γίνεσαι τολμηρός, συνέχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κάθριν! Τα ολιγόλεκτα είναι αρκετά δύσκολα είναι η αλήθεια. Αλλα δοκιμάζω, δε μασάω εγώ😆

      Διαγραφή
  2. Σου πάει το "λακωνίζειν" κυρ Μάκη μας!
    "Το ολιγόλεκτο παλικάρι" της Κατερίνας όλα τα
    λεφτά δε! Και ναι, όντως, έχεις τελικά την ικανότητα
    να μπαίνεις στο πετσί μας, Μάκη!
    Σε ξεχώρισα για εκείνο το "φτύνω κατάμουτρα τον
    "αντρισμό" σας." Πολύ το γούσταρα!
    Συνέχισε να μας εκπλήσσεις! Είσαι σε καλό δρόμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σ'σαρεσε, χαίρομαι που το ξεχώρισες και με τιμήσες με την ψήφο σου Αριστέα μου. Έχεις ένα πολύ μεγάλο κομμάτι σε αυτή μου.την προσπάθεια και συ και το ξέρεις 🙂

      ΤΓ. Και τι μεγάλη χαρά και τιμή να μπαίνω στο πετσί σας...

      Διαγραφή
  3. Περίεργοι καιροί όντως Μάκη μου. Γι' αυτό αξίζουν μπράβο στη blogoγειτονιά μας που καταφέρνει και δημιουργεί σε τέτοιους καιρούς.
    Μπράβο σου για τη συμμετοχή σου, είχε εξαιρετικό δυναμισμό.
    Και χρειάζεται στις μέρες μας.
    Με το καλό και στα επόμενα δρώμενα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου. Όντως οι καιροί είναι περίεργοι και αυτό ο... αλισβερίσι ιδεών και συναισθημάτων που γίνεται στην μπλογκόσφαιρ, μεταξύ μας, μόνο για καλό είναι. Σε πολλαπλά επίπεδα.. Συγχαρητήρια και σένα για την πρώτη θεση!

      Διαγραφή
  4. Έπαιρνα όρκο πως το έγραψε γυναίκα και για πολλοστή φορά με διέψευσες πανηγυρικά. Συγχαρητήρια πολλά, βρε Μάκη! Και για τη συμμετοχή σου αλλά κυρίως για τον τρόπο σκέψης σου. Θέλει πολλή μαγκιά να σαρκάσεις το φύλο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ διαψεύδω και μένα έτσι που γράφω. Λες να ήμουν γυναίκα στην προηγούμενη ζωή μου;🙂 Ας σοβαρευτώ όμως λέγοντας σου πως είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτά τα λόγια. Ειλικρινά. 💚

      Διαγραφή
  5. Εγώ κρατώ σπουδαία πράγματα και πάλι, Μάκη μου και ποια είναι αυτά:
    1) Η παρουσία και η συμμετοχή σου σε λογοτεχνικά δρώμενα. Σημαντικό φίλε μου να έχεις διάθεση για έμπνευση και δημιουργία.
    2) Για μια ακόμα φορά, η στάση σκέψης σου απέναντι σε μείζονα προβλήματα της κοινωνίας μας, κύρια εδώ της γυναικείας κακοποίησης. Είμαι περήφανος, Μάκη μου, για αυτές σου τις απόψεις και την αύρα που βγάζεις.
    3) Είμαι ακόμα περήφανος, που ένας άντρας, ένας νέος άντρας, σαν και σένα, "φτύνει κατάμουτρα" κάτι ..."άντρες", που προσβάλλουν τον άνθρωπο και την υπόστασή του. Και αυτό σε μεγαλώνει στα μάτια μου, φίλε μου.
    Εξαίρετη η συμμετοχή σου σε ένα δρώμενο, που είναι πολύ δύσκολο φίλε μου!
    Και στα επόμενα που ήδη τρέχουν.
    Την καλησπέρα μου Μάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη. Για άλλη μια φορά κάνεις ένα σχόλιο που με με τιμά και επικεντρώνει πραγματικά στην ουσία. Σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε, κυρίως γιατί έχεις ιδέες πάντοτε ξεκάθαρες και έναν λόγο που εκπέμπει πολιτισμό, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά.

      Διαγραφή
  6. Τάσσομαι σε αυτούς που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την τιμή της συμμετοχής. Στα επόμενα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντάσσομαι και γω με τις σκέψεις σου Μαρία! Εγώ σε ευχαριστώ για την ευκαιρία και την φιλοξενία!

      Διαγραφή
  7. Λίγα λόγια και καλά, λένε. Εσύ το κατάφερες, μπράβο! Εγώ θα δυσκολευόμουν.
    Φιλί σου στέλνω! (εύχομαι ν' ανταμωθούμε ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Και γω το ελπίζω να καταφέρουμε να ανταμώσουμε 💚

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation