Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μεγάλα Πάθη, μικροί άνθρωποι...


Και ξαφνικά μας βρήκαν τα Πάθη. Και εμείς αδύναμοι μπροστά στη δύναμη τους, σαν άμοιροι δούλοι, υποκύψαμε στη σαγήνη τους.
Κάποιοι από εμάς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε δρόμο αλλά φευ, άδικος κόπος... 
Γίναμε σημαδεμένα πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που είχε ήδη νικητή. Δώσαμε την μάχη μας σε άγνωστα μέρη εκεί που η φιλαυτία, η μνησικακία, ο πόθος, η φιλαρχία, η αλαζονεία, η αμάθεια, η προδοσία, η σιμωνία έκαναν κουμάντο...

Άβουλα πλάσματα, παρατημένα από Θεους και δαίμονες, με μόνη έγνοια την πάρτη μας, καταπατήσαμε όρκους και αγάπες, γνωστούς και αγνώστους, συγγενείς και φίλους, ζωές και συναισθήματα.. 
Και αν η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως τότε ήμασταν κακοί μαθητές. Είδαμε, ζήσαμε και νιώσαμε λάθη και πάθη, μα δεν μάθαμε...

 Το προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπάνω και αφουγκραστήκαμε επί της ουσίας τις ασχήμιες και τις φτηνές συμπεριφορές
, αλλάζοντας προσωπεία κατά το δοκούν...
Πατήσαμε επί πτωμάτων μη λογαριάζοντας το κόστος και την επόμενη μέρα, αρκεί αυτή να ήταν ηλιόλουστη για μας. Ποιος νοιάζεται άλλωστε για τις καταιγίδες στις ζωές των άλλων...?

20 σχόλια:

  1. κάποτε για την καλοπέραση,τώρα για την επιβίωση.και όχι δε μας αλαφραίνει το κρίμα ως λογικά θα έπρεπε.
    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο δεν μας αλαφραίνει! Οι καιροί αλλάζουν αλλά εμείς παραμένουμε... πιστοί στο φτηνό και στο εύκολο! Καλή Ανάσταση και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. και μες στην αλαζονεία, την αμάθεια και την προδοσία ξεχάσαμε πως οι καταιγίδες στις ζωές των άλλων είναι οι δικές μας καταιγίδες. το ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν μάθαμε πως αυτοί οι άλλοι είμαστε εμείς...
    καλημέρα Μάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σωστο είναι αυτό που λες Βίκυ! Δε μπορούμε να καταλάβουμε πως τελικά η ζωή δεν αδικεί κανέναν. Ο καθένας απο μας παίρνει αυτό που πρέπει βάσει των όσων έχει πράξει! Και αν αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι ο κανόνας! Και έτσι οι καταιγίδες των άλλων εύκολα γίνονται και δικές μας καταιγίδες! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε!
    να εισαι καλα!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον-ίσως αργά-κάποια στιγμή καταλάβαμε τι κάναμε και μετανιώσαμε....
    Αυτή θα ήταν και η καλύτερη εξέλιξη!
    Μπράβο Μάκη για την ωραία ανάρτηση...λέει πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ανθή! Ω ναι...αυτή θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη! Μια αλλαγή θα μας έσωζε...

