Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ένα Χριστουγεννιάτικο δωράκι...

 Οκ η αλήθεια είναι πως μαρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα...Απο παλιά....Από τότε που μας έπαιρνε, εμένα και τον αδερφό μου η μαμά και ο μπαμπάς και μας πηγαίνανε μια βόλτα στο Μινιόν...Τα λαμπάκια στους δρόμους σε μια, διαφορετική τότε, Αθήνα, πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, πιο ξένοιαστη, τα αμέτρητα παιδικά παιχνίδια γύρω μας, το στολισμένο δέντρο στο σπίτι και τα γλυκά, τα γέλια, οι χαρές, έκαναν τα Χριστούγεννα την αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. 

 Πλέον λιγάκι πιο... μαζεμένος, ελέω των καταστάσεων, των ξαφνικών προβλημάτων, της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, βλέπω τα Χριστούγεννα πάντα ως αφορμή για να πάρω δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ για ένα καλύτερο αύριο, συμπαρασύροντας όσο μπορώ και τους διπλάνους μου... Πήρα ένα δωράκι λοιπόν.  Από την καλή μου μπλογκοφίλη Κατερίνα του http://positive-thinking-greece.blogspot.gr. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα... 





Μαζί με αυτό και 4 ερωτήσεις που θέλουν απάντηση... Ποιές? Διαβάστε παρακάτω.

  1. Η πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση
  2. Αγαπημένο ξένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι
  3. Αγαπημένο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι
  4. Το δώρο που θα ήθελα για τα φετινά Χριστούγεννα

Ξεκινάω λοιπόν. 

     1. Η πιο όμορφη ανάμνηση που έχω από τα Χριστούγεννα είναι αυτή που σας περιέγραψα στην αρχή του κειμένου μου. Μινιόν, δρόμοι γεμάτοι στολίδια , μυρωδιά από φαγητά και γλυκά στο σπιτικό μας, παιχνίδια, γέλια, χαρές, ζεστασιά..

    2. Μεγάλο δίλλημα εδώ. Μου αρέσουν πολλά... Επειδή η Κατερίνα διάλεξε το αγαπημένο μου και επειδή δεν θέλω να γράψω τα πολυπαιγμένα αυτών των ημερών, διαλέγω το Ι'll be home for christmas του εκπληκτικού Bing Crosby και το αφιερώνω σε όσους και σε όσες δεν θα έχουν κοντά τους στις γιορτές τα αγαπημένα τους πρόσωπα...



     3. Και από τον Crosby στον Καλλίρη....(μη βαράτε ντε γουστάρω με τα χίλια τον Θάνο). Ρούντολφ το Ελαφάκι λοιπόν..


    4. Τι θα ήθελα ε???Χμμ... Υγεία ρε παιδιά... Υγεία σε όλο τον κόσμο. Και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε...


Περιμένετε...Έχει και συνέχεια το κόλπο. Μια ευχή λέει για το 2014 και παράδοση του βραβείου σε 6 bloggers...

Εύχομαι λοιπόν το 2014 να γίνουμε καλύτεροι Άνθρωποι. Και το άλφα με κεφαλαίο ε...

Τελειώνοντας να χαρίσω το βραβείο στα παρακάτω ιστολόγια:

Εύη (http://beloved-ideas.blogspot.gr/)

Αλεξιάννα (http://alexiannatsotsou.blogspot.gr/)

Pink (http://apinkdreamer.blogspot.gr/)

Τατιάνα (http://anemondixtia2.blogspot.gr/)

Road (http://roadartist.blogspot.gr/)

Αριστέα (http://princess-airis.blogspot.gr/)

23 σχόλια:

  1. ωωω!!!τι εκπληξη!!! σε ευχαριστω πολυ μακη μου που με σκεφτηκες!!!!
    να εισαι καλα!!! καλο γιορτινο μηνα να εχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφη ανάρτηση....
    μου άρεσε πολύ η ανάμνηση σου,με πήγε σε μια άλλη εποχή..
    πολύ ωραίο παιχνίδι!
    Και φυσικά αγαπώ κι εγώ το Θάνο!!καιρό είχα να τον ακούσω..
    καλό βράδυ Μάκη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικολέτα! Θα σε συμπεριελάμβανα και σένα στο βραβείο...αλλά με πρόλαβε στο...τσακ η πανταχού παρούσα Κατερίνα!χαχαχα Ας όψεται που της έχω δυσθεώρητη (sic) συμπάθεια! Θα σε...έκλεβα εγώ αλλά προηγούνται πάντα οι κυρίες!

      Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου καλή μου.

      Υ.Γ. Ναι ωραίος ο Θάνος!

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ μετά την ανάρτηση σου το είδα και πήρα μια χαρά,άλλο πράγμα!χαχα sic συμπάθεια ε?μ'αρέσει!κι εμένα άλλωστε μου φαίνεται εξαιρετικός άνθρωπος!!Ευχαριστώ για την προτίμηση :D
      τιμή μου!!
      καλό μήνα κιόλας!!!

      Διαγραφή
  3. Μάκη σ'ευχαριστώ πολύ για την τιμή!!! :) Πολύ όμορφο δωράκι! :) Γιατί καλέ τι έχει ο Καλλίρης? Της εποχής μας ήταν άλλωστε! Ευχαριστούμε και για την αφιέρωση Bing Crosby! Εξαιρετικό!! όλα τα Χριστουγεννιάτικα τα λατρεύω!!! Να σου πω επίσης ότι έδωσες την καλύτερη ευχή!! Υγεία και Ανθρωπιά!! Φιλιά, πάω να γράψω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι της εποχής μας ο Θανούλης! Τι ευχαριστείς βρε...Ανήκεις και σύ στο κλαμπ της...δυσθεώρητης συμπάθειας!χαχαχα! Καλά ναι ο Crosby είναι απίστευτος!

      Υ.Γ. Άντε γράψε να σε δω!

      Διαγραφή
  4. Ερχόμουν όλο συγκινημένη να σχολιάσω, γιατί ρε γαμώτο μου έχει λείψει αυτή η ξεγνοιασιά που είχαμε παλιά, διαβάζω το σχόλιο σου στην Νικολέτα και ξεραίνομαι στο γέλιο!! Δυσθεώρητη sic συμπάθεια;;; Έγραψες πάλι!! Ευχαριστώ για τα ιδιαίτερα λόγια και ξέρεις ότι το εννοώ από καρδιάς!!
    Νικολέτα μου επίσης ευχαριστώ.. αυτά μου κάνετε και όλο συγκινούμαι παλιόπαιδα χιχι!!
    Πολύ καλό κομμάτι διάλεξες και η αφιέρωσή σου αξιοθαύμαστη γιατί πλέον πολλοί άνθρωποι βρίσκονται μακριά από τους αγαπημένους τους όχι μόνο για επαγγελματικούς αλλά και για λόγους επιβίωσης.
    Καλλίρης τι λες τώρα, με αυτόν μεγαλώσαμε και λιώσαμε τις κασέτες στο δημοτικό όταν πηγαίναμε εκδρομές και στα πρώτα walkman..!!
    Το νου σου κύριε οδηγέ.. χαχαχα

    Καλό μήνα Μάκη μου!!

    φιλιά από την πανταχού παρούσα (ελπίζω όχι μαϊντανό ε;;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ε ναι βρε Κατερίνα! Είπα να ...γελάσουμε λιγάκι (άσχετα αν καφρίζω όπως είπα και στην Εύη και χαλάω το...συναισθηματικο κλίμα συγκίνησης) Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι, ότι έτσι και αλλιώς είμαστε ευαίσθητα παιδιά!
      Εγώ ευχαριστώ παιδί μου και ναι τα λιώναμε τα τραγούδια του Καλλίρη, του Λιβιεράτου, της Κωνσταντίνας, της Βίσση, του Καρβέλα, του Μπίγαλη και πάει λέγοντας! Εμένα δε, μάρεσε το άλλο...Ο νέος, ο νέος , ο νέος είναι ωραίος μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιως!χααχα!

      Υ.Γ. Καλό μήνα Κάθριν. Ε όχι και μαϊντανος βρε! Το είπα με την έννοια της αείκινητης παρουσίας σου παντού και πάντα!!!! Φιλια!

      Διαγραφή
  5. Μάκη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ που με σκέφτηκες. Σύντομα θα κάνω κι εγώ ανάλογη δημοσίευση.
    H φωνή του Crosby για μένα είναι συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα. Λατρεύω όλες του τις ερμηνείες. Και κοίτα να δεις που το ελαφάκι είναι τόσο συμπαθητικό κομμάτι :)))
    Ενώνω τη φωνή μου στην ευχή σου!
    Αμήν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αριστέα μου. Ναι ο άτιμος ο Crosby είναι...μανούλα για τέτοια τραγούδια! Καταπληκτικός! Μακάρι όλες οι ευχές μας να γίνουνε πράξεις. Αν όχι όλες έστω οι μισές! Το έχουμε μεγάλη ανάγκη.Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! Την έκανα την ανάρτηση!
      Φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  6. Όμορφη ευχή έδωσες, εύχομαι να πραγματοποιηθεί για όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Θαλασσένια μου! Και γω το εύχομαι ολόψυχα! Για όλους μας! Σε φιλω! Ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  7. Άφησα ένα σχόλιο εδώ, το πήρες, γιατί δε το βλέπω (εκτός κ αν έχεις ενεργοποιήσει το μετριασμό των σχολιών). Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Road!;Οχι δε νομίζω να έχω ενεργοποιήσει τον μετριασμο. Θα το ελέγξω πάντως! Καλό μήνα να έχουμε καλή μου!

      Διαγραφή
  8. Καλό σου μήνα Μάκη μου, με το καλό να έρθουν οι γιορτές και να τις περάσεις τέλεια! Ως φανατική των Χριστουγέννων θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το δωράκι. Απλά δυστυχώς αυτές τις μέρες είμαι εξωτερικό χωρίς κομπιούτερ και έτσι δεν θα μπορέσω να ανεβάσω ανάρτηση :(
    Θα συμφωνήσω όμως με όλα όσα είπες πέρα από το ελληνικό τραγούδι: για μένα το αγαπημένο μου είναι τα Χριστούγεννα της Βανδή χιχι,
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλεξιάννα! Επίσης καλή μου το ίδιο εύχομαι και για σένα! Εξωτερικο? Μια χαρουλα έυχομαι να περνάς καλά! Τώρα όμως γιατί έγω σε έκανα Βανδικιά πριν το γράψεις μου λες???? χαχαχα! Σε φιλω!

      Διαγραφή
  9. Αποδεικνύεται τελικά ότι τους Αθηναίους τους ενώνει το.....Μινιόν!
    Αν κατέβαινε στις εκλογές θα ήταν πρώτο κόμμα (το Μινιόν πάντα)χα,χα,χα,χα
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχα ναι παμψηφεί κιόλας xristin! Τουλάχιστον εκεί έμπαινες και ονειρευόσουνα...Τώρα με αυτούς που κυβερνάνε βλέπουμε μόνο εφιάλτες...Σε ευχαριστώ που πέρασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά! Δεν άργησα πολύ.....! Μάκη, απολογούμαι: Δεν είχα υπολογιστή για δύο συνεχόμενα σχεδόν 10ήμερα....που έπαθε πρώτο και δεύτερο..καρδιακό! και βολευόμουν με ..δανεικούς για πολύ λίγο χρόνο: έτσι μια περατζάδα ή μιά εξπρές αναρτηση. Οπότε ΔΕΝ είδα εγκαίρως το δωράκι σου αλλά ακαίρως! Μόλις! Σ ευχαριστώ θερμά και έστω και τώρα, έστω κι από εδώ απαντώ: 1) Μια παραμονή Χριστουγέννων όταν ήμουν έξι και ο πατέρας μου μου έφερε το πιο μαγικό βιβλίο...που το διάβασα όλο εκείνη τη νύχτα.. 2) Τα στρουμφάκια.. 3) Τα στρουμφάκια στα Ελληνικά.. 4) Αρμονία και Ειρήνη μέσα μου. Είναι αυτή και η Ευχή μου για σένα και για όλους! Καλά Χριστούγεννα Μάκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τατιάννααααααα μου! Και γω τώρα είδα τις καταπληκτικές σου απαντήσεις! Κάλλιο αργά παρά ποτε! Αρμονία και Ειρήνη! Τι πανέμορφες ευχές! Καλά Χριστούγεννα και σε σένα καλή μου! Να είμαστε όλοι καλά!

      Υ.Γ. Τα στρουμφάκια τα λάτρευα και γω! Φιλια!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation