Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Και οι τοίχοι έχουν... μιλιάΝο17 (Αθήνα-Κρήτη σημειώσατε Χ)

 "Είδα τα και λιγώθηκα κι ακούμπησα στον τράφο". Καθήστε να μεταφράσω γιατί είναι Κρητική η διάλεκτος. Στο περίπου. Τα είδα, μου τρέξανε τα σάλια (μπλιαχ), από το πόσο πετυχημένα ήταν και ακούμπησα στον τοίχο (τράφος-πετρόχτιστος τοίχος που συναντάμε ότιστα χωράφια τσι Κρήτης), γιατί ζαλίστηκα ρε παιδί μου πως το λένε. Γούσταρα. Και εξηγούμαι. Μόλις τον προηγούμενο μήνα έκανα ανάρτηση για τα συνθήματα των τοίχων. Και η Γιώτα, η Γιώτα ντε  το μελαχρινο κορίτσι που τα παίρνει όλα αμπάριζα; (http://giwtatotongi.blogspot.com/). 

 Εεεε μου υποσχέθηκε να στείλει συνθήματα που της έκαναν κλικ. Συνθήματα σοβαρά, αστεία, αθλητικά, τσαχπινογαργαλιάρικα. Κάναμε μια μίξη και ... ιδού! Απολαύστε μας. . Όπου Γ η Γιώτα, όπου Μ η αφεντιά μου. Εγώ κόβω, αυτή ράβει. Η και το αντίστροφο...

 

Γ: Προστακτικές όχι σε μένα. Ευχαριστώ. (με ύφος μα μιλάμε για πολύ ύφος) -Μ: Γλύκανε μαρή λιγάκι, ολόκληρη καρδιά σου κοτσάρισε δίπλα ο άνθρωπος!


Γ: Φωτιά στα μπατζάκια μας!-Μ: Άλλη Τζώρτζια μας βρήκε από δω...


Γ: Ώπα Χριστόφορε... Χαλάρωσε σε παρακαλώ πολύ!1!1!1!!1!!111!Μ: Καλά σου λέει το κορίτσι ρε Χριστόφορε. Προηγούμαι εγώ!

 

Γ: Είδες και συ ότι αδυνάτισα ε; Ναι ναι, τρέφομαι κυρίως με φρούτα και λαχανικά. Πατάτες τηγανητές; Μόνο για να μη σε προσβάλλω.Μ: Ποιός νιώθει γεμάτος την σήμερον ημέρα;
 
 

Γ: Και σε'σας, να'στε καλά, και του χρόνου με υγεία!Μ: Μέρααααα!


Γ: Μάκη, δε γράφουν για μας σε αυτόν τον τοίχο... πάμε στον επόμενο! - Μ: Κάτσε και σκέψου. Αυτό λέει Γιώτα, αμέσως πάμε στον επόμενο. Βιαστικιά!

Γ: Άντε στου παράδεισου την πόρτα κάποιος φύτεψε δύο χόρτα (θα σου πω εγώ που είναι, στείλε μήνυμα)Μ: Ότι και καλά ξέρεις προς τα που πέφτει... Μμμάλιστα κρητικό ζιζάνιο, μμμάλιστα...


Γ: Και βγαίνω και πίνω!Μ: Θα τρώω, θα ζω;

 
 Γ: Να, στο λόγο μου. Τώρα το σκεφτόμουν!Μ: Μ'αρεσει που το λες σα να είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου!


Γ: Έχεις δει πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στα υφάσματα;Μ: Έλα μου ντε. Όταν τα έλεγε ο Χρηστάκης εγώ σφύριζα αδιάφορα...

 

Γ: ΟΦΗ ΟΛΕ, ΟΦΗ ΟΛΕ, ΟΦΗ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΕΕ ( συγγνώμη με παρέσυρε το συναίσθημα)Μ: Ναι, δε λες ότι είσαι καφρακι, στο συναίσθημα τα ρίχνεις!


Γ: Και στο Μαλεβιζιώτη κάνουμε βήματα πίσω! Όφειλα να το πω; Ναι, όφειλα! Μ: Αυτό είχα κάνει και γω μια φορά και ξενύχιασα ένα μωρό. Και μετά, ούτε τανγκό, ούτε μωρό...



Γ: Hellooooo!! To Android τον κάνει!! Είναι σχεδιασμένο για τον άνθρωπο... Μ: Χελοοουυυυ, το iPhone κάνει τα πάντα εκτός από καφεεεέ😎

 
 

Γ: Ξεκόλλα, σε λίγο ξημερώνει!Μ: Μμμ ναι, ενώ τα πρωινά μας μέσα στην ελπίδα είναι, τι να σου πω...


Γ: Ότι είσαι, είσαι. Ναι Μάκη, σε σένα το λέω ( προτιμώ να βάλεις λεφτά στην τράπεζα, ευχαριστώ) - Μ: Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω (την κάνω με ελαφρά, δεν υπάρχουν λεφτά)

 Εντάξει; Πως μας είδατε;  Συνθήματα είναι αυτά μας δίνουν τροφή για σκέψη και για... δηλώσεις!  Η Γιώτα αν και πρωτάρα στο...σπορ αφηνίασε! Την ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή και υπόσχομαι να την φιλοξενήσω ξανά, εφόσον δεν την κουράσει η αγνωρισιμότητα που θα έχει μετά απο αυτή την ανάρτηση παγκοσμίως (χα!)

 Σας φιλώ ρουφηχτά και σας εύχομαι καθυστερημένα αλλά εγκάρδια, καλό μήνα (νταξ μην βαράτε κλισεδιαρικη ευχή είναι)!

6 σχόλια:

  1. Ουάααααου, αυτή ήταν έκρηξη αυθόρμητης, καλλιτεχνικής έκφρασης τοίχου Μάκη μου! Και μπράβο και στη Γεωργία για το αρμονικό ταίριασμα και την έκφραση. Τα φιλιά μου και στους δυο σας και ευχαριστούμε για την έμπνευση. Ήταν ότι χρειαζόταν στις γκρίζες αυτές διαθέσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου! Να είσα καλά φίλε, μ'αρέσει πολυ αυτή η φάση με τα συνθήματα! Φαίνεται άλλωστε απο το πόσες αντίστοιχες αναρτήσεις έχω κάνει! χαχα!

      ΥΓ. Η Γιώτα είναι όλα τα λεφτά!

      Διαγραφή
  2. Μόλις με αποκάλεσες καφράκι για να μη με πεις κάφρο;
    Συγκινήθηκα, ήταν πολύ γλυκό εκ μέρους σου! 😂
    Αυτό ήθελα να πω, γεια σας για την ώρα! χαχαχα

    Υ.Γ. Την κρητική διάλεκτο εγώ δεν την καταλαβαίνω... αλλά είμαι Κρητικιά! ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ!!! Το σόι είναι απ' τη Μ. Ασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, σε αποκάλεσα χαϊδευτικά για να φανώ εγω λίγότερο κάφρος!

      ΥΓ. Σταμάτα μωρέ αμέσως, πάω εκεί να σε κάνω βέρα Κρητικοπούλα και στην διάλεκτο και συ εκεί αμέσως να μας δείξεις ότι είσαι και γλώσσού Μικρασιάτισσα!

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Page translation