      Διαγραφή
  5. Με ένα φινάλε καταπέλτη, θα συμφωνήσω φίλε Μάκη, πως πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή.... Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Joan! Έτσι είναι ακριβως. Χαίρομαι που σάρεσε το τελευταίο σημείο...Είναι και το πιο σημαντικο... Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Διακρίνω μια απαισιοδοξία; Διακρίνω μια αδυναμία για αλλαγή;
    Μισό λεπτό να σηκώσω το ραβδάκι.. ( σου έχω ήδη σπάσει τα νεύρα ε;;)
    Πέρα από την πλάκα ( γιατί είναι απαραίτητη, σαν να τα παίρνουμε όλα πολύ τραγικά και δραματικά μου φαίνεται..) ναι είναι μια πραγματικότητα όλα όσα αναφέρεις. Και τώρα τι; Μένουμε παθητικοί να χτυπάμε αλύπητα τον εαυτό μας για τα λάθη του; Άλλοι μεγαλύτερα, άλλοι μικρότερα.
    Πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή..λέτε όλοι. Και τι σας εμποδίζει τώρα να αλλάξετε αφού διαπιστώσατε πως δεν είστε ευτυχισμένοι;
    Μάκη μου είσαι πολύ νέος για να απογοητεύεσαι έτσι και να τα παρατάς.
    Ξέρεις μετά από τόσα χρόνια που επικοινωνούμε ότι στα λέω με σεβασμό και ενδιαφέρον κι όχι για να σου κάνω την έξυπνη. Όλοι περνάμε τον γολγοθά μας κι ας μη το δείχνουμε. ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑ, ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα! Αφου σε ευχαριστήσω για όσα είπες να σου πω πως απλά ορισμένες φορές καταγράφεις τα όσα περνάς και απλα κάνεις απολογισμό (ξέρω ξέρω ο απολογισμός ο σωστός γίνεται στο τέλος και μεις δεν είμαστε ακόμα εκει) για όσα συμβαίνουν και γίνονται στη ζωή σου! Η μετάβαση και η αλλαγή (τα έχουμε ξαναέπει άλλωστε οι δύο μας για το συγκεκριμένο θέμα) είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο όπως λες. Σωστά ανέφερες πως όλοι περνάμε τον δικό μας Γολγοθα! Δεν τα παρατάμε! Ιδίως όταν έχουμε εσένα να μας υπυνθυμίζεις την όμορφη πλευρά της ζωής! Ασε ξέρεις είναι ασανσέρ η ψυχολογία μου! Θα ανέβω σε λίγο! χαχα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Ό,τι χρειαστείς είμαι εδώ, μην ντραπείς.
      Βρε σκορπιουδάκι εσείς είστε μαχητές.. μη μασάς!!
      Εύχομαι ό,τι σε απασχολεί να βρεις τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις..
      Ο απολογισμός πάντα γίνεται ανεξαρτήτου ηλικίας κάθε φορά που κριθεί απαραίτητος! Σε φιλώ καλό Πάσχα!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Κάθριν! Θα τον βρω τον τρόπο που θα πάει! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  7. Και όταν όμως κλείνεις τα μάτια στις καταιγίδες των άλλων, όταν έρθουν και στη δική σου ζωή μη περιμένεις μετά από τους άλλους κάποια άλλη συμπεριφορά, μην παραπονιέσαι γιατί σε αφήνουν αβοήθητο. Δύσκολη εποχή Μάκη από κάθε άποψη, να έχουμε δύναμη ψυχής. Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα road.Έχεις απόλυτο δίκιο όταν σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε θύελλες! Μακάρι να βρούμε το σθένος να τα ξεπεράσουμε όλα. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και σε σένα καλή μου!

      Διαγραφή
  8. Μάκη Τι όμορφο κείμενο!!! Η εικόνα δε ταίριαξε απίστευτα!! Έχω να σου πω πως δε θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο και ας μην έχουν αντίκρυσμα οι προσπάθειές μας!!! keep thinking positive!! ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ παιδι μου! Αυτό το "δε θα σταματησουμε ποτέ να προσπαθούμε" μου αρέσει και το κρατάω! Δε μπορεί, κάποια στιγμή όλες μας οι προσπάθειες και οι κόποι θα ανταμειφθούν! Φιλια!

      Διαγραφή
  9. Εξαίρετο κείμενο Μάκη. Και αξίζει της προσοχής μας γιατί έχεις τη δύναμη να μιλάς στην καρδιά μας. Καλώς το έφερες στην επιφάνεια παρά το χρόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